1.9.2012

Costo

Aamulla lapsen kanssa antiikkimessuilla. Neiti tuntee palavaa kiinnostusta vanhoja kimaltavia pukukoruja kohtaan ja halusi tarkistamaan tarjonnan. En laittanut sanottavammin vastaan.


Koru jäi hankkimatta. Sen sijaan ostin lapselle lippiksen. Kyllä, antiikkimessuilta. Ja vieläpä omaa kokoani. Neidin hiukset ovat tilavuudeltaan niin valtaisaa laatua, että aikuisen koko ei näyttänyt eikä tuntunut ollenkaan pöljältä. Hyvällä tuurilla tästä napataan pitopäähine vielä taloutemme kaikille naisille. Hattu on Costo-merkkinen (täällä) ja riehaantumistani hillitsi vain hinta. Sitä oli sen verran, että ajatuksenjuoksuni ehätti aika pitkälle kohti ompelukonetta. Aion tutkia tuon Coston rakenteen vielä tarkkaan, mutta kysynpähän kuitenkin varuilta, onko kukaan törmännyt missään vastaavan tyyppiseen hatun kaavaan. Olisin kovin kiitollinen vinkeistä.

Illalla on treffit Oranssin kanssa. Saattaa olla, että huomenna on mitä pingottaa.

18 kommenttia:

 1. Mä päätin jättää messut väliin. Menetinköhän mitään?

  Jossain ensimmäisessä Tilda-kirjassa oli tuon mallisista sakaroista koottu baskeri. muistan ommelleeni sen itelleni. Siihen jos lisäisi vähän pituutta reunaan ja vähän kaventelisi sieltä täältä, niin hyvällä tuurilla voisi syntyä jotain tuommoista.

  VastaaPoista
 2. Soile: No se vähän riippuu, keräätkö jotain. Ei siellä ollut mitään erikoista verrattuna aiempiin vuosiin; lasi, keramiikka ja posliini olivat pääroolissa. Tosi vähän huonekaluja ja kiitettävästi korupöytiä. Vanhaa tekstiiliäkin mukavasti. Ns. vintageputiikkeja oli viime vuotista vähemmän, mutta sitten toisaalta ihan uutta löytyi. Siellä oli yksi myyjä, joka möi Creamilta ja joltain muilta sellaisia Mori-tyylisiä mekkoja ja tunikoita. Olisit tykännyt, mutta hinta on sen sorttinen ja että luullakseni olisit antanut olla. Minä ainakin annoin.

  Ja kiitos Tilda-vinkistä. Mulla taitaa olla se kirja.

  VastaaPoista
 3. Kavin vilasemassa ja ihania hattuja. Hinta, niin kuin sanoit, oli aika hunajainen. HUH! Mullekin tommonen kelpais, tai tytoille...... ei muuta kuin etsimaan sita kaavaa tuolta jostain netin syovereista. Jos jollakulla on muita vilnkkeja kuin tuo Tilda-kirja niin kertokaa ihmeessa.

  VastaaPoista
 4. Ina: Onneksi on tytärlapsia enemmän kuin yksi. Ekalle jos ostaa joskus jotain kalliimpaa, pitäjiä vaatteelle tms tulee enemmän. Pikkukakkonen ei meillä sitten raukka saakaan enää juuri mitään; kaikki on siskon vanhaa tai kirpputorilta.:) Minulla on aika huono hattunaama, mutta tuota tekisi mieleni pitää joskus.

  VastaaPoista
 5. Nuo Coston hatut on ihastuttavia. Olen omalle pojalle ostanut kirpparilta niitä kaksi kappaletta. Toisesta maksoin 5 e ja toisesta 2e. Ei tiennyt vissiin myyjät hattujen arvoa... Hyvin näyttäisi sopivan lapsellesi :)

  VastaaPoista
 6. OP: Kiitos!

  Satu: Minä en ole nähnyt näillä perukoilla aikaisemmin mokomia livenä. Tuollaisia mainitsemiasi apajoita en uskalla kuvitellakkaan; aivan mahtavat löydöt olet tehnyt. Toivottavasti hattu kestää käytössä, jotta siitä riittäisi kahdelle lapselle... Vitsi, että haluan sun kirpparillesi heti!:D

  VastaaPoista
 7. Ihana tuo hattu! Olen netissä noita kuolannut, moni bloggari näyttää ommelleen/virkanneen/neuloneen samantyyppisiä, ja juuri tänään törmäsi Fredriksonin samanlaiseen malliin. Hintaa oli silläkin 35€. Oonpahan miettinyt omaa toteutusta, mutta tarttis idioottivarman ohjeen.

  VastaaPoista
 8. Minna: Haa! Eli reippaampi blogikierros saattaisi tuoda vinkkejä ja ideaa. Kiitos!

  VastaaPoista
 9. Ihana! Tein vielä sen klassisen virheen että menin tuonne sivuille (lääh). Löytyisköhän Etsystä vastaavia hattuja tai jopa kaavoja?
  p.s. Kiitti vinkistä, en ole vielä Rikkeä tehnyt, varmaan ainoa Suomessa. ;)

  VastaaPoista
 10. Mertsu: Jos löydät kaavoja, niin vinkkaa: moni muukin tuntuu olevan kiinnostunut. Rikke on hyvä! Minä neulon Riken myös tälle syksylle, kunhan saan hätäisemmät jutut alta pois.

  VastaaPoista
 11. Se creamtäti oli siellä viime vuonnakin. Ostin siltä sen harmaan collegetakin. Olen kerännyt värillistä lasia, esim. Grapponia pulloja. Alkavat vaan olla kovin kalliita. Päätin käyttää lasirahat lapsen toppahaalarin ostoon. Se on ehkä kuitenkin tarpellisempi?

  VastaaPoista
 12. Soile: Toppahaalari kuulostaa hyvältä, kyllä. Lasia sinä kohtaat myöhemminkin, mutta lapselle voi tulla aika äkkiä kylmä.

  VastaaPoista
 13. Oliskohan tästä Puhti-blogin lippislätsän ohjeesta hyötyä? Olen tehnyt monta lätsää vuosien varrella, hyvällä menestyksellä: http://puhti.blogspot.fi/2007/05/lippislts.html

  Tohon pienempi lippa ja päälaelle tupsu niin vois tulla ainakin jotain sinne päin. Ohjeet on kolmessa osassa ja löytyvät blogiarkistosta toukokuun 2007 kohdalta.

  VastaaPoista
 14. tikeriankka: Puhti? Kiitos, lähden heti etsimään. Jotenkin aina jänskättää nämä vinkit, tiedä koskaan mitä hauskaa löytää.:)

  VastaaPoista
 15. Säikähdin, että en muista treffejä tehneeni, onko kalenterissa vikaa...

  ;-)

  VastaaPoista
 16. Tuon mallinen lakki taitaa olla enkuksi "biker cap" tai "cycling cap". Kuuklen kuvahaulla löytyy joitakin osumia, kuten http://www.flickr.com/photos/pandaface/278411178/in/photostream/

  VastaaPoista
 17. Oranssi: Oi kauhea, ei ollut tarkoius säikäyttää!:DDD

  Mertsu: Minä olen kahlannut Pinterestiä läpi ja tunnustan unohtaneeni vanhaherra Googlen kokonaan. Kiitos!

  VastaaPoista