10.6.2012

Action!

Olisinpa Bruce Willis. Tai Iso-Arska. Olisi paljon helpompi taistella painetta vastaan niillä lihaksilla ja sillä asenteella. Ei, minun ei tarvitse pelastaa maapalloa eikä ihmiskuntaa, vaan kukassa oleva omenapuu, nupullaan oleva pionipenkki, tarhakalliokielot ja jättilaukat. Yrttipenkki ja raparperit. Tulppaaneille en varmaan voi mitään. Aseeni ovat kehnonlaiset; on pärjättävä nurin käännetyillä ämpäreillä, lapsen ammeella ja kahdella suurella sateenvarjolla. Pressun levittäminen on mietinnässä.

Huomisaamulla katolle ilmaantuu mies painepesurin kanssa; täällä alkaa kattoremontti. Minä ajattelen Bruce Willistä ja taistelen loppuun asti. Niin se Brucekin aina tekee. Milläköhän se suojaisi kokonaisen omenapuun? Kaadetulla ja räjäytetyllä kuorma-autolla?


Niin että kaikki te ystävät, joille olen luvannut vuokkoja, taponlehtiä ja sormivaleangervoja: lapiopäivä on tänään. Pelastautukoon, ken voi! 

14 kommenttia:

 1. Kävin eilen elämäni ensimmäistä kertaa kukkakaupassa tilaamassa sidotun kimpun, enkä tajunnut niistä kukista mitään...
  Bruce W. ampuis ne pahikset. En suosittele tehtäväksi silloin, kun on kyse remppamiehistä. Mee pihalle vahtiin vaan. Ja muistuta niistä kukista tarpeeksi monta kertaa.

  OP

  VastaaPoista
 2. Hakisin taponlehtiä, jos ei olis niin pitkä matka :). Oikeasti: miksi pihalla tulee aina jokin projekti, joka tuhoaa jo saavutetun? Oi miksi?

  VastaaPoista
 3. Auts. Otan osaa. en kyllä tiedä, millä omenapuun varjelet muuten kuin seisomalla sen edessä ja ärisemällä raivokkaasti joka kerta, kun joku yrittää siihen suuntaan jotain tavaraa heitellä. :(

  Meillä tehtiin kattoremontti talvella. kasvit varjeltui, mutta lumen sulaessa tehtiin kaikenlaisia löytöjä pitkin pihamaata, nauloja, ruuveja, vanhat kattotikkaat yms.

  VastaaPoista
 4. Vaikket nyt ajoneuvoja käykään viskelemään, tuntuu Rouvalla olevan kuitenkin asiaan kuuluvan retee asenne joten samaa rataa vain. Eiköhän siitä kielot, laukat sun muut pelastune.

  VastaaPoista
 5. Mitas ihmetta siella oikein tapahtuu kun kukat ja puut pitaa pelastaa? Ei meilla ole noin jannittavaa!

  VastaaPoista
 6. OP: Juu, olen ihan kiltisti. Katto on hyvä, tärkeä ja hyödyllinen asia. Mutta saatan tosiaankin hoksauttaa omenapuun tilasta..

  Solveig: Remontin ajankohta ei ole puutarhaharrastajan kannalta se otollisin, mutta kestettävä on. olen mettinyt yön virityksiä pihalle, jotakin temppuja on luvassa.

  morso: Minulla on kestettävänä vain lyhyt aika remonttia; tulee pesu ja jotain pinnoitteita. Hurjin lie painepesurin kanssa jyllääminen, jossa katon reunojen kohdalla näytti tulevan aika tavalla naapureilla maahan asti volyymiä. Kestäisköhän sateenvarjo?:)

  WeirdRockStar: Reteys on vain hämäystä. Saapa nähdä, miten polvet tutisevat aamulla, kun kohina ja pärske alkaa!:(

  Ina: Katon pesu ja korjaus/pinnoitus alkaa. Tärkeää hommaa, jota on odotettu hartaasti, mutta ajankohta vain sattui omenasadon ja kukkaloiston osalta pelottavaan kohtaan. Mutta yritän pelastaa kaiken, mitä vain pystyn. Naapureilla on jo painepesuri pyörähtänyt ja sanoivat sotkua tulevan aika lailla. Henkiinjääneet kasvit ovat kuulemma katon värisiä.

  VastaaPoista
 7. Seisot kädet puuskassa kukkapenkeissä ja räksytät joka pisarasta joka katolta putoaa. Uskovat kyllä. Tai raudoittavat ja vievät pois ja me muut saamme lukea lööpeistä kuinka nainen riehui Oulussa.

  Mun palstalle saat tuoda evakkoon jos haluat. Saat vielä takasinkin.

  VastaaPoista
 8. Tsemiä! Voin kuvitella millainen sotku tuosta pahimmillaan seuraa (joskus on pesty pesurilla tukkiutuneet rännit). Koko pihamaata ei varmaan pysty vuoraamaan pressuillakaan?

  VastaaPoista
 9. Hei, yriitin lähettää mailia profiiliasi sähköpostiosoitteeseen mutta se ei toiminut. Jos Äimiksen mökki kiinnostaa niin laita mailia!

  VastaaPoista
 10. Soile ja Mertsu: Minä kuulkaa pressutin puoli pihaa. Ja se toimi! Katto ja sen jälkeen seinät, ikkunat, terassit ja kaikki on pesty painepesurilla ja roisketta tuli, mutta mun viritykset kestivät! Olen NIIN onnellinen. Kyllä minä vähän niille miehille sanoin ja ne lupasivat olla helliä. Mikä tarkoittanee pesurimiesten kielellä pienempää painetta.:)


  Merja Barry: No mikähän siinä sähköpostissa nyt on vialla? Harmillista! Ja mökkisi on siis Äimällä?

  VastaaPoista
 11. Tosi kaunis, suorastaan pakahduttava sipulikukka, kyllä tuo kannattaakin pelastaa!

  VastaaPoista
 12. Apua!
  Toivotaan että kasvit pelastuvat koetukselta.

  VastaaPoista
 13. Rinna: Hengissä ovat kasvit, hyvin meni!

  Marja Barry: Se on idyllinen paikka!

  Kirsikka: Minua pelotti erityisesti katon pesu, mutta se on nyt ohi. Huh!

  VastaaPoista