4.6.2012

Hanna kysyy - Outi vastaa

Kipakka flunssa on kaatanut harmaan tädin pötkölleen. Vielä viime viikolla suunnittelin pitäväni kesäkuussa yhden naisen varjo-KYH-kisat, mutta ei täällä ole muuta varjoa kuin minä itse. Ja koska muuhun en kykene, ajattelin yrittää vastata Hurjan Hannan kysymyksiin. Vaikka vaikeilta tuntuvat nekin.


1. Jos luet kirjoja, niin minkä tyyppisistä kirjoista pidät eniten? Mikä on tämän hetkinen suosikkisi? Jos tarkoitat kaunokirjallisuutta, niin ei, en juurikaan lue kirjoja. En enää. Mutta jos tarkoitat mitä tahansa kirjoja, niin kyllä, luen lähinnä tietokirjoja. Tällä hetkellä iltalukemiseksi on varattu Euroopan synty. Keskiajan historia. Lisäksi käsityö- ja harrastekirjoja sekä ruokakirjoja. Niitä menee. Ja jos joskus oikein luetuttaa, niin silloin luen dekkarin.

2. Jos luet lehtiä, niin minkä lehden irtonumeron ostit viimeksi? Mikä oli mielenkiintoisin artikkeli siinä lehdessä?
Luen ja ostan lehtiä. Olin aikaisemmin pahasti koukussa sisustuslehtiin, mutta siitä koukusta olen päässyt löydettyäni sisustusblogit. Mutta tulee niitä aina joku joskus ostettua. Edelleen. Eniten ostan käsityölehtiä. Tänään nappasin mukaani virolaisen Käsityö-lehden ja ihan vain sen takia, että siinä näytti olevan mukavaa juttua kansanperinteen ja lastenvaatteiden yhdistämisestä.

3. Jos harrastat liikuntaa, niin mitä uutta lajia haluaisit kokeilla?
Olen aina halunnut oppia miekkailemaan ja ratsastamaan. Jousella osaan jo ampua. Huonosti kyllä, mutta sitä ei lasketa.

4. Jos haluat herkutella viikonloppuna, niin mitä ostat itsellesi kaupasta?
Suklaata. Läjäpäin juustoja. Tekisin varmaan jotain ruokaa, jossa on runsaasti sitruunaa ja rosmariinia.

5. Jos leivot, niin mikä on eniten käyttämäsi leivontaresepti? Kerro ohje muillekkin.
Leivontaa en ole harrastanut aktiivisesti muutamaan vuoteen. Lapsen muna-allergia on vienyt kaiken uskoni kyseiseen taiteenlajiin ja munattomat viritykset ovat olleet enemmän tai vähemmän pettymyksiä. Leipää ajattelin leipoa, jahka elämä taas voittaa ja flunssa kaikkoaa.

6. Jos tilaat pizzeriasta pizzan, niin mitkä täytteet otat useimmiten?
Minä olen vege-pizzanaisia. Sipulia, paprikaa, parsaa - mitä niissä nyt on. Parhaat pizzat tulevat kylläkin kotiuunista; mies tekee pizzoja, joissa on kaikki maailman täytteet ja minä olen erikoistunut viime aikoina valkoisiin pizzoihin.

7. Mikä on kivoin kommentti, jonka olet saanut jostain itse tekemästäsi jutusta?
Olen saanut loppujen lopuksi aika vähän palautetta blogimaailman ja perhepiirin ulkopuolelta. En osaa sanoa, mikä olisi kaikista mukavin.

8. Mihinkä piirteeseen olet kaikkein tyytyväisin itsessäsi?
Piirteeseen? Tarkoittaa mitä? Voisiko se olla vaikka tämä blondius?

9. Kuinka monta puuta olet istuttanut elämäsi aikana? Mitä lajeja ne olivat?
Yhteen jää. Olen istuttanut kääpiöomenapuun, joka humisee tuossa ikkunan takana.

10. Minne lähtisit lomalle, jos saisit 1000 euroa rahaa? Mitä tekisit siellä?
Jonnekkin, missä on kulunutta, auringon paahtamaa ja missä ei näy kuutioarkkitehtuuria mailla halmeilla. Söisin, istuisin kahviloissa, kiertäisin museot ja polttaisin rahani viimeiseen euroon. Kaupunkiloma siis.

11. Mikä valokuva tai maalaus tai kaupunki on ispiroinut sinua eniten ja miten?
Kun ajattelee, miten paljon ihminen näkee tässä maailmassa kuvia, niin ymmärtää, että vastauksen antaminen on aika hankalaa. Moni kuva tai maalaus inspiroi, suurin osa vielä niin, ettei välttämättä edes tajua inspiroituneensa. Kaupungeista, joissa olen käynyt, on eniten mieleeni ollut Pariisi.

Palaan asiaan, kunnes aivotoiminta ja kyky tehdä jotain todellista palaavat. Kuvakollaasissa lempitulppaanini pihamaalta. Mustat eivät ole vielä avautuneet; taitavat odotella parempia kelejä.

11 kommenttia:

 1. Valkoisiin pizzoihin?? Kääpiöomenapuu humisee? Ottakaa lisää Buranaa...

  VastaaPoista
 2. Piti toivotella hyvää loman alkua, mutta ehkäpä hoidat näillä huonoilla keleillä nyt sen kesäflunnsan alta pois, ja voit lomailla terveenä? Ärsyttävää, kun on niin tunnollinen että sairastaa lomallaan.

  Olen kovasti kiinnostunut pizza biancosta. Söin Välimeren rannalla, Ranskan ja italian rajalla pizzan, jossa oli kai creme fraichea, perunaa ja jotain... sipulia ehkä. Oli hyvää. Jos sinulla on koeteltuja vinkkejä "valakosen pizzan" päälllisiksi, raota salaisuuksien verhoa hiukan. Parane kuitenkin ensin, ja pian!

  VastaaPoista
 3. mokkakissa: Buranaa on otettu enemmän kuin vatsa kestää, mutta kyllä minä pizzan ja puun kanssa olen aika tosissani.:) Omenapuu on kukkanuppuja täysi ja kelit ovat hanurista. Kumpa ei sade pieksisi tulevaa omenasatoani hunningolle!

  Mari: Sain käyttämäni ohjeen ystävältäni, joka on Italian kävijä ja hyvän ruoan ystävä. Minä laitan biancoon vain juustoja, kermoja sun muita en ole kokeillut. Mulla pitää siis tehdä lähiaikoina pizza ja dokumentoida se blogiin ohjeen kera.;)

  VastaaPoista
 4. Pikaista paranemista Outi. Ei ole kiva sairastaa mutta sairasta nyt ihan kaikessa rauhassa niin etta paaset poposta eroon. Nauti kirjoistasi ja jos sita vaikka koukku tai puikotkin sais vahan toita.... kuka tietaa. :)

  VastaaPoista
 5. Hyvin selvisit kysymyksistä, jopa siitä "piirteestä" ;oD. On kyllä tosi kiva lukea vastauksia, niin oppii blogitutuista taas vähän lisää. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 6. Ina: Kiitos toivotuksista! Ihan täällä pötköllään ollaan eikä räkätauti ymmärrä asettua ollenkaan. Pitää ajatella positiivisesti ja uskoa, että tämä on näppärä nollausriitti töistä lomalle siirryttäessä.;)

  Hanna: Kiitos! Flunssa tekee ihmisestä tavallistakin blondimman. Kaikki asiat ovat tuntuneet viime päivinä kovin hankalilta...;)

  VastaaPoista
 7. Tuon muna-allergian vuoksi aivan pakko mainostaa tällaista maidoton ja munaton -reseptiä, jolla oon tehnyt suklaamuffinsseja monta kertaa ja ne on aivan ihania ja helppoja myös! http://sekasoppa.vuodatus.net/blog/1449451

  VastaaPoista
 8. Paula: Kiitos! Minä olen saanut parhaat munattomat ohjeet ja vinkit täältä blogista, siksi odotukset ovat korkealla muffinssienkin suhteen. Testaan varmasti!

  VastaaPoista
 9. Mullakin on sen verran allergikkoja lähipiirissä että just nytkin syön ihan kelvollisia munattomia mokkapaloja. Tosin ihan paras mahdollinen versio ei tämä ole, korvasin normaalin ohjeen munat no egg-jauheella, joka vähän maistuu läpi, mutta ainakin erinomaista tiikerikakkua ja lettuja sillä saa aikaan.

  VastaaPoista
 10. Pizzabianca on hyvvää! Olen tehnyt semmoista että pitsapohjalle levitetään ensin ricottajuustoa. Sen päälle mozzarellaa ja sitten vielä vähän parmesania. Lisäksi pinjansiemeniä ja rosmariinia. Ja voi pojat kun on hyvää!

  VastaaPoista
 11. E: Epätoivoni ja masennukseni määrästä kertonee se, etten ole saanut aikaiseksi kokeilla edes tuota no egg-tavaraa. Pitäisi. Ja ilmeiseti pitäisi tehdä tiikerikakku!;)

  Soile: Pitää tehdä joku pizzakoostepostaus. Jos et laita kovasti hanttiin, niin vinkkaan sinunkin suosikkicombosi kaikelle kansalle.

  VastaaPoista