18.4.2012

Ollappa pöllö

Kevään tulo etenee sen verran rauhallisin askelin, että paatuneinkin keväänodottaja on kovilla. Pari päivää sitten ikuistin pihaltani ensimmäisen avautumistaan selvästi harkinneen krookuksen. Tänä aamuna krookuksesta ei - eikä paljon muustakaan - ollut tietoakaan. Maassa oli hanki, järvet jäässä ja silmä sammunut auringon. Lumisateen läpi erotin pihasyreenistä neljä peipposta. Sääliksi kävi.


Iltapäivällä lumiraja oli selvästi laskeutunut ja kävin tarkistamassa krookuksen tilanteen. Poikkihan se oli. Kuten moni muukin lajitoverinsa. Kävin läpi mielessäni mahdollisia syyllisiä ja tulin tulokseen, että tarvitsen pöllön. Tai sitten lämpöä saisi riittää tänne raukoille rajoille asti sen verran, että kukkasta pukkaisi maasta kuin sieniä. Niin paljon, ettei parin krookuksen perään huomaisi edes kysyä.

Uutisten täti lupasi Etelä-Suomeen lämmintä viikonlopuksi. Leyhytelkääpä rakkaat eteläisemmät lukijani siellä auringon- ja päivänvarjojanne (mikäli pihatöiltänne ehditte), jotta jotain ilmavirtauksia kulkeutuisi tännekin asti. Voin taata, että siitä olisi iloa.

Edit. Hoi, kaikki neulojat! Kurkistakaapas tätä mallia; aika kiva, eikö?

11 kommenttia:

 1. No, mutta hätäkös sulla, senkun alat kutoa noista palleroista, tulkoon takatalvi tai vaikka jääkausi (hui).

  Tuo sateenvarjo-pusero oli kyllä hieno. Näillä korkeuksilla laittaisin siihen tosin pitkät hihat.

  Epäiletkö sinä myyrää´krookuksen surmaksi? Jos ei pehmeät eivätkä kovat keinot auta, täytyy aloittaa asennemuokkaus. Se lasten satuhahmo pikkumyyrä on aika söpö, eikö olekin? Täytyyhän myyrälläkin syötävää olla, sillä on kohta poikasia...Ai ei auttanut vai?
  Ha mulla ei tuommoisia murheita ole, kassvattelen täällä edelleen vaan erivärisiä homeita, pinkkiä ja violettia. (Toivottavasti ne on edes hometta.)
  OP

  VastaaPoista
 2. Meillä ei edelleenkään mitään elonmerkkejä krookuksista, nytkin taitaa tulla lisää lunta. Olikos se niin, että huhtikuu voi joskus olla julma... siltä se ainakin jo vähän tuntuu.

  VastaaPoista
 3. Meillä ei sipulikukista (sanon näin yleisesti, koska en voi kuollaksenikaan muistaa mitä syksyllä maahan tökin) näy kuin pikkupikkupiikit... Sääliksi käy niitäkin piikkejä, varsinkin tänä aamuna kun mittari tippui reilusti pakkasen puolelle. Ja niitä suojaavat lumet suli eilen :/

  Kyllähän tuo linkkaamasi malli on aika ihku! Jonon keulilla keikkuu, kunhan saisin vaan edelliset tehtyä... ;P

  VastaaPoista
 4. Sellainen pihapöllö olis aika kiva!

  Minä en ole istutellut krookuksia viime vuosina lainkaan, kun saa pelätä pupun vierailuja. Tosin saattaa se olla, että nuo pienemmätkin jyrsijät vievät osansa!

  Tsemppiä kylmään! Kyllä se tästä!

  VastaaPoista
 5. On ihku malli, kävin kurkkaamassa!

  Teillä sentään krookukset yrittää jo aueta. Meillä on edelleen JOKA PAIKASSA ainakin se puol metriä lunta, ettei toivoakaan mistään vihreästä!!

  VastaaPoista
 6. OP: Kyllä se myyrä on. Asennemuokkausta, juu. Pitää ostaa syksyllä myyrälle oma pussi kukkasipuleita.:)

  himalainen: Kyllä se tänä vuonna ainakin on julma. Hyönteissyöjille ainakin. Juutas, että olen kyllästynyt lumeen!

  siina*k: Onneksi minullakin on miltei joka metri kyllästetty sipulikukilla. Jospa ,ullekin jotakin jää..;)

  Nonna:Kiitos toivotuksista! Villapaidalla mennään.

  Pirjo-Riitta: Lunta on. Miksi se ei lähde pois???????

  VastaaPoista
 7. Tunnen sympatiaa sun sipulikukkia kohtaan. Meillä ei viime vuonna päässyt nuppua pidemmälle yksikään krookus tai tulppaani. Onneksi viholliset eivät piittää narsisseista... Oman taisteluni olen antanut periksi, kaikki on laareissa ja myyräverkot pohjalla. Tosin tänä keväänä kaksi krookusta on jo ehtinyt kukkaan asti, vaikka nurmikko on kuin kynnettyä peltoa. Tiedä noista...
  Lupaan leyhytellä, jos on lämmintä! :)
  t. Riikkakp

  VastaaPoista
 8. Riikkakp: Kiitos leyhytyksistä!:) Minulla ei se myyräparka taida olla ainoa vihulainen; pihassa on paljon lintuja ja erityisesti varpuset tuntuvat etsivän syötävää aika aggressiivisesti. Seurasin juuri lasin takaa, miten pari varpusta nokki innokkaasti sipulikukkien liepeillä. Piha on vielä talven jäljiltä siivoamatta ja lehtien sun muiden alta löytynee syötävää. Saisivat kelitä lämmetä, niin olisi linnuilla muutakin hommaa. Mikä se myyräverkko on?

  VastaaPoista
 9. Herkkä kuva. Ikävä vihulainen, itsekin oottelen miten ne 200 kukkasipulia ovat selvinneet talvesta.

  Miekin "löysin" tuon ohjeen Ravelrystä. Kaunis on, mutta minusta jotenkin syksyinen, vaikka sataahan sitä keväälläkin vettä. Itse saattaisin vaihtaa kuvion johonkin toiseen.

  VastaaPoista
 10. Kotipöllö olisi kyllä kätevä. Vartioisi silmä kovana ettei yhen ainoa myyrä mellastaisi kilometrien säteellä. Toisaalta kerran huuhkajan livenä nähneenä, en varmaan itsekään uskaltaisi pihalle. Pikkuinen viirupöllökin on kuulemma hurjana poikasiaan puolustaessaan.

  Jospa se tästä oikeaksi kevääksi vielä muuttuisi?

  VastaaPoista
 11. Mertsu: Miten minusta tuntuu, että vastaavia malleja on Ravelryssä aika paljon, eri kuviolla vain. Sulla ei tarvitsisi välttämättä ruveta itse edes säätämään. En osaa sanoa, miksi tämä sateenvarjoversio puhuttelee minua.:)

  Soile: Oikeassa olet, pöllöstä voisi olla myös haittaa. rupesin itsekin miettimään, että kun olen vuosikaudet yrittänyt saada vokoteltua pihalleni jos sun mitä luonnonelikoita, niin pöllö saattaisi putsata sen esim. pikkulinnuista aika äkkiä. Lasken toivoni siiliin, joka varmaankin heräilee kohta mäkissään. Yleensä myyrät, hiiret ja semmoiset eivät ole tulleet siilien kanssa kovin juttuun. Siilet kait syövät niiden poikasia.

  VastaaPoista