29.7.2012

Paini on alkanut

Tervetuloa tänne neuleolympialaisten kuumankosteaan painihalliin seuraamaan viheliäisten ja vähintään viime keväästä koskematta olleiden neuletöiden selättämistä. Olosuhteet painijoille ovat mitä raskaimmat; kahden viikon paini villalankojen ja -kerien kanssa loppukesän helteessä ei ole lastenleikkiä. Hätäinen saattaa erehtyä pitämään lajia turkkilaisena öljypainina, mutta sitä se ei ole. Kaikki tuo kiilto painijoiden iholla on pelkkää tuskan hikeä ja suun ohi kiireessä valahtanutta virvoketta.

Pääsette parahiksi seuraamaan kreikkalais-roomalaisen neulepainin tätisarjan ottelua, jossa vastakkain ovat Oulun Voimailijoiden kaikki tätikriteerit täyttävä neuloja sekä suomalais-ugrilaisesta perinteestä nouseva, Sakkolan Sisua edustava sukkamalli Yks Kyntönen. Painijat tuntevat toisensa entuudestaan, vaikka tämä onkin ensimmäinen kerta, kun he kohtaavat kilpailussa. Tädillä ja Kyntösellä oli reilu vuosi sitten intensiivinen harjoittelujakso, joka keskeytyi äkillisesti kantapäävaiheen jalkeisessä pintaneuleessa. Täti sai niin sanotusti kyllikseen ja väsyi, jolloin Kyntönen pääsi rokottamaan neulojaa tämän helpoista virheistä.


Tänään tahti on toinen. Vaikka Oulun Voimailijoiden neuloja ei olekaan sukanneulonnassa omimmillaan, kilpailutilanne tuntuu sopivan hänelle. Ensimmäinen Kyntönen on pikapuoliin valmis ja täti pääsee tämän päivän kuluessa aloittamaan jo toisen sukan. Neuloja pyrkii selvästi selättämään Kyntösen; hänen neulomistekniikassaan on sen verran vähän neiti Marple-tyyppisiä langan heittoja, ettei tuomaripisteisiin kannata luottaa. Tällä hetkellä Kyntönen on vaikeuksissa, mutta edessä ovat vielä neulojan vaikeimmat hetket. Tätimme on yleensä hyytynyt sukissa pitkään varsitaipaleeseen tai tylsään suvantokohtaan heti kantapääkiilan jälkimainigeissa. Ensimmäinen Yks Kyntönen alkoi aikoinaan maistua puulta heti varren kirjoneuleosuuden jälkeen alkaneessa pintakuvio-osuudessa, joka ei loppunut edes kantapäähän. Todennäköisesti Kyntönen laskee tämän varaan myös hiostavalla olympiamolskilla.

Kuvassa Kyntönen ennen starttia. Kuvasta näkyy, että Kyntönen on paketissa vasta, kun malliin kuuluvat kirjailut on saatu päätökseen. Ja sinne on vielä pitkä matka... Palataan molskille, kunhan täältä on jotain uutta kerrottavaa. Toivottavasti täti vaihtaa välissä myös kisa-asunsa; hän ei ole kovin kaunis näky Borat-henkisessä edustusasussaan. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin!

21 kommenttia:

 1. Ai että sä olet hassu ;oD. Niin, ja sukan varresta tulee aivan ihana. Tsemppiä tatamille!!!

  VastaaPoista
 2. Oulun Voimailijoiden täti! You go girl!

  VastaaPoista
 3. Tää ei varmaan mene sun seulasta läpi, mutta tuosta borat-henkinen kilpailuasu herätti muistoja...
  Asuimme rivarissa kun olin alle kouluikäinen, naapurissa asui sellainen vaalea nuori kundi, joka kävi kesäkuumallakin lenkillä punaisessa painiasussa ja lenkkareissa (tähän asti kaikki ok), mutta kun siihen asuun kuuluin myös musta nahkatakki...tirsk kyllä pientä tyttöä nauratti, en muista mikä eniten, se takki vai se painijanasu.

  Kaunis sukka. Täällä on varsinainen maratooni menossa, mutta laji on konferenssipaperi. Kuolemanlinja (deadline) uhkaa mutta maalia ei näy.
  OP

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä Tädille! Voitto kotiin! :D

  VastaaPoista
 5. Hanna: Kiitos kiitos. Hassusta myös.;)

  Tiina: Parhaani yritän!

  OP: Olisi mulla kyllä nahkatakkikin.. Pitäiskö koettaa?:D Tsemppiä sinne omaan painiisi. Ei muuta kuin siltaan vain!

  Maritta: Kiitos! Juuri nyt on hyvä meininki.

  AnniKainen: Sinnistä kiitos, sitä tullaan vielä tarvitsemaan!

  VastaaPoista
 6. Mahtava matsi meneillään :D Ihana sukka, mutta asu...voi järkky!! :D

  VastaaPoista
 7. Satu: Painostava hellekeli asettaa vaatimuksia urheilijan vaatetukselle. Boratin uikkari on just jetsulleen.:D

  VastaaPoista
 8. Taidan säästää verkkokalvojani ja jättää katsomatta tuon Borat linkin. Voimailutädille tsemmpiä, niskalenkkiä, siltaa, heittoa!

  VastaaPoista
 9. Soile: Kiitokset. Parhaamme yritämme ja toivomme, ettei urheiluvammoja tulisi.

  VastaaPoista
 10. Tatsy on paassyt vauhtiin painien kanssa. Jee hyva niin. Mutta ootkohan ottanut jotain dopingia kun edes mainitset tommosen Borat tyylisen urheiluasun??? No, toisaalta noidopingasiat varmaan vaan auttaa nyt tassa puhkussa paasemaan voitolle tassa urheilussa. Ihana varsi noissa sukissa. Niista tulee aivan upeat. :D

  VastaaPoista
 11. Huh hah hei, Outi voitin vei! Hyvä Oo Vee!

  ( Kannustan minkä naurun tyrshkähdyksiltä kykenen. Hulvatonta tekstiä :D )

  VastaaPoista
 12. Kiitos sunnuntain ehdottomasti makeimmista nauruista! Tsempit neulojalle. Kisa-asu on just passeli näille helteille :O)

  VastaaPoista
 13. Ina: Borat tuli mieleeni jostain sopukoista kisa-asua miettiessäni. Painijoillahan on tiukat trukoot, jossa yläosa on aika antelias... Ehkäpä se yhdistettynä helteeseen teki tehtävänsä. Ja eihän Boratin uikkareita voi unohtaa, kun on ne kerran nähnyt.:D

  Mari: Etkös sinäkin edusta nykyään Oulun Voimailijoita vai mikäs se sinun lajisi on olympialaisissa? Oletko mukana?

  Minna: Kiitos. Sukanneulonta ON outoa puuhaa.

  MINNA: Helle vaatii hellevaatetuksen.:D Mutta ei näytetä naapureille.

  VastaaPoista
 14. Go Täti, go!

  Täällä väännetään vaan pikavauhtia palmikkosukkaa paksusta langasta (lahjaprojekti jolla on määräaika).

  VastaaPoista
 15. Ihan loistava kuvaus! Upeaa sitoutumista urakkaan ja tällä voi mennä vain voittoon! :)

  VastaaPoista
 16. Peppiina: Kiitos! Mitalinkiilto silmissä täällä mennään!:)

  VastaaPoista
 17. Hassunhauska olet sinä! Mukavasti kirjoittelet! Tsemppiä painimolskille! Täällä on lajina triathlon, uintiosuus vasta menossa eli alkutaipaleella ollaan. Näinköhän pääsen maaliin ollenkaan vai katkeaako ketjut... Tai kenties hyydyn vasta juoksussa. =)

  VastaaPoista
 18. Hepsi: Et sinä hyydy! Me emme hyydy! Aikaa on ja rinta rottingilla mennään.:)

  VastaaPoista