13.5.2012

Joko nyt on tiistai?

Olen kinunnut jo hyvän aikaa kolmivuotiaalta hiukan pidempiä aamu-unia. Meillä kun noustaan aamuisin aika tavalla aikaisin. Vänkääminen kannatti: kolmivuotias lupasi, että äitienpäivänä nukutaan tosi pitkään. Tiistaihin asti.


Noh, herätys tuli hiukan ennen seitsemää. Totuuksilla höystettynä. Korttiin oli kirjoitettu:

Äitillä on vaaleat farkut ja vaaleat varpaat. Se on kokonaan vaaleeta. Äiti komentaa ja lukkee mulle unikirjoja. Äiti tykkää musta.

Iloista äitienpäivää kaikille äideille! Omalle erityisesti.

13 kommenttia:

 1. Ihania totuuksia ♥ Minulle kerrottiin, että huovutustyön pohjaväri on harmaa, koska "se on melkein samanvärinen kun sun tukka".

  VastaaPoista
 2. Minna: Ahas. Hyvä aloitus päivälle.:) On ne vaan mainioita nuo lapset!

  VastaaPoista
 3. Lapsen suusta totuus. Mainio äitianalyysi :) Ootahan kun lapsesi tulevat murrosikään. Sitten niitä ei meinaa saada ollenkaan heräämään.

  Aurinkoista äitienpäivää!

  VastaaPoista
 4. Nauratti tuo lapsesi luppaus. Meillä sama homma, vähän turhan aamuvirkkuja osa lapsista. Pienimmäinen meinaa välillä jo viien aikaan, ettei nyt ennää nukuta. Mä sain sellasen tottuuen joka pisti miettimään, vanhin laps oli kirjottanu korttiinsa että äiti on kiva kun tekkee joskus meiän kans jotaki kivvaa. Eipä kirvoittanu riemun kiljahuksia tuo, vaan tuli huono omatunto, näinkö vähän mä oikiasti oon lasteni kans. Hyvvää äitienpäivää tottuuksista huolimatta!

  VastaaPoista
 5. Minäkin nukkuisin mielellään tiistaihin saakka! ;o))

  Hyvää Äitienpäivää!!

  VastaaPoista
 6. AnniKainen: Isompi nukkuisikin jo vallan mainiosti eli ei tässä enää kauhean montaa vuotta tarvitse univelkaa kartuttaa. Tosin sitä alkaa itse kohta olla siinä iässä, että herää automaattisesti neljältä..

  Näppi: No vaan kun joskus kuitenkin tekee, että äläs nyt. Aika harvassa ne varmaan ovat sellaiset vanhemmat, jotka jatkuvalla syötöllä touhuaisivat jotain lastensa kanssa. Vaikka toisaalta erittäin huonoa omaatuntoa täälläkin podetaan, niin että olan vähän väärä ihminen lohduttamaan. Jospa se tästä?

  Pirjo-Riitta: Sanoppa muuta!

  VastaaPoista
 7. Hyvää äitienpäivää! Minä yritin automatkalla mummolaan päättää kuunnellaanko Lenni Lokinpoikasta vai minun valitsemaani radiokanavaa. "Enkö mie sais valita tänään, kun on äitienpäivä?" johon lapsi "Valitse sitten huomenna."

  Meillä muuten murkku on se, jota pitää oikein kieltää nousemasta ylös ennen kahdeksaa: se haluaa herätä samaan aikaan kuin kouluaamuina "jottei mene rytmi sekasin".

  VastaaPoista
 8. Merstu: Raakaa peliä on sielläkin pidetty äidin kustannuksella.:) Meillä ei varmaan esikoisen kanssa ole tuommoista aikaisin heräämisen vaaraa, mutta tästä pikkukakkosesta en voi vannoa.

  VastaaPoista
 9. Teillähän on nukuttu pitkään. Meillä ensimmäinen ponkasi ylös 6.12 sain sen suostuteltua jäämään pötkytysasentoon vielä tunniksi. Mulle ei oikein mene jakeluun se että viikolla ne nukkuu seittämään ja viikonloppuna kuuteen.

  Kiva runo, mulle on kerran kirjoitettu että äiti on rauhallinen ja sillä on hiukset solmussa :)

  VastaaPoista
 10. Aikas ihania kirjoituksia kortissasi! :) Hyvaa aitienpaivaa myos taalta rapakon takaa!

  VastaaPoista
 11. Soile: Kiitos lohdutuksen sanoista.:) Meillä on samaa vikaa. Viikonloppuna noustaan arkiaamujakin aikaisemmin. Huokaus.

  Ina: Kiitos, sinne myös!

  VastaaPoista
 12. No tuohan on päivänselvä juttu, miksi viikonloppuna noustaan aikaisemmin; että olisi enemmän aikaa tehdä kaikkea kivaa. Arkiaamut on tylsiä kun pitää lähteä tarhaan ja kouluun, viikonloppuisin saa tehdä mitä haluaa, siis jos ei äiti ja isä erityisesti kiellä jotain. Eihän sellaista aikaa tuhlata nukkumiseen, höh ja pöh noita aikuisten kotkotuksia.

  OP

  VastaaPoista
 13. OP: Ehkä tuossa joku logiikka on, mutta aika kurjaa se on silti.. ;)

  VastaaPoista