21.8.2012

Nainen hermoromahduksen partaalla

Katsokaa nyt, mikä lanka. Mikä väri! Minä poloinen ajattelin tehdä siitä pienen kolmiohuivin. Tai semmoisen ison ja lötkön kaulassa roikkuvan härpäkkeen. Mutta ei se mennytkään niin. En löydä ohjetta. En kerta kaikkiaan. Kaikki löytämäni ovat jotakin ihan muuta: liian isoja, liian koristeellisia, liian jotakin. Mikä tuska! Asiallisimmat löytöni tähän asti ovat härpäkkeitä (täällä ja täällä).


Ihan vaan siltä varalta, että jollakulla syttyy siellä huivilamppu päässä, niin sanon, että lankaa on sadassa grammassa 180 metriä. Minulla on kaksi vyyhtiä. Muita faktoja ei ole. Suositeltu puikkokoko 4-4,5 ja materiaali villaa ja kierrätyssilkkiä. Ideoita? Muuten alan neuloa mitä sattuu, sillä neulomaanhan tässä on päästävä. Mieluiten heti.

Näinkö se huivien jumalatar nyt rankaisee eliniän kestänyttä ylenkatsettani kolmiohuiveja ja pitsihuiveja kohtaan? Kysynpähän vaan.

32 kommenttia:

 1. Oi ompa kaunista lankaa!
  Ideoita ei kyllä tule mieleen, paitsi tietenkin semmoinen jossa aloitetaan luomalla 3 silmukkaa ja jokaisella kerroksella lisätään yksi silmukka.
  Tein tolla tyylillä pienen vauvan peiton, kun kerässä oli sellainen ohje. En kyllä tiedä kuinka tämä huivissa toimisi.
  Mutta varmasti tulee kaunis huvi, kun sopiva ohje löytyy :)

  VastaaPoista
 2. Ei tämä varmaan lohduta, mutta minulla on vähän sama ongelma. Ikinä en ole mikään huivien pitäjä ollut, koska ne ei mitenkään pysy kynnolla minun kaulassa, vähintään roikkuvat kuin joku hirttoköysi. Ei hyvä. Minulla ei edes oikeastaan ole huiveja muuta kuin jokunen matkamuistohuivi, jotta saan tarvittaessa takin niskan suojattua. Tuubikaulurit muistuttavat liiaksi 80-luvun muodista...Se kasariversio oli kyllä kätevä pipona, suojasi niskan ja kaulan, eikä tarvinnut tuota huivi-inhokkia. En varmasti ikinä tee tuubihuivia itselle, tehkää te muut.

  Nyt minulla on ohkasta merinovilla-silkkiä 700 metriä, ja mietin miten siitä saisi huivin. Ei mitään hajua edes siitä, riittääkö lanka. Jonkinmoista kietotumishuivia tai shaalia tekisi mieli.

  Mutta mutta tosi ihana hehekuva väri tuossa sinun langassa. Valitsipa millaisen mallin tahansa, huivistasi tulee hyvä.

  OP

  VastaaPoista
 3. Mulla olisi kaksi ehdotusta.
  http://web.archive.org/web/20071201091419/www.knitlist.com/2003/minishawl.htm Tuossa ensin tuommoinen, ja sitten tämä toinen vaatii vissiin rekisteröitymisen: http://www.lionbrand.com/patterns/L0360AD.html Ilmainen on kuitenkin tämäkin.

  VastaaPoista
 4. Tulipa mieleeni Vieno (en osaa linkittää kommenttiin, mutta löytyy täältä: http://www.ravelry.com/patterns/library/vieno) sekä mun uusin härpäkebongaus Azzu's Shawl (http://www.ravelry.com/patterns/library/azzus-shawl)

  Nimim. itsekin peruhärpäkeohjeita viimeaikoina metsästänyt :)

  VastaaPoista
 5. natsku: Kiitos, tuota mietin itsekin. Ja siihen voisi jotain reikää (eli pitsiä) hiukan suunnitella. Mutta tartun tähän ajatukseen vasta jos "oikeaa" ohjetta ei löydy.:)

  OP: Minulla on tullut hakemalla vastaan juuri tuollaisia ohuelle langalle tarkoitettuja valtavan kokoisia shaaleja. Mietin jo, että jos neuloisi tuolla mun paksummalla vain jonkin tuollaisen ison huivin "kärjen"; siitä varmaan tulisi pieni kolmiohuivi, mutta en jaksaisi ruveta säätämään. Luulen, että löydät ohjeen huiviisi sukkelasti, kunhan ryhdyt hakemaan. tosin runsauden pula siellä tulee vastaan!

  LeenaP: Kiitos! Heti lähden katsomaan, kunhan pääsen tästä kommenttilootasta pois!

  Maikki: Se on kait sitten syksy, kun kaikki metsästämme huivi- ja härpäkeohjeita.:) Kiitos, menen katsomaan!

  VastaaPoista
 6. Niin ja jos lanka kesken loppuu täältä irtois pätkä samaa matskuu. (Noin niinku silmämääräsesti pääteltynä)

  VastaaPoista
 7. Entäs uusimmassa Novitassa oli joku lehtikuvioinen kolmiohuivi, en muista nyt mille langalle. Ohje oli vain nettisivuilla, ei lehdessä, vaikka sitä siinä mainostettiinkin, näin muistelen.

  Minä onneton etsin Dropsin eskimo langalle jotain helppoa tossua, jotka huovuttaisin koneessa. On vain kolme kerää, joten mitään ihmeellisen kokoisia ei tule. Kokeilin eilen kolmea, mutta ärsyynyin kun ei ollut sopivia puikkoja yhteen malliin ja kaksi virkkaamalla, muuta oli niin typeriä ohjeita, että viimeistään silloin ärsytti; halusin yksinkertaisen ja nopean. Enkä oikein osaa kauheasti soveltaa. Pyh :(

  VastaaPoista
 8. Entäs Ka`ana huivi?

  T. Nonna

  VastaaPoista
 9. Ah, tuttua.

  No miten olis Clapotis
  http://www.ravelry.com/patterns/library/clapotis

  tai Evi
  http://www.ravelry.com/patterns/library/evi

  tai Seaweed scarf
  http://www.ravelry.com/patterns/library/seaweed-scarf-5

  tai Feather&Fan
  http://www.ravelry.com/patterns/library/feather-and-fan-comfort-shawl

  tai Sursa
  http://www.ravelry.com/patterns/library/sursa

  tai Citron
  http://www.ravelry.com/patterns/library/citron

  tai tämän tyylistä:
  http://www.ravelry.com/patterns/library/kite-strings

  http://www.ravelry.com/projects/EraLunaris/tweed-shawl

  VastaaPoista
 10. ...ja vielä yksi:
  http://www.ravelry.com/patterns/library/textured-shawl-recipe

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Yritetäänpä uudestaan, onnistuin jotenkin deletoimaan aiemman yritykseni.;)

  Maija: kiitos! Hitchhikerin olen bongannut ja tunnustan katselleeni sitä sillä silmällä. Sekin taisi olla aika ohkaiselle langalle kirjoitettu, mutta eikös tuota ole helppo säädellä oman kokomieltymyksensä mukaan? Harkintaan, siis.

  KahviKaneli: harmi, etten voi auttaa sinua tossuasiassa. rasittavaa tämmöinen, eikö? Pitäisi aina aloittaa mallista eikä langasta.. Niistä Novitan malleista: vaatiiko mainitsemasi ohje liittymistä Novita-clubiin? Minä en siihen kuule enkä ole siksi juuri seikkaillut Novitan sivuilla.

  mokkakissa: Aranami pitänee tehdä Norosta. Jotenkin vain se on niin.:)

  Nonna: Ihan outo! Ja eksoottinen nimi! Pitää tarkistaa, kiitos!

  Raglana: Oih, minkä työn olet nähnyt: suurkiitos! Clapotis oli noista ohjeista ennestään tuttu nimenä, muut piti käydä tarkistamassa. Joukossa oli kaksi pienempää huivia (listan alkupuolella), joita tutkin iltasella tarkemmin. Kiitos vielä kerran!

  Anonyymi: Kiitos!

  VastaaPoista
 13. villamokka: Lacy Bactus? Miten olen unohtanut sen? Sen koko on helppo säätää ja siinä olisi ilmavaa reikääkin hiukan. Hmmm. Kiitos!

  VastaaPoista
 14. Moi,
  mullakin oli tuota lankaa jokin aika sitten ja pitkään mietin mitä siitä tekisin, huiviakin yritin ja lopulta totesin, että langan väri ja kauneus tulee parhaiten esille mahdollisimman yksinkertaisessa mallissa. Tein siis tunikan sileää oikeaa muutamalla palmikolla. Huivin ohjetta mulla ei ole, mutta jos tästä näkemyksestä nyt ois jotain iloa ;)
  Minna-Liisa

  VastaaPoista
 15. Sinä olet niin taitava, että teet sen ihan omasta päästäsikin! Vapaatavirkkausta vaikka!

  VastaaPoista
 16. Minna-Liisa: Alan kallistua samoille kannoille. Olen nyt vatvonut asiaa pian viikon ja plarannut läpi Ravelrystä valtaisan määrän malleja. Olen tutkaillut hartaasti myös täällä esitetyt vinkit; neulojatovereiden vinkit on syytä ottaa vakavasti.;) Tilasinkin jo yhden pienen pitsihuivin ohjeen ja olen tikutelut mallia jo hieman, mutta nyt tuntuu, että purkuun menee. Lanka on liian paksua moiseen. Ja juuri eilen sain oivalluksen: kuten sanoit, jotain yksinkertaista sen olla pitää. Mutta mitä? Saapa nähdä, laitanko koko langan jäähylle vähäksi aikaa. Kiitos neuvoista!

  eilen tänään huomenna: Kiitos rohkaisusta, tunnustan miettineeni jopa omaa mallia, mutta aika kokemattomana huivin tekijänä taidan sen vielä jättää. Mutta virkkaamalla tulisi kyllä multa helommin!:)

  VastaaPoista
 17. Hei! Jos et ole jo aloittanut niin tässä vinkki kivasta tuubista:http://www.ravelry.com/patterns/library/canaletto-cowl

  VastaaPoista
 18. Tuija: Olen aloittanut, mutta taitaa mennä purkuun. Käyn katsomassa, kiitos!

  VastaaPoista
 19. Eipä kestä. Tsekkasin samalla räveltämön favorites-listaani hakemalla sieltä huivit, kun on vähän oma lehmäkin ojassa, joku ns. paksumpi huivi tarvis. Nyt muuten ilmestyi kaunis uusi malli:

  http://www.ravelry.com/patterns/library/staune-du-pflaume

  Tämmöisen tekee ohjeettakin:
  http://www.ravelry.com/patterns/library/romney-kerchief

  Tässä on ideaa:
  http://www.ravelry.com/patterns/library/slipped-rib-scarf

  Kaunis:
  http://www.ravelry.com/patterns/library/shaelyn

  Hiukan erilainen ainaoikein-pitsi vähän paksummalle langalle:
  http://www.ravelry.com/patterns/library/oscilloscope-shawl

  Ei niin pitsinen pitsi:
  http://www.ravelry.com/patterns/library/noel

  Yksi tapa löytää kivoja juttuja räveltämössä on katsella toisten favorites-listoja, tai ryhmän activityyn voi rajata näkymään vain favoritet.

  VastaaPoista
 20. Taidan olla vähän myöhässä, mutta 22,5 astetta on aika kiva, se ei levene niin nopeasti kuin baktus. Kurkkaa Ravelrysta. En muista oliko ohjeessa reikäraidat vai laitoinko ne omasta päästä.

  VastaaPoista
 21. Raglana: Kyllä sinä olet ihana, kertakaikkiaan! Päädyin sitten mihin tahansa, olen saanut roppakaupalla uusia ideoita ja malleja näistä. Kiitos!

  Mertsu: Et sinä ole myöhässä. Olen neulonut jonkin matkaa, mutta en tiedä, jatkanako vai puranko. Joten ihan hyvissä ajoin.:) Kiitos!

  VastaaPoista
 22. Uusimmassa Suuri Käsityö -lehdessä oli kaksikin pitsihuivia - varmaan teidätkin. Teen niistä toisen.

  OP

  VastaaPoista
 23. OP: En muuten tiedä. Tarkistetaanpa vielä sekin huomenna kaupoilla, kiitos!

  VastaaPoista
 24. Pakko kommentoida, että törmäsin just itekin tuon a Grey Loop ohjeeseen ja mä niin aion tehdä sen :) Mutta pysynpä kuulolla, löydätkö jonkun vielä paremmin, näköjään vähän samansuuntaista on meillä hakusessa :)

  VastaaPoista
 25. eilen tein: Ei kuule, rupesin raukka tekemään enemmän pitsistä. Ja tuntuu siltä, ettei tästä mitään tule. Saapa nähdä.

  VastaaPoista
 26. Tuo lanka sytytti minutkin kaupassa, tai langat, ostin kuutta eri väriä ja aloin kutomaan neuletakkia. Lanka on käsissä melko karkeaa, saapas nähdä miten kutittaa :)

  VastaaPoista
 27. Piupau: Karkeaa on, minäkin tunnen sen, vaikka en olekaan kutisevaa sorttia. Ajattelin huljuutella valmiin työn huuhteluainevedessä ja huuhdella ennen pingoitusta, niin eiköhän tuo hiukan pehmene. Toivottavasti ainakin. Ja kuutta eri väriä! Tulee varmasti upea neule; värit ovat niin komeat.

  VastaaPoista
 28. Mä odottelen täällä yhä innolla sun huivia :) Menikö multa nyt ohi, mainitsitko jo mihin malliin päädyit?

  Mä ite tosiaan päädyinkin vähän omaan ratkaisuun, tommoseen palikkapitsihuiviin :D Mutta Gray loop kutkuttelee tuolla Ravelryn listoilla, ehkä vielä sitten sekin jossain kohtaa....

  Tsemppiä ;)

  VastaaPoista
 29. eilen tein: Ei sulla ole mennyt mitään ohi. Aloitin jo niin montaa mallia ja kaikki meni purkuun, että katsoin viisaimmaksi olla jo hiljaa.:D En päätynyt Gray looppiin vaikka aion minäkin sen vielä tehdä. löysin lankan tiheyteen sopivan pitsikolmiokuivin ja se on juuri pingottumassa. Saa nähdä, menikö se pyrstölleen. En ole ikinä ollut mikään pitsihuivi-ihminen.

  VastaaPoista