18.7.2012

Vaivoja monenlaisia

Taidan potea jonkinlaista tautia, koska joka nurkka tursuaa aloitettuja käsitöitä. Ettei tämä nyt ole se paljon puhuttu startitis? Vaikka olisi ollut totisesti mistä ottaa, nappasin eilen paikalliseen pubineulontaan mukaani jälleen uuden projektin. Alku hiukan takkusi, mutta nyt tuntuu, että olemme kahdeksikon koukun kanssa sujut. Tästä pitäisi tulla takki. Tai ainakin selkäkappale valmistunee, ennen kuin keksin aloittaa jälleen uutta.


Lanka on muuten Novitan kierrätyspuuvillainen Hanko. Se lähti mukaani alehyllystä langan sisältämän muovin takia. Käsittämätöntä, eikö? Kierrätyspuuvilla on tietysti mitä parhain asia, mutta täyspuuvillainen pitkä neuletakki kuulostaa äkkiseltään aika painavalta, valuvalta ja venyvältä. Täällä siis virkataan kaikki peukut pystyssä akryylin ihmeitätekevän voiman toivossa.

Ja Hankohan on ilmeisesti näitä Novitan kuuluisia äkisti poistuvia lankoja. Saapa nähdä, millaisille metsästysretkille täällä joudutaan, jos homma toimii ja etenee.

16 kommenttia:

 1. Blogin logon tausta on hieno! Siitä tulee kesä mieleen.

  Hankoa olen nähnyt hyllyssä runsain mitoin (ja aika kohtuullisella hinnalla) Menitan Oulun liikkeessä, siinä joka nyt on vihdoin saatu auki. Sieltä löytynee jatkossakin kunnes loppuu kokonaan. Alelankojen kyttääminen on todella turhauttavaa, siksi sanoin.

  VastaaPoista
 2. Mari: Alelankojen kyttääminen on turhauttavaa, enkä minä taida tämmöistä normihinnoilla ostaakkaan. Toinen mikä on turhauttavaa ko. langassa on se, että sitä ei sitten tosiaan ole, kun loppuu. Luullakseni lanka poistuu kokonaan. Minä ostin yhdestä Prismasta hyllyn tyhjäksi, muttei siitä koko takkiin riitä. Noh, tämä nähdään.

  VastaaPoista
 3. Kaunis pinta.
  Ja Täti ruskeana (Elsa Beskow) pidän tietysti tuosta väristä. Ja pubineulonta kuulostaa kiehtovalta. Uskaltaisiko ilman joukkotukea muualla kuin Oulussa?
  OP

  VastaaPoista
 4. Jaa, täytyypä sitten itsekin ehkä hamstrata pikkuisen Hankoa :) Juuri eilen katselin sitä Prisman hyllyssä, ja mietin että olisi kiva tehdä siitä jotain, mutta en vielä keksinyt mitä se olisi... Pipon olen aiemmin virkannut.

  Kaunista virkkauspintaa kuvassa!

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoista. En ole koskaan osannut, toivottavasti en opikaan, aloittaa uutta työtä ennen kuin edellinen on valmis. Ahdistaa pelkkä ajatuskin. Ahdistavaa oli myös nähdä siskoni keskeneräisten täiden laatikko.
  Vaikka. Ilmeisesti kutomastani hahtuvasta ei tule kuin toinen vantus. Ajattelin, että onnistuisin tekemään muutaman työn sillä välin, kun saan hankittua samaa hahtuvaa toiseenkin vanttuuseen. Saa nähdä, kuinka käy.
  Vai onko tämä puutteeni merkki siitä, etten ole oikea käsityöharrastaja?

  VastaaPoista
 6. JOs tollasta virusta on liikenteessä niin aivastakaa tähän suuntaan, kiitos! Meillä pesii joku lorvikatarri, se se vasta tylsä vaiva on.

  VastaaPoista
 7. Ops, ja lisäänpä vielä että toi banneri on tosiaan hieno!

  VastaaPoista
 8. Onnea virkkuuprojektiin! (Sitä kyllä tarvitaan enemmänkin mikäli lanka loppuu, Hanko on jo alessa kaikkialla = poistuu nopeasti...)

  VastaaPoista
 9. Jos sa alotat kaikenlaista niin ma en saa alotettua yhtaan mitaan. Ideoita on vaikkak kuinka ja minkamoisia projekteja mutta kun ei saa aikaseks alotettua mitaan. Toisaalta ihan hyva silla yritan saada tan huushollin nyt johonkin jarjestykseen niin etta voin hyvilla mielin sitten sotkea! HEH HEH!

  VastaaPoista
 10. OP: Pubineulonta on väännös kansainvälisestä Knitting in Public -päivästä. Joku täällä keksi laajentaa sen knitting in public house -tyyppiseksi tilaisuudeksi, jonka voi polkaista pystyyn aina silloin kun huvittaa.:)

  virkattu lintu: Hangon tuntuma on miellyttävän pehmeä. Tuo virkattu pinta tuntuu käsissä hiukan mattomaiselta; ajattelin jo, että mikäli takki menee pieleen, tekaisen sitten maton. Mutta kannataa tosiaan hamstrata joku kerä. Kierrätyspuuvilla-idea tässä on hyvä ja tuntumani perusteella on hiukan harmi, että lanka poistuu.

  K: Olet varmasti oikea käsityösissi! Eiköhän kyse ole tavasta tehdä tai jokin temperamenttijuttukin se voisi olla. Minulla oli aiemmin aina yksi työ kesken ja kieltämättä tämmöinen meno hiukan ahdistaa, mutta en ole vielä huolissani. Minulla on ollut myös tapana saattaa (sukkia lukuunottamatta) työt päätökseen.. Toivottavasti siihen ei ole tullut muutosta.;)

  Minna: Koetan pärskäyttää oikein isosti! Minullakin oli pitkä kuukausien lorvi, mutta nyt vaikuttaa tosiaan paremmalle. Toivottavasti tauti tarttuu sinnekkin!

  Emma: Sanopa muuta. Pitää tehdä vakavia laskelmia tuon langankulutuksen suhteen, jahka tuo takakappale on kohta valmis. Ettei sitten varmasti lopu kesken.

  Ina: Voin olla väärässä, mutta tekeisi mieleni sanoa, että suunta on oikea. Minulla oli pitkä saamattomuuden kausi ja kun olen nyt siivoillut ja rapannut täällä nurkkia kutakuinkin koko kesän, niin tuntuu, että halua, tahtoa ja virtaa on nyt muuhunkin. Niin että järjestele vain menemään!

  VastaaPoista
 11. Pubineulonta kuulostaa mielenkiintoiselle - ettei siinä vaan ala silmukat loppuillasta hyppiä&putoilla ;)
  Onnea virkkausprojektiin - valmistukoon takki!

  VastaaPoista
 12. Peppi: Tunnustan joskus neuloneeni hyvinkin pieleen.:) Ja kiitos toivotuksista; koetan parhaani!

  VastaaPoista
 13. Tuo pinta näyttää kyllä aika herkulta. Hangossa ei vaan muistaakseni ollut minua puhuttelevia värejä. Mutta semmonen odd molly takki olisi kyllä koppava. Villaistakin olen miettinyt, mutta kyllä se puuvillan tuntuinen olisi ehkä kivempi.

  VastaaPoista
 14. Soile: Väriasiat ovat Hangossa tosiaankin sitä, mitä ilmineerasit. Minä nappasin tätä suklaata. Toinen mahis, mitä mietin, oli semmoinen vaalea. Siihen olisi voinut kirjailla päälle jotain ja saada takkiin sitä kautta potkua. Virkattuun pintaan on aika iisiä rispistota.. mutta en ainakaan vielä tarttunut siihen aatokseen. Mutta entäs se Drops? Eikös se Laura luvannut tuumia sitä niiden puuvilla-muovi-sekoitetta?

  VastaaPoista
 15. Mä olen täysin ihastunut tuohon Hankoon. Miksi muuten luulet, että se häviää? Olisiko siis jo syytä paniikkiin. :)

  VastaaPoista
 16. Anniina: Eihän sitä voi varmasti tietää, mutta kovin pitkäikäisiähän nämä uutuudet eivät ole Novitalla olleet. Hanko on kait kesälanka. Toivottavasti sen puuttuminen talvikartalta ei tarkoita katoamista kokonaan, mutta minä varauftuisin kyllä siihen, jos suunnitelmissasi olisi siitä jotakin tehdä. Eli hamstraushommiin!

  VastaaPoista