27.7.2012

Tally ho!

Neulasin olympiafiiliksen nostatukseen asialliset Union Jack -vanttuut. Kieltämättä väritys ja kuvio ovat meikäläiselle reippaanpuoleiset, mutta haitanneeko tuo mitään. Illaksi teepannu porisemaan ja lapasia heiluttelemaan; tämän tädin avajaisvarustus taitaa olla siinä. Niin että ei muuta kuin Hello, London!


Ei vaites, on mulla muutakin. Olen ilmoittautunut mukaan neuleolympialaisiin (Ravelryssä täällä) huolimatta rapakunnostani. Miksikään kisaturistiksi en aio ruveta, vaan aloitan infernaalisen puikkojen kilkatuksen heti, kun kisat käynnistyvät. Asenteen on oltava tiukka, sillä lajini on - ei enempää eikä vähempää kuin - paini (WIPs wrestling). Kuulantyönnön (ja sukkien, hah) ystävänä mietin pitkään lajia nimeltään sock put, mutta sitten muistin, että minullahan on jo kahdet keskeneräiset sukat. Siksi haastoin itseni neulomaan niistä toiset loppuun. Painiskelen siis seuraavat kaksi viikkoa yli vuoden kaapissa marinoituneen sukkaprojektin kanssa. Hyvä, että tein ensiksi lapaset. Jos sukkamarinadi on äitinyt kovin mehukkaaksi, niin eihän niihin paljain käsin viitsi koskea. Yök.

Jos joku innostuu leuhkoista kisalapasistani, niin tässä vielä aiheeseen liittyvät faktat:
Malli: Johnny Rotten Anarchy Mittens (maksullinen ohje Ravelryssä täällä)
Lanka: Dropsin Alaskaa vajaa kerä kutakin väriä.
Puikot: Oisko ollut neloset. Tai kolmepuoloset, ei voi muistaa.
Tuntuma: Aika paksut tuli. Langan väärän tiheyden takia jouduin muokkaamaan ohjetta kovalla kädellä. Muuten olisi ollut sille Rautahammas-sedälle taas uutta lähetettävää.

19 kommenttia:

 1. Päheet lapaset!

  Tästä sukkamarinadista oli valtavan kiva lukea. Innolla odotan, miten käy. Just nimittäin tällä viikolla muistelin sun menneitä sukkasavottahommia. :D

  VastaaPoista
 2. AIVAN IHANAT TUMPUT!! Mäkin haluan tuollaiset...

  VastaaPoista
 3. Ihanat vanttuut! Mun pitää heti tehdä samanlaiset, paitsi Skotlannin lipulla.

  Lankakaupassa olivat vääntäneet suomipopoja - ne voi vetää syvälle päähänsä suomalaisen kisaedustajien huonon menestyksen aiheuttamasta häpeästä ;-), olivat sen verran isoja. No palkitaan niitä kun parhaansa yrittävät.

  Mulla olisi vajaan vuoden työn alla ollut kirjoneulemalli takkiin, joka pitäisi aloittaa just nyt. Vaan vyyhtien keriminen on se työläin homma. Ja yksi kirjonta, josta puuttuu 8 lehteä. Ei olympilaisiksi vaan elokuuksi.

  OP

  VastaaPoista
 4. Aikas koppavat.

  Ite koitan jättää olympialaiset mahdollisimman vähiin, mikä voi olla vannoutuneen penkkiurheilijan kanssa asuvana vähän haasteellista.

  VastaaPoista
 5. Vau mitkä vanttuut! :)

  VastaaPoista
 6. Mahtaisat tumput! Ja onnea olympialaisiin, kultaa vähempään ei pidä tyytymän ;)

  VastaaPoista
 7. Olympiakuume on täälläkin nousussa. Asu avajaisia varten on kylläkin paljon hillitympi. Kisaprojekteista ensimmäinen odottelee tuossa tuolin vieressä ja sormia jo syyhyttää...

  VastaaPoista
 8. Tiina: Voi, Tiina, ihan hirvittää. Sukanneulontaan saisi ryhtyä avajaisten alkaessa enkä ole edes kurkistellut kaappeihin, missä ne marinadit oikein piileksivät. Mutta ajatella, jos saisin syksyksi valmiit sukat!

  Päivi: Tekemään vaan. Sissi tekisi varmaan ilman tuota ohjettakin; lippu ei varmaan olisi kauhean hankaa hahmotella omaan peruslapasohjeeseen.

  Hepsi: Reuhakkaan väriset.;) Kyllä näillä talvella jonkun lumipallon pyöräyttää!

  OP: Sulla on ihan selvästi kanssa painit tulossa. Eiköhän selätä nämä keskeneräiset kunnialla?

  Soile: Joudut välttelemään telkkaria?:D Joku korvatulppa-aurinkolasiviritelmä olisi jees. Tai sitten neulot ilta-auringossa takapihalla?

  Salla: Kiitos! Kuumat niistä tuli eli olisivatko nyt sellaiset hottikset?;)

  eilen tein: Pitää luvata itselle jokin palkinto houkuttimeksi, jotta saisi ne sukat aikaiseksi... Mutta joo, tässä vaiheessa tietysti mitalinkiilto silmissä.:P

  -sanna-: Minä ilmoittauduin vain noihin sukkiin, kun tuumasin, ettei aika riitä ehkä muuhun. Enkä ole vielä etsinyt edes tekelettä valmiiksi... Tulee kiirus!

  VastaaPoista
 9. Kyllä on nätit tumput! Mikä siinä on, että Britannian lippu näyttää hyvältä aina ja kaikkialla? :D

  VastaaPoista
 10. Hienot :)

  Voisin hyvin ilmoittautua samaan lajiin. Olisi kyllä WIPejä mistä valita.

  Tosi hauska lampunvarjostin! Pitääpä hommata tuommoista veikeetä pampulanauhaa...

  VastaaPoista
 11. Neulisti: Sanos muuta! Mietinkin jo, että joku tyyny olisi kiva tehdä brittien lipusta jos ja kun vain selviän näistä kisoista.

  luminen: No äkkiä Ravelryyn ilmottautumaan, vielä ehtii!

  VastaaPoista
 12. Nyt taytyy myontaa etta iski kateus! On muuten aivan mielettoman HIAAAAAANOT! Isanta kun on enklantilainen niin tommosethan olis sille kuin omiaan. Paitsi etta ma en tee lapasia!!!!! Etta silleen. Ihailen siis taas luomuksiasi. :D

  VastaaPoista
 13. Ina: Sun pitää nyt haastaa itsesi olympiahengessä ja vetäistä pari lapasia tulemaan. Kerta se on ensimmäinenkin!;)

  Kaisu: Asialliset ja viralliset kisalapaset.:D

  VastaaPoista
 14. Mageet tumput! Onnea kisatavoitteen saavuttamiseksi. Noita keskeneräisyyksiä kun tuntuu kertyvän myös tämän neulojan kaappiin :O)

  VastaaPoista
 15. Minna: Kiitos kiitos, sukkaa on saateltu täällä jo hyvän matkaa.

  VastaaPoista
 16. Reteet on. On mulla toi Englanti vähÄn tapetilla vielä muutenkin:)

  VastaaPoista
 17. piilomaja: Sulla oli ihana matkaraportti, kiitos siitä. Kyllä sen päälle lippulapset olisivat melko hyvät, vai?

  VastaaPoista