12.9.2012

Huippusalaista

Voi, mikä äiti olenkaan! Ei saanut lapsi kauluriinsa rusetteja, perhosia eikä kukkasia. Ei edes aurinkoa, vaikka niitä lapsi halusi vain yhden.


Vastalahjaksi lapsi kieltäytyi kuvista. Piti lainata isosiskoa, joka on kolmivuotiaaseen verrattuna huomattavasti kiinnostuneempi huippumallin töistä. Piti lainata salaa, koska ei se olisi tykännyt siitäkään. Se kolmivuotias. Että isosisko on HÄNEN hommissaan ja pitää HÄNEN kauluriaan. Jestas sentään.

Kauluri on mallia "omasta päästä", lanka on Novitan punakukertavankirjavaa Nostalgiaa ja puikkoja en nyt muista (tarkistin: 3,5 mm). Aloitin kaulurin 2o, 2n -joustinneuleella, 4-5 sentin jälkeen lisäsin nurjia yhden lisää (2o, 3n) ja seuraavien 4-5 sentin täyttyessä yhden oikean silmukan lisää (3o, 3n). Kun mittaa oli tarpeeksi, päättelin, mutta en katkaissut lankaa, vaan jatkoin suoraan virkkuukoukulla pitsinpoikasta kaulurin reunaan. Niin julma en sentään ole, että olisin jättänyt tytärlapsen vaille kaikkia krumeluureja.

Lisää kuvia Ravelryn puolella. Sieltä minut löytää värikoodilla "harmaa". Tietysti.

14 kommenttia:

 1. Tuo on tosi hieno! Apua, kun en osaa, mutta haluan samanlaisen. Itselleni. Värikin on ihana :)

  VastaaPoista
 2. Kartanonrouva Elise: Jos osaat yhtään neuloa, niin osaat kyllä. Tuubia vain tulemaan pyörönä. Virkkausosakin vaatii vain ns. perussilmukoita, ohjetta löytyy vaikka youtubesta, jos vain on aikaa ja mahdollisuutta treenata. Itse asiassa kauluri todella toimii niin hyvin, että mietin jo samanlaista itsellenikin sillä erolla, että tekisin joustinneuleesta hiukan löysemmän ja pidemmän, jotta se kääntyisi kaksinkerroin. Ei siis ihan noin viktoriaanista silhuettia, kuin tuossa. Mutta sinä taidat tykätä juuri siitä.;)

  VastaaPoista
 3. Lapsuuden loppu?
  Ei kolmivuotiaalle vielä tarvitse opettaa, että elämä on kovaa, vielä. Olen ehdottomasti auringon, rusettien, perhostenja kukkasten puolella.

  Sinänsä kauluri on hieno. Se liene tehty langasta, ei omasta päästäsi?

  Tekisin itsellekin, ellei kaikki kaulaan tuleva ahdistaisi.

  OP

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno. Hyvä idea tuo lopun virkkuu!

  VastaaPoista
 5. Kyllä se vain houkuttelee. Tästä siis projekti seuraavaksi talveksi tai kahdeksi (ettei tule pakokauhua) :D

  VastaaPoista
 6. Voi miten istuu hienosti! Eipä tuule kaulaan!
  Ja onpas ihanaa tuo Nostalgia lanka tuossakin hommassa :O)

  VastaaPoista
 7. Hehee, tutulta kuulostaa tuo kolmivuotias. Toivoa siis sopii, että se liittyy ikään eikä persoonaan :D Isosiskolla puolestaan on kaulurinsa alla samanlainen paita kuin meidän isosiskolla.

  VastaaPoista
 8. OP: Ei ole lapsuus loppu, älä huoli. En vain jaksa(nut) tällä kertaa vääntää ihan kybällä, flunssa vaatii veronsa. Ja juu, langasta.:) Hauskaa, miten tieteentekijä sinussa näkee näissä arkisissa sanonnoissa niihin liittyvät hölmöydet.

  Nonna: Kauluri näytti liian paljaalta ilman. Jotain piti vielä laittaa, kun en niitä perhosia jaksanut.

  Kartanonrouva Elise: No nyt on projektia! Tsemppiä!:)

  KahviKaneli: Ei tuule, ei. Tavoittena oli istuvampi malli, ettei kaula jää paljaaksi.

  Minna: Kyllä tämä lapsi on aika reipas otteissaan muutenkin, että saattaa olla jo muutakin kuin ikää.;)

  VastaaPoista
 9. OP: Ei ole lapsuus loppu, älä huoli. En vain jaksa(nut) tällä kertaa vääntää ihan kybällä, flunssa vaatii veronsa. Ja juu, langasta.:) Hauskaa, miten tieteentekijä sinussa näkee näissä arkisissa sanonnoissa niihin liittyvät hölmöydet.

  Nonna: Kauluri näytti liian paljaalta ilman. Jotain piti vielä laittaa, kun en niitä perhosia jaksanut.

  Kartanonrouva Elise: No nyt on projektia! Tsemppiä!:)

  KahviKaneli: Ei tuule, ei. Tavoittena oli istuvampi malli, ettei kaula jää paljaaksi.

  Minna: Kyllä tämä lapsi on aika reipas otteissaan muutenkin, että saattaa olla jo muutakin kuin ikää.;)

  VastaaPoista
 10. Tuo virkattu reuna sopii tosi hyvin kauluriin! Kuulostaa kolme veen touhut just topakan kolme veen touhuilta :)

  VastaaPoista
 11. Suostuuko lapsesi oikeasti pitämään noin karheasta langasta tehtyä kauluria? Mulle aiheuttaa puistatuksia ajatuskin, että pitäisi pitää Seitsemän veljestä -langasta pidettyä huivia tai kauluria. Mistä löytyisi riittävän pehmeä (villa)lanka, jotta tällainen kutisijakin voisi tehdä huivin?

  VastaaPoista
 12. Peppi: Tuntuvat kolmivuotiaiden äidit tunnistavan kuvion aika helposti. Kyllä on mainio ikä!

  Anonyymi: Jaa-a, en ole tuohon paras vastaamaan. Luullakseni jotkut ns. vauvalangat saattaisivat olla kutiamattomia, mutta sitä pitäisi varmaan melkein saada testata. Minä en kutia, vaan kestän melko lailla vaikka mitä, joten en aina osaa neuloessani edes ajatella tuota puolta. Pienempi lapsista (tämä jolle kauluri tuli) on samaa maata. Sen sijaan mies kutisee ja myös kuvan mannekiinilla on samoja vinkeitä; heille on siis tullut neulottua aika vähän. Aion lotrata huuhteluaineella kyllä aika tavalla, ennen kuin kauluri tulee käyttöön. Vaikka lapsella ei kutitakkaan, niin ei se siitä käsittelystä seuraava pehmeys mitään haittaakkaan.

  VastaaPoista
 13. Kiva tuo reunus, onko siinä kaksi viuhkaa päällekäin? eikä kyllä värikään ole paha.

  Sinänsä sä olet ihan nykyviestinnän ytimessä: Huippusalaista: katso kuvat! :)

  VastaaPoista
 14. Soile: Ytimessä ollaan totisesti!:) Ja joo, viuhkoja kahdessa kerroksessa. Koetin niilläkin leventää kauluria alaspäin tultaessa; eka viuhkassa 7 pylvästä, toisen kerroksen viuhkassa 13. Kauluri toimii sen verran hyvin, että saatan väsätä noita vielä itsellenikin ja toiselle flikalle. Ja saattaisihan sitä tietysti ohjettakin tänne väsätä muistiin.

  VastaaPoista