8.7.2012

Ihan pihalla

Pihamaalla on käynyt viime aikoina melkoinen mylläys. Olen kohottanut ja rakentanut uudelleen penkkejä, siirrellyt kasveja ja kaivanut nurmikkoa ylös. Koska multa, hevosen kakka ja puhti pääsivät loppumaan, on aikaa tulla kuikuilemaan hiukan tännekkin.

Yläkuvassa on viimeisin viritykseni, jonka soisin saavan hieman vehreyttä lisää. Olin heittämässä pohjasta rikkoutunutta koria roskiin, kun hoksasin, että sehän on juuri  passeli yrttipenkkiin. Siellä se oregano nyt ihmettelee korissaan ja tuo viereen istutettu minttu saa puolestani ryhtyä rehottamaan siinä ympärillä vaikka kuinka villinä. Vanhat tiilet ovat mummoni pihamaalta ja harmittaa, etten aikoinani ajeluttanut niitä enemmänkin pihalleni. Keskenhän ne loppuivat. Niitä riitti takana näkyvän kasvilavan taakse, toiselle sivulle ja tähän eteen kaareksi, mutta kaaren loppu piti jo säveltää itse. Kasvulavassa on kesäkurpitsaa, ruohosipuli ja jokunen peruna. Tomaatit ja yrttiruukut minulla on pitkin terassia ja parveketta. Loput syötävät ovat kasvamassa ystävän siirtolapuutarhatontilla. Sain sieltä pienen suikaleen lainamaata täksi kesäksi.


Nappasin kuvan vielä runkoruusustanikin, jos jollakulla sen vointi kiinnostaa. Ruusu on viettänyt jo kaksi talvea pötköllään kukkapenkissä multien alla ja hyvin se pärjää. Kukkiikin, vaikka tuosta kuvasta nyt ei taida saada mitään selvää. Harmaa päivä, harmaat kuvat.

5 kommenttia:

 1. Harmaa? Kuvista päätellen vihreä päivä! Kun sitä omaa pihaa ei vielä ole, nautin tavattomasti sinun ja muidenkin blogien puutarhapäivityksistä. Tuo ruukku ja mehikasvi on kaunis!

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä hyvälle nuo erilaiset "kukkapenkit", kun on tiilta, kiveä lautaa, koria, ruukkua. Tuovat vihreyteen mukavaa särmää :)

  VastaaPoista
 3. Mari: Sun pitää tulla Mari päiväkahville tuonne minun pikkupihalleni. Siellä on viidakko.;)

  Pappi: Minä olen nostanut kaikki penkkini yläs. Enimmäkseen Kekkilän turveharkoilla tai suurilla kivillä, mutta myös muita virityksiä löytyy.:)

  VastaaPoista