5.8.2012

Maali lähestyy

Tervetuloa takaisin neuleolympialaisten painimolskille. Täällä on seurattu viime päivät sinivalkoista ottelua Sakkolan Sisun sukan, Yks Kyntösen, ja Oulun voimailijoita edustavan neulojan välillä ja jo nyt uskaltaa sanoa, että peli on selvä. Jos Kyntönen olikin Oulun tädille vielä reilu vuosi sitten liian vahva vastus, niin ei ole enää. Kyyti on ollut Kyntöselle sen verran kylmää, ettei se ole pystynyt akuuttia langanloppumisepisodia lukuunottamatta nappaamaan täti-ihmiseltä pisteen pistettä. Ja hetki sitten tapahtui se, mitä täällä on odotettu: tätisarjan ottelu päättyi Kyntösen selätykseen ja lankojen päättelyyn. Neuleosuus on valmis.


Ainoa hiukan dramaattisempi kohta ottelussa nähtiin jo ensimmäisen sukan lopussa, kun neulojan olisi pitänyt sääntöjen mukaan poistua hakemaan neulaa ja päättää työ kärkiosasta silmukoimalla. Tädin mielestä operaatio oli turha, koska homman voi hoitaa myös puikoilla käyttämällä niin sanottua kolmen puikon tekniikkaa. Kyntösen kärkiosissa tapahtui siis sääntörikkomus, mutta ainakaan vielä siitä ei ole seurannut hylkäystä. Kyntösestä itsestään ei ole valituksen tekoon, sillä sen verran puikko kurkulla koko ottelu on sukan osalta sujunut. Jäljellä on vielä ns. kosmeettinen osuus, jossa Kyntösen varressa oleva kirjoneuleosio koristellaan kuin voiton merkiksi. Kyntönen tuskin laittaa enää hanttiin, tuleehan sukkaparista käsittelyn jälkeen nätti kuin suihkunraikas painija.

Päätämme täältä pieruntuoksuiselta painihallilta tähän. Palataan sukkakuviin heti, kun ehostuspuoli on valmis ja neulojamme pääsee lähtemään kotimatkalle uuden sukkaparin kanssa.

16 kommenttia:

 1. Se oli nopea selätys. Onnea! Upea lopputulos :)

  VastaaPoista
 2. Täällä tehdään aaltoja, otetaan hattu päästä ja lauletaan Maamme-laulu ja kuunnellaan Finlandia siihen päälle, on nimittäin sen verran hieeenoot sukat.

  Malli on upea ja väritys on hieno.

  Raskiiko noita pitääkään? Jos raskii, niin ilolla sitten.

  Jos minulla olisi tapana olla kateellinen, niin nyt olisin.

  OP

  VastaaPoista
 3. Onnea selätyksestä. Täällä vedettiin viimeiset silmukat tänää autossa. Autossa en suostu päättelemään - tulee paha olo - joten se ikävä viimeistely on vielä edessä. Mutta vastus oli kyllä huomattavasi kevyempää sarjaa. ;)

  VastaaPoista
 4. Taputuksia ja hurraa-huutoja hienosta saavutuksesta! =)

  VastaaPoista
 5. YES! Sa teit sen! :D JIHUU!! Upeet tuli, toisaalta en yhtaan epaillytkaan etteiko tulisi. Hieno vastustajan selatys. Taalla ei homma pelita ihan niin hyvin.

  VastaaPoista
 6. Tätivoima rules! Nyt vaan vähän lisää talkkia käsiin ja kirjontaisuus on käynnössä aloittamista vaille valmis, eikös?

  VastaaPoista
 7. Kauniit sukat! Kolmen puikon päättelyn kun opin, olen tehnyt sen jokaiseen sukkapariin.

  VastaaPoista
 8. Voi onnea! Kirjontatuloksia täällä odotellaan intopinkeänä.

  VastaaPoista
 9. Jes! Kovakuntoinen neuloja&/painija :D

  VastaaPoista
 10. K: Näiden sukkien kanssa on ollut nyt onni myötä. Lankaa löytyi lisää eikä neulominen tökkinyt oikeastaan missään vaiheessa. Tänään vielä kirjonta ja valmista on!

  OP: Olen toiveikkaana nimenomaan tuon pitopuolen suhteen; anoppi on neulonut minulle (noloa, kyllä) parit sukat Nallesta ja ne ovat kestäneet hyvin, vaikkakin ulkonäkö on ollut aika pian nyppyläinen. Mutta käyttöön nämä menevät. Kiitos aalloista!

  morso: Minä en pysty tekemään autossa mitään, mikä on harmi. Mulla menee työmatkoihin pari tuntia per päivä, siinä kun pystyisi neulomaan, niin olisi aika jees.

  Hepsi: Kiitos!

  Ina: Mikäs se siellä nyt tökkii, kun ei pelitä? Harmillista, kerrassaan. Jospa se on vain lyhytaikaista ja mojo palajaa sinnekkin.

  Soile: Kirjonta on kiva homma, tosin olen näköjään touhunnut vuosi sitten kaksinkertaisella langalla. Aika hölmön näköistä, mutta en jaksa purkaa ja samalla mennään sitten. Kait.

  Tiina: Intopinkeänä minäkin!:)

  VastaaPoista
 11. MINNA: Se on näppärä ja helppo tekniikka. Minä lykkään sen mihin tahansa vain on mahiksia.:)

  VastaaPoista
 12. Emma: Neulekunto osui kohdilleen, kirjontapuoli ontuu jostain kumman syystä. Siinä on käynnistymispulmaa.

  VastaaPoista
 13. Jos jatketaan elmoilulinjaa, niin ei kelpaa porilaisten marssit vaan soitetaampa sieltä studiosta kaksi vanhaa varista.
  Täälläkin halutaan neuloa työmatkalla. Matkaa on nyt vaan 10 minuuttia pyörällä. Yhtenä aamuna ohitin jo liikkuvan auton, kyllä voisin osallistua työmatkaneulonta pyöräilyn olympialaisiin. Ja jotain yksinkertaista sileää oikeaa vois mutkien välillä neulasta.
  t. @:)

  VastaaPoista
 14. Onnea maaliin pääsystä! täällä vielä taistellaan...

  VastaaPoista
 15. :D:D Kun ton sukkapainin voiton noin suvereenisti vedit kotiin, niin ilmottaudu ny vielä kirjootusmaratooniinkin. On meinaan sev verta sujuvaa toi kynän eli koneen käyttö sulla, että ihan täällä meinas lukija tippua tuolilta keittiön lattialle silkasta naurusta.

  VastaaPoista
 16. @: Mä olen ihan myyty jokaisen kommenttisi jälkeen. Jos sulla on joku paikka/blogi/foorumi, johon kirjoitat enemmänkin, niin kerro toki. Lukisin hyvin mieluusti.

  A-L: Kalkkiviivoille asti! Hop, hop, hop!

  Minna-Kaisa: Höh. Semmoista lajia ei ollut tarjolla, ehkä ensi kerralla.;)

  VastaaPoista