25.5.2012

Mertsu kysyy - Outi vastaa

Mertsu heittäytyi vallan uteliaalle tuulelle ja nakkasi minulle joukon kysymyksiä. Ja minähän vastaan.

1. Mikä oli ensimmäinen neuletyösi?
En harmainta haisua. Ensimmäisen virkkaukseni muistan, koska se oli katastrofi, mutta neuletta en saa mieleeni. Se saattaa hyvinkin olla villasukka. Todennäköisesti vain yksi sukka, ehkä jopa vajaa yksi sukallinen.


2. Jos saisit valmistaa vain yhdenlaisia neuleita, olisiko työ pusero, sukat, kaulaliina vai jotain muuta?
Saattaisin kallistua jonkinsortin huiveihin, koska minulla on miltei aina jotakin kaulassani. Olen palelevaa sorttia ja tykkään kääriytyä villaan. Neuletakitkin voisivat olla kova sana tällaisessa kisassa.

3. Mistä langasta et missään nimessä haluaisi neuloa ja miksi?
Joku saattaa muistaa yritykseni virkata muovipussia. Se jäi yritykseksi ja lupaan, etten yritä toiste. En virkaten enkä neuloen. En myöskään halua koskea mihinkään, mikä natisee tai missä on ns. efektiä enemmän kuin laki sallii.

4. Jollet kilkuttelisi puikkoja/koukkuja, mitä tekisit "säästyvällä" ajalla?
Pelkäänpä, että tekisin oikeita töitä. Olen alalla, jossa on varsin helppo hukuttaa myös ns. vapaa-aikansa työn tekoon ja siihen liittyvään oheistoimintaan. Pitää olla siis äärimmäisen tarkkana, että muistaa kilkutella välissä. Niin ja sitten on tietysti se multa. Sulan maan aikana olisin tietysti kukkapenkissä.

5. Pidätkö helteestä?
Ennen en pitänyt. Nykyään, kun luitani tuntuu kolottavan ja palelevan jatkuvalla syötöllä, vastaan suorastaan odottavani sitä. Eli kyllä, kiitos.

6. Monetko villasukat omistat?
Yhdet ehyet. Yhdet rikkinäiset, jotka joutuvat aivan kohta tekemään tuttavuutta saksien kanssa. Ja sitten on vielä eräs sukkapari, jonka toinen osapuoli on parsittu ja toisesta on tehty väliaikainen kännykkäkotelo. Jahka saan hankittua puhelimeeni oikeat kuoret, minulla on siis kaksi ehyttä sukkaparia. Jotta tilanteeni ei vaikuttaisi onnettomalta, haluan korostaa, että kahdet sukat ovat kesken.


7. Montako pitsihuivia normaali immeinen tarvitsee ja miksi?
Vaikka kehuinkin jo tuossa yllä olevani huivi-ihmisiä, niin pitsihuivien päälle en ole ymmärtänyt koskaan. Joskus on tullut nähdyksi joku niin huikea pitsihuivi, että hetken verran olen kuvittellut aloittavani sellaista, mutta kuvitelmaksi se on jäänyt. Vastaan siis, ettei yhtään. Tietysti sillä edellytyksellä, että uskallan väittää olevani ns. normaali ihminen.

8. Jos olisit eläin, mikä olisit?
Olisin aivan varmasti Myyrä N. Kutale. Saisin möyriä kaiket päivät kukkapenkissä ja vuorata pesäni leikkotulppaaneilla. Talvisaikaan voisin testata luovuuttani rakentamalla lumen alle suurkaupungin metrokarttaa muistuttavan tunneliverkoston, joka kiidättäisi minut kukkasipulipöydästä toiseen. Koska myyrät tekevät aika monta pesuetta vuoden aikana, elämä ei olisi tylsää nähnytkään ja sutinaa olisi tarjolla riittämiin.

9. Pidätkö ruuanlaitosta vai ulkoistaisitko sen mieluusti jollekin muulle?
Kyllä ja en. Innostun välillä ja sitten mennään tovi lamaannuksen vallassa. Taidan olla fiiliskokki ja -leipuri, mutta äiti-ihmisenä sitä on kokattava, oli fiilistä tai ei. Onneksi ukkokulta hankki nuoruudessaan myös kokin koulutuksen, joten ulkoistaminen onnistuu aika helposti.

10. Harrastatko ristipistoja?
En vielä. Paitsi jos harrastukseksi lasketaan se, että olen kerännyt aika massiivisen kokoelman vanhoja tekstiilejä, joissa on muiden ristipistelyjä. Teen niistä vielä joskus jotain.

11. Mikä on viimeinen hankintasi käsityörintamalla?
Odottelen postipakettia Japanista, josta tilasin kaksi virkkauskirjaa. Ja kirppiskierros tuotti tänään mm. kaksi hametta, jotka ostin ihan vaan kankaan takia. Eli kangasta on hankittu. Se peijakkaan Mekkotehdas-kirja!


Ekaan kuvaan tuli totta kait kirjoitusvirhe. Jumalainen lankahan on tietysti PukkIlua. Ja jos joku otti minut ihan tosissaan, niin hänelle voisin kertoa, että haluaisin oikeasti tämmöiset kuoret. Mutta en ole vielä ehtinyt. Siihen asti mennään villasukalla.

6 kommenttia:

 1. Tämä on vähän niin kuin niksipirkka-osastoa tämä sinun sukkavinkkisi.

  Mutta, kalajokisukkien ohje on tallennettu, odottaa syksyä.

  OP

  VastaaPoista
 2. OP: Nappasit heti oikeasta tyylilajista kiinni.:D Ajattelin, että jos jollakulla olisi perjantai-illaksi tarve huonolle huumorille..

  VastaaPoista
 3. morso: Kiitokset isosta deestä.:D

  VastaaPoista
 4. Reps! Huomaan että miullakin on yhessä kysymyksessä kirotusvirhe. ;) Kaunis lanka tuossa sukkapussukassa.

  VastaaPoista
 5. Mertsu: Lanka on kuin mustikkamaitoa. Siinä ei vain ole muistaakseni kylliksi vahviketta, joten sukkana reikiintyi aika sukkelasti. Sellaiseksi uni- tai fiilistelysukkapariksi pääsevät, kun saan puhelimelleni paremman suojan.:)

  VastaaPoista