8.8.2012

Painin jälkeen teki mieli karkkia

Olen ihastellut virkattuja taulunkehyksiä Pinterestin puolella. Kun silmiini sattui paikallisessa Nappi-Kikassa metallisia renkaita, ajattelin tehdä hiukan testausta. Ja hyvinhän se sujui.


Yllä oleva kolmen sarja näyttää, miten helposta hommasta on kyse.
1) Hommaa jostakin joku rengas tai vastaava. Myös rautalankaviritelmät kelpaavat. Luulisin ainakin.
2) Virkkaa renkaasi (tai mikä se onkin) täyteen (siis niin paljon, ettei rengasta näy enää läpi) kiinteitä silmukoita.
3) Jos haluat kehykselle kokoa, virkkaa seuraava kierros pylväitä. Tämän vaiheen voit jättää halutessasi myös väliin.
4) Sitten pitäisi kehitellä jonkinlainen reunapitsi. Niitä riittää jokaiseen makuun ja taitotasoon; tässä mentiin pelkillä pylväillä ja piilosilmukoilla.
5) Vaikein kohta: kehyksen sisälle pitäisi keksiä jotain. Minulla oli mielessä eräs piirustus, mutten tietenkään löytänyt sitä. Laitoin sitten tuommoisen tekstin ihan vain teidän iloksenne. Ei se siinä kauaa pysy, älkää huoliko. Ajateltiin miehen kanssa, että "Varokaa, lapsia!" -teksti sopisi meille paremmin, kun ei meillä kummallakaan ole partaa.

35 kommenttia:

 1. Onpa kiva ja kaunis! Siistiä virkkausta! :)

  VastaaPoista
 2. Siisti! Tällä on to do-listalla kans virkata kehyksiä. Lista vaan on pitkä...
  Mut tuo teksti - voi apua :D

  VastaaPoista
 3. Neulisti: Se paini on niin miehistä puuhaa, että piti hiukan hakea balanssia söpöstelemällä.;)

  Saila: Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Viehko. Rohmusin joskus kierrätyskekskuksesta kasan metallirenkaita (ehkä hiukan isompia) ajatuksella, näistä synty jotain. Ei ole vielä syntynyt. Kiitos ideasta. :)
  Miten sä saat noi viimeisen kierroksen kaaret mätsäämään niin, että ne alkaa ja loppuu siististi? Lasketko kaikki pylväät ja lasket siitä kaarien koon? Omasta päästä tehdessä päädyn aina puolikkaaseen kaareen lopussa. ;)

  VastaaPoista
 5. Peppi: Tulostin muutamia tekstejä kokeeksi paperille ja kokeilin kehykseen, miltä näyttäisi. Siksi teksti ei ole edes keskellä, kun se ei ole pysyvä, joten - älä säikähdä. Ei täällä partoja kasvatella!

  morso: Ei, en laske. Pistelen menemään ihan tuntumalla. Mulla tuli kolmen-neljän kiinteän jälkeen piilosilmukka (eli pylväsryhmä kiinni ja uusi alkuun) ja se kohta, johon kaikki 7 pylvästä tein. Kun vaihtelen kolmen ja neljän välillä, mulla jää hiukan pelivaraa sinne loppuun. Kun muutama kaari on jäljellä, lasken silmämääräisesti, montako vielä mahtuu. Jos tekee tiukkaa, teen loput kolmen hyppäyksillä, jos on tilaa, pidennän väliä. Mulla ei ole niin nöpön nuukaa ja ei tuosta huomaa.

  VastaaPoista
 6. Eiii, tää on ihan paras, pakko lainata ;D
  Toki tuo itse kehyskin on makee!!!

  VastaaPoista
 7. Tosi nätti ja kiva idea, onnistuis varmaan nuoremmiltakin virkkaajilta! :) Mistähän tollaisiksi renkaiksi vain muuttuisin?

  VastaaPoista
 8. Onpa hieno! Mun pitää varmaan kävästä siellä Nappi-Kikassa. Olen näitä samoja ihastellut myös Pinterestin puolella.

  VastaaPoista
 9. Jaa, vai ei partoja kasvatella. Entäs viiksiä sitten? Vieläkö fetissi vaivaa? Eilen luin vanhasta arvovaltaisesta julkaisusta eri viiksistä, ja kas heti ajattelin Teitä, Arvon Rouva Harmaa Arki!
  Jos linkki avautuu, niin tästä eteenpäin vierittämällä se pitäis löytyä, kaavakuva on hieno. Toivottavasti numero on oikea. http://www.olutkulttuuriseura.fi/olutsampo/olutsampo_2010_03_web.pdf

  Teidän kaikkein nöyrin palvelijanne, OP

  PS nätti kehys, minulla vain on se surullinen händikäppi, että lapsuuteni vastapainoksi en siedä siniseen taitettuja punaisia, pinkkejä tai vaaleanpunaista, ja naiselle se ON kovin traumaattista.

  VastaaPoista
 10. Ihana! Laitan sinne loputtoman pitkälle to do -listalle...

  VastaaPoista
 11. No jopas. Onneksi olen jo yökkäreissä täkin alla, niin ei tartte lähteä etsimään metallirengasta ja lankaa. Huomenna toivottavasti olen tämän unohtanut.

  Mutta tuo teksti...

  VastaaPoista
 12. Hieno! Taidanpa testata, mulla pitäisi pari rengasta kaapissa jo olla.

  VastaaPoista
 13. voi miten makee! ja oikeesti ihan hillitön tuo teksti:-D mun miehellä on parta joten allekirjoitan täysin jopa tekstin!! (puhutaanhan siinä kananmunasta? nyt lähti sitten ajatus hiukan eri teille.... hmm:-P)
  Kivan kaksimielinen tuo ainakin on"!!

  VastaaPoista
 14. Pohdiskelija: Ole hyvä vaan, se on kansallista omaisuutta eli vanha suomalainen sananlasku. Ei mun ollenkaan, en mä tämmöisiä keksi.:D

  Saara: Luulenpa, että rautakaupasta saattaisi löytyä joku rengas. Semmoinen kauppareissu oli mulla mielessä, mutta näin sitten käsityökaupassa tämmöisiä.

  Emmanuelle: Siellä on montaa eri kokoa. Jäi sullekkin, en ostanut kuin pari.;)

  OP: Kauhea asia tuo värivamma. Täällä on saanut siedätystä ko asiaan aika tavalla, kun on siunaantunut noita tytärlapsia. Tarkistan linkin, kiitos jo etukäteen!

  Hanna: Jonossa on hyvä olla yhtä sun toista. Ei sitä koskaan tiedä, mitä milloinkin haluttaa tehdä.

  Soile: Sullahan on se Nappi-Kikka siinä firman vieressä, jos vielä aamusella kaihertaa. Ja se teksti; kun en nyt keksinyt miään viisasta, niin höpöä sitten.:P

  eilen tein: On se.:)

  Tiina: Testiin vaan, on nopea testi ja heti valmis.:)

  A-L: Toivottavasti se tarkoittaa kananmunaa, muuten ollaan aika levottomilla vesillä. Voivoi tuota sun mielikuvitusta!:D

  KahviKaneli: Kiitos! Ehkä se tuo pinkki lisää sitä söpöysastetta.:)

  VastaaPoista
 15. Erittäin kiva idea ja toteutus. Sullahan on tällaiset kehyksiin virkkailut hallussa. Jos löydän jostain ihan pieniä renkaita, kokeilen vastaavalla idealla korujen tekoa.

  VastaaPoista
 16. Mahtava idea! Täytyy laittaa tällainen idea omallekin to-do-listalle, mun mieleen piirtyi heti maanläheiset värit ja mustavalkoiset valokuvat....

  VastaaPoista
 17. luminen: Pyörittelin tänään kaupassa rihkamakorvarenkaita käsissäni ja mietin samaa, mutta ajatus ei vielä taipunut toteutukseen asti. Jään odottelemaan, josko lamppu syttyisi siellä päässä ensiksi.

  Heli: Hyvä idea! Kehysten tunnelma muuttuu muodon ja värin mukana varmaan aika dramaattisestikin.

  VastaaPoista
 18. Tällainen on ollut minullakin kokeilulistalla jo piiiitkään (tosin niin on moni muukin juttu..:D), mutta ehkä se jonakin päivänä vielä päätyy toteutukseen. :)

  VastaaPoista
 19. Anni: Suurin vaiva taitaa olla kehikon hankinta, sen verran helppo projekti on. Eli heti vain hommiin, kunhan kehikko löytyy.;)

  VastaaPoista
 20. Kiva idea! Haluan kokeilla myös :O)

  VastaaPoista
 21. Emma: Voi, miten somasti sanottu!:)

  Minna: Hakemaan tarvittavia välineitä, hus!

  VastaaPoista
 22. Kehys on hieno ja teksti - no se saa tietenkin hymyt huulille!

  VastaaPoista
 23. Ingi: Mitä pitempään teksti tuossa keikkuu, sitä paremmalta se alkaa tuntua. Pitäisköhän jättää se noin?:D

  VastaaPoista
 24. Tää repes. Hauska idea toi kehyskin, mutta teksti! Meidän isäntä on aika laiska ajamaan partaansa, voisin väkästää sille lahjan ;)

  VastaaPoista
 25. Minna: Hyvä idea! Minun miehelläni on korkeintaan sänki, niin tästä ei meidän perheessä oikein voi tulla varsinaista hittiä, mutta jos siellä karva kasvaa, niin anna palaa!

  VastaaPoista
 26. hieno idea :) jahka niitä metallisia renkaita vaan löytyisi jostain..

  VastaaPoista
 27. Iina: Minä kokeilisin rautakauppaa. Sieltä saattaa öytyä vaikka mitä härpäkettä tukaliin käsityöongelmiin.

  zaro: On se, mutta hieman sijoitusvaikeuksia. Mies ei ole aivan ihastunut pinkkeihin kehyksiin. Onneksi on lastenhuone!

  VastaaPoista
 28. kiittelen pikalinkkivinkistä sivupalkissa, säästyi etsimisen vaiva kun yhtäkkiä (yöllä) sain ajatuksen kuinka korvata tuo puuttuva metallirinkula - vähän piti ehkä soveltaa mutta pyöreä lesilevy toimi melko hyvin ü ja vaikka meidän muna-allergia perheessä ei niin nuista munista piitata niin pusuissa pitää olla partaa! :)

  VastaaPoista
 29. suppis: Kiitos!

  Riikka: Sulla on niin hyvä tuo kuvakin tuossa kommenttisi vieressä; partaa riittää!

  VastaaPoista