24.5.2012

Vaihtokauppa

Yksi puutarhahaave on täyttynyt. Pihassani kasvaa ja kohisee aito, oikea, vanhan liiton ukonhattu. Violetti sellainen. Vaihdoin sen tupakseen valkovuokkoja. Nyt sitten jännitetään, mitä se tykkää uudesta kodistaan.


Sitä minä vaan, että voisi se kait ihmisellä mennä huonomminkin. 

10 kommenttia:

 1. Me tuotiin muutama vuosi sitten ukonhattuja omaan piha joltain entiseltä pihamaalta. Talo on aikaa sitten hävinnyt, mutta tontilta löytyy ukonhattuja ja mustaviinimarjapensaita. Niiden lehtiä on kerätty ja tehty louhisaarenjuomaa, njam. Pitääpä taas käydä kurkkimassa siellä.

  VastaaPoista
 2. Vois mennä. Minä ajattelin tänä kesänä panostaa puutarhaan ja ostaa kolmannen ruukun. Että sais takapihallekin kukkia.

  VastaaPoista
 3. Mä haluaisin saada vaihtokaupassa iiiiiisoja unikoita, siemenestä en vaan ole saanut onnistumaan.

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa hyvältä kaupalta. Mutta miksi oi miksi ritarinkannuksen ja ukonkellon siemet eivät idä? Mitä niille pitäisi tehdä?

  Ja tuo Annikaisen mainitsema Louhisaarenjuoma on naimia. Pitää odottaa vielä hetki että mustaherukan lehdet kasvavat isommiksi.

  VastaaPoista
 5. No tietenkin vois, siis mennä huonommin. Että sais ukonhattuja eikä ymmärtäis olla niistä iloinen. Naukuis lähimmilleen, että nyt pitää vielä näillekin raivata paikka. Ihan tosi: iloitsemaan pysähtyminen vasta tuo syvästi suhteellisuutta elämään.

  VastaaPoista
 6. AnniKainen: Mulla ei mahdu herukkapensasta. Se on kyllä hiukan harmi. Mutta jos oikein yrittäisi, sellainen rungollinen herukkapuu voisi onnistua. Saakohan niitä kasvatettua mustaviinimarjasta? Hmm.

  kaisa: Siellähän vallan on riehaanuttu!:D Ei vaites. Se kuulostaa oikein hyvältä.

  Stella: Sun pitää hihkaista sun blogissa unikoista. Varmasti joku lukija rientäisi apuun?

  Soile: Minen tiedä siitä Louhisaaresta muuta kuin sen, että semmoista on. Mustaviinimarjapensaaton nainen kun olen. Täällä saattaisi olla muuten vuokkoa sinullekkin, kunhan olet saanut penkkisi valmiiksi. Siemenistä en sano mitään; täälläkin on ollut kasvien kanssa paskarteluvaivaa liikkeellä. Ihan kaikki ei ole natsannut. Olisko niitä pitänyt liotella?

  Solveig: Olisipa se kamalaa, ettei ymmärtäisi innostua ukonhatuista. Hui! Minulla on muistikuva, että kimalaisetkin saattaisivat innostua; yritän rakentaa täällä sellaista pörisevää ja surisevaa pikkupihaa.

  VastaaPoista
 7. Onpa ihanan vehreita kuvia. Kunnon kesa on siis vihdoin saapunut myos Ouluseen. :)

  VastaaPoista
 8. Ina: Kyllä se siltä alkaa näyttää: hollilla on.:)

  VastaaPoista
 9. Haluaisitko tehdä toivioretken Tampereen suunnalle? Saat kaivaa niin monta ukonhattua, kuunliljaa, väriminttua, kesäpikkusydäntä, kurjenpolvea ja montaa muuta perennaa kuin sielusi halajaa:) En kertakaikkiaan voi/jaksa/halua tehdä enää yhtään uutta perennapenkkiä....

  VastaaPoista
 10. Tindiska: Haluaisin, kyllä, mutta eikös meillä ole hiukan harmillisen paljon välimatkaa. Muuten olisin jo tulossa.:) Kiitokset lämpimästä ajatuksesta!

  VastaaPoista