20.5.2012

Kyllä ja ei

Melkein sain mekkosen valmiiksi. Olen ommellut kokoa 110/116 kolmivuotiaalle, mutta hän ei suostu sovittamaan. Täällä on siis pattitilanne. Koristelut ja helman mitta selviävät, kunnes tiedän, tuleeko Alviinasta todennäköisesti hieman liian väljä kolmivuotiaan mekko vai hieman liian nafti koululaisen pusero. Mahtuu nimittäin isommallekin neidille ja näyttää oikeastaan aika kivalta hänen yllään.


Mekon ohje uutukaisesta Mekkotehdas-kirjasta (malli helpoksi mainostettu Alviina).

Minä jään odottelemaan uhmaikäisen "parempaa" hetkeä ja ehkäpä saatte sitten kuvia myös in action. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

14 kommenttia:

 1. Upeelta näyttää! Mullakin on jo mekko leikattuna ja odotan innolla seuraavaa sadepäivää. Sinun mekkosi on kyllä niin kaunis, että taidan alkaa oman ompelun jo illalla :O)

  VastaaPoista
 2. Mukavaa alkavaa viikkoa teillekin!
  Onnea ja menestystä Alviinalle.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana kangas ja nayttaapa sopolta muutenkin vaikkei action kuvia olekaan. Sormia syyhyttaaaaaa! Tahtoo kirjan. HUOKAUS! Odotan karsivallisesti..... karsivallisesti....karsivallisesti! :)

  VastaaPoista
 4. Onpas ihana kangas ja ihunainen mekkokin vaikkei action kuvia olekaan. Kylla sa ne saat. Ma perustan kohta karsatehtaan taalla kun en saa viela kirjaa kateeni. Odotan..... karsivallisesti, karsivallisesti, karsivallisesti....vahemman karsivallisesti karsien.

  VastaaPoista
 5. Voi miten kaunis ja kerrassaan ihana kangas! Toivotaan että se kolmivuotias suostuisi sovittamaan :) Minä aloitin Orelma mekosta kun katsoin sen helpoimmaksi. Ei se kyllä tarkempaa tarkastelua kestä, mutta mekko siitä tuli :D

  VastaaPoista
 6. Kesän lapsi - Minna: Taitaa kohta olla koko blogistaniassa sellainen mekkovillitys, ettei paremmasta väliä! Ompelemaan vaan!

  WeirdRockStar: Kiitos sinne! Olit taas touhunnut mustan lakkapinnan kanssa. Sinä se varsinainen kätevä emäntä olet!

  Ina: Aika kyllä kuluu; sun pitää kehitellä jotakin korvaavia toimintoja avuksi. Muuttohässäkän asettelua?

  Maritta: Kyllä minäkin mietin ommellessa, että pitäisiköhän nurjasta puolestakin tulla katseen kestävä. Öhöm.;)

  VastaaPoista
 7. Onpa kivanmallinen mekko ja kangaskin kaunis!
  Toivottavasti neuvottelut ratkeavat ja päästäisiin pian katsomaan kuvia in action- eikö lahjontakaan auta ;)

  VastaaPoista
 8. Peppi: Lahjonta, tai paremminkin kiristys, auttoi sen verran, että mekko kävi päällä. Mutta lapsi kiljui pää punaisena eikä suostunut nousemaan lattialta, joten helman mitta ommellaan aika lailla "sinne päin". Eikä semmoisesta viitsi kuvia ottaa - suuttuu lapsi vain entisestään. Annetaan asian hautua pari päivää ja koitetaan sitten vaikka keksin voimalla..:D

  VastaaPoista
 9. Oijoi! Ihana kangas!
  Mulla on tossa kirjan vieressä kasa kankaita, mutta ei ne suostu siitä muuttumaan mekoksi. Tarttis vissiin tehdä jotain...? ;P

  VastaaPoista
 10. Tutulta kuulostaa sovittelu. Ja kaunis tuli mekosta! Kun sais noi aiemmin aloitetut alta pois, niin vois ommella mekkokirjasta. NIIIIIN syyhyttäs... :D

  Ja nurjasta puolesta EI tule katseenkestävää ilman saumuria! Mulla ei ole saumuria, ja tähän aion vedota kunnes sellaisen saan ja toisin todistan ;)

  VastaaPoista
 11. Nätiltä näyttää!

  Meilläkin tämä 2vee on varsinainen hienopieru, tykkää mekoista, koruista, kynsilakasta jne, mutta yhtenä päivänä sovitin hälle isosiskojen vanhaa juhlamekkoa, niin hirveä kiukku ja poru siitä nousi ja heti piti riisua mekko pois.. ;oP Ota siitä sitten selvää, koska on sopiva hetki sovittaa jotain!

  VastaaPoista
 12. siina*k: Piti minullakin oikein runnoa itseni aloittamaan ompelu. Kaavojen piiräminen ei ole lempihommaani ja käynnistysvaikeudet ovat ompelun kanssa nykyään suuria; ihme ja kumma, että mekko tuossa roikkuu!;)

  Minna: Ei ole minullakaan saumuria. Jos ompelisin enemmän, voisin harkita jotain pientä ja keveää saumuria; Metsolan liikkeessä kehuivat, että sellaisia nykyään on. Minä kun luulin, että saumuri olla jokottää paikallaan kuin jokin painokone. Ettei sitä saa liikuteltua.

  Pirjo-Riitta: Meidän neiti on välillä ihan isäntänä ja välillä prisessana. Nyt on ollut enempi sitä isäntäosastoa...

  VastaaPoista
 13. "Nuori isäntä" saa nätin mekon. Ihanaa kun lasten vaatteet näyttävät lasten vaatteilta.

  Kangaskin on kaunis.

  OP

  VastaaPoista
 14. OP: Isäntä ja hänen äitinsä kiittäät.:)

  VastaaPoista