20.7.2012

Liimakauppaan, hus!

Täällä tuli akuutti tarve kerrosvadille. Sellaiselle, johon kelpaa nakella pikkutilpehööriä. Yksihän minulla jo on (täällä), mutta kuten tiedätte, ei yksi pääsky vielä tee kesää. Tarvittiin siis toinen.


Jos jollakulla ovat tällaiset astialeikit vielä testaamatta, niin yllytän tarttumaan toimeen. Tähän ei tarvita kuin asiallista liimaa (minulla oli tässä jotain miehen kaapistaan kaivelemaa pikaliimaa), hiontapaperia ja astioita tietysti. Jos on tiloja säilyttää mitä korkeampia ja villeimpiä viritelmiä, niin mielikuvitus ja lennokas luontokaan eivät ole pahitteeksi.

Astiat hiotaan kevyesti niiltä kohdin, johon liimaus tulee. Ideana on tehostaa tartuntapintaa; liika porsliinin kiilto pois. Tarkka merkkaa tussilla astioihin kohdat, johon liimaus ja toinen astia kiinnitetään. Tämmöinen suhari tietysti hoitaa hommat silmämääräisesti. Ja sitten liimataan. Jos liima on sellaista, joka lupaa liimata kaiken kaikkeen, niin vati on hetkessä valmis. Sen verran olen varmistellut, että olen asettanut kerrosvadin päälle kirjapinon painoksi joksikin aikaa. Näissä minun vadeissani on ylhäällä kahvikuppi (tässä neulatyynynä). En ole liimannut sitä kiinni, koska olen kokenut käteväksi sen, että kupin voi välillä nostaa pois ja kerrosvadin huipulle voi asettaa jotain vähän isompaakin. Vaihtelun varaa siis.

Liimaa jäi, joten taidanpa testata ostamiani sormuspohjia. Mitähän niihin kiinnittäisi?

17 kommenttia:

 1. Tuo ylimmäinen kuppi ja aikaisemman postauksen lautanen aiheuttavat täällä taas sydämentykytystä...

  Ja pikaliima - ei onnistuis minulta, paskarteluksi menisi: mitähän sitä ehtisikään liimata, ennen varsinaista kohdetta. Hiuksensa?

  OP

  VastaaPoista
 2. No vau! Ihan mahtava idea. Nykyiseen elämään ei taida tuollainen mahtua, mutta jemmaanpa idean tulevaisuuden varalle. :)

  VastaaPoista
 3. Upea!! Häipyi tämä koleuskin mielestä, kun näki tämän sinun kuvan. Ali upeasti kaiken kruununa, vähän kuin tuhat ja yksi yötä ja lentävät matot ja kaikki. Täytyy alkaa puuhata ja värkätä vaan, onneksi pikaliimaa löytyy laatikosta ja kirpparikuppeja :)

  VastaaPoista
 4. IHUNA! Muakin himottaisi tehda tuollainen mutta kun ei ole astioita eika oikein sailytyspaikkaakaan eli jaan haaveilemaan omasta ja ihailemaan rouvan aikaansaannoksia (tata ja edellista).

  VastaaPoista
 5. no peijakas. meillä olisi jossain jotain komponentiliimaa, jos muistaakseni aika nopsaan liimasi sormekin kiinni partikkeliin, jossa liimaa sattui olemaan. Onneksi tai onnettomuudeksi, sopivat kupit ja kipot puuttuvat.

  VastaaPoista
 6. OP: Olet huolissasi Arabian Alista? Lohdutan, että se lautanen oli niin huonossa kunnossa, että se myytiin kirpulla 50 sentillä eikä siitä syöntilautaseksi olisi ollut. Mutta minun virityksessäni miltei kaikki rikkonainen jäi piiloon. Ja tuo kuppi ei ole kiinni. Sille ei ole tehty mitään. Siitä voi siemaista vaikka kaakaot, jos sille päälle sattuu.:)

  Kirsikka: Sun pitää tehdä joku ihan pieni ja pikkiriikkinen?

  himalainen: Siellä tuntuu nyt mielikuvitus lentävän Bagdadin yllä siihen malliin, että mahtaa tulla upeita liimauksia!

  Ina: Sun pitää viritellä kohdesta kupposesta jokin ihan maailman pienin astia vaikka eteisen pöydälle avaimia ja muita varten?

  Soile: Harmi se on. Sulla olisi tullut kuitenkin joku komea. Ehdit vielä kirppikselle?:D

  VastaaPoista
 7. Voi jee! Vähänks huippu kerrosvati. Toi liikuteltava kahvikuppineulatyyny on just nerokas. Pitänee lähteä kirpparille kaivelemaan tarpeita tämmöseen.

  VastaaPoista
 8. Tiina: Laitoin neulatyynyn ylös keikkumaan, kun tarkoitus on koota tähän askartelutilpehööriä. Että olisivat ikään kuin samalla suunnalla kaikki pikkiriikkiset osat ja vehkeet.:) Niin ja kaikki on kirpulta, tietysti!

  VastaaPoista
 9. hienoa idea :D pitää etsiä jospa löytyisi edulliset lautaset..

  VastaaPoista
 10. Iina: Ettei nyt vain olisi kirpputorikierroksen paikka?

  VastaaPoista
 11. Vau, onpa tosi hauska idea! Tällaisen voisi toteuttaa, kunpa olisi aavistus enemmän tilaa...

  VastaaPoista
 12. Emilia: Ennen kuin ryhdyt toimeen, googletappa lisää kuvia aiheesta. Ihmiset ovat tehneet vaikka mitä; periaatteessahan pystyt kiinnittämään mitä tahansa mihin tahansa ja siten tekemään kokonaan uuden käyttötakoituksen astioille. Ei muuta kuin hommiin!

  VastaaPoista
 13. Emilia: Ennen kuin ryhdyt toimeen, googletappa lisää kuvia aiheesta. Ihmiset ovat tehneet vaikka mitä; periaatteessahan pystyt kiinnittämään mitä tahansa mihin tahansa ja siten tekemään kokonaan uuden käyttötakoituksen astioille. Ei muuta kuin hommiin!

  VastaaPoista
 14. Toi on kyl niin hauskan näkönen et houkuttas itekin kokeilla tehä jos löytäsin sopivia astioita :)

  VastaaPoista
 15. Aila: Kunhan liima on hyvää, touhu on nopeaa ja helppoa. Suosittelen!

  VastaaPoista
 16. Mä niiin lainasin tätä ideaa... (käy kurkkaan mun versio; neulovannaisenpuuhamaa.blogspot.com)

  VastaaPoista