1.4.2012

Nasulle tasku

Nettiyhteyksiemme piti katketa nyt viikonloppuna, mutta täällä sitä vain ollaan. Käytän yllättävän tilanteen heti hyväkseni ja vilautan teille vaatimatonta sängynpäätyviritelmääni. Olen varsin onnessani lopputuloksesta. Enkä tarkoita ideaa, teknistä taituruutta (hah ja pah) saatikka valmiin tuotteen ulkonäköä - ne ovat tässä huumassa toisarvoisia tekijöitä, vaan sitä, että minä olen vihdoinkin ommellut. Olen ommellut! Edellisestä kerrasta on aikaa. Kaasua oli sen verran kiva painaa, että suunnittelen jo muitakin ompeluprojekteja.


Lapsen sänky on heti ikkunan alla. Siinä on patteri ja patterin edessä puuseppäserkkuni rakentama aika massiivinen patterinsuojus. Sängynpääty on kiinnitetty ylhäältä nauhoin patterinsuojukseen. Pääty on kevyttä tavaraa; se on kankailla päällystetty superlonlevy. Koko ajatus lähti liikkeelle taskuista. Halusin jotain, johon tunkea iltasella kirjaa, nenäliinaa, kuumemittaria ja unikavereita - kaikkea sitä, mitä tuommoisen pikkuviikarin sänkyyn ja sängyn viereen kertyy. Mietin ensin runkojoustinpatjan vuoraamista ja sen reunojen taskuttamista, mutta sängynpääty vei voiton. Nyt vain seurataan, toimiiko homma vai alkaako pääty repsottamaan. Ja pestään tuo Barbamama. Sillähän kasvaa selvästi kissankarvaa vatsassa.

15 kommenttia:

 1. Loistava idea ja piristävä toteutus :D Tuollainen ois kyllä superkätevä, meillä seilaa vatsaavat tavarat vaan matalan kaapin päällä. Harmi että lapsen sänky on muuria vasten, siihen ei saa kiinnitettyä oikein mitään...

  VastaaPoista
 2. Ihana! Niin aurinkoinen ja käytännöllinen. Mää olen unelmoinut jostain vastaavasta vessaan, parista isommasta taskusta joihin voisi tallettaa vessassa lojuvat lehdet.

  VastaaPoista
 3. Emma: Katsotaan, miten tämä toimii. Tarvetta totisesti on.:)

  Leppäkerttu: Ei muuta kuin kehittelemään taskuviritystä! Tosin jos sulla on paljon lehtiä, saat valita napakampaa kangasta kuin minä.

  VastaaPoista
 4. voi autuutta, ompa mahtava idea! pitäisikö sitä itsekin kaivaa kone esiin nyt kun mies on lomalla...

  VastaaPoista
 5. Onpa raikkaanvarinen kangas ja hauskat taskut. Kateva idea. Ja mitas siita jos vaikka Barbamamalla vahan masukarvoja nain telven jaljilta kasvaakin. Kesa on vasta tulossa. Ei viela tartte olla niin edustuskunnolla (sanoo han joka samalla miettii etta mita kaikkea sita pitaa kesaa varten tehda etta uskaltaa taas varvastossuja ja lyhyempaa housua jalkaansa pistaa. ;P)

  VastaaPoista
 6. Maritta: No, pitäisi tietysti. Siis jos minulta kysytään...;)

  Ina: Oih, varvastossut! Tänne on luvattu pakkasta 20 ja muutenkin niin kurjaa kevätkeliä, että varvastossuaika tuntuu miltei pakenevan. Toivottavasti pian sää taas muuttuu!

  VastaaPoista
 7. Tosi pirteä tuotos! Värit kelpaisivat tännekin. Ihana blogi sinulla! :)

  VastaaPoista
 8. Liisa T.: Kiitos! Tämä on tämmöinen puuhamaa, jossa joskus tapahtuu enemmän ja joskus vähemmän. Mutta mukava, kun pistäydyit!:)

  VastaaPoista
 9. Kertaikaikkisen hiano! Aivan super juttu! Suloinen. Nätti. Kivat kankaat. Ja toivottavasti toimii käytännössä.

  OP

  VastaaPoista
 10. Ihan mahtava idea. Lapsi on varmasti innoissaan uudesta sängynpäädystä!

  VastaaPoista
 11. Ihana idea ja mitä kankaita. Kelpaisi mullekin tuon väriset pussukat yms. Oletko löytänyt kirpparilta vai saako ostaa jsotain metrihinnalla?

  VastaaPoista
 12. OP: Hyvältä se vielä näyttää, vaikka taskut ovat täynnä.:) Pääty on vain kahdella nauhalla kiinni; pelkään, että varsinkin nuo nurkat rupeavat painumaan jossain vaiheessa. Lisää nauhoja sitten tai jotain. Tilanteen mukaan edetään!

  Neulisti: Kyllä hän tykkää, kovasti on taskuihin jonoa pehmoporukalla.;)

  Carita Oksa alias Cassu: Ihan kaupasta ovat. Eli kaikki paitsi päädyn oikean laidan puoliympyrän muotoinen tasku (se on vanha kirjottu pöytäliinan puolikas) on ostettu vuodenvaihteessa Eurokankaasta. Puna- ja vihreäsävyinen taskukangas ovat Amy Butlerin Rowanille suunnittelemia kankaita, niitä on ainakin täällä meidän Eurokankaassa vaikka mitä tälläkin hetkellä tarjolla. Ei muuta kuin etsimään!

  VastaaPoista
 13. Onpa ihan keväiset värit. Ja mitä ne karvat nyt barbapapassa, lämmittävät mukavasti?

  VastaaPoista
 14. Upean uusi juttu. Kaikki kohdallaan, värit ja valmis lopputulos!
  T:Päivi

  VastaaPoista
 15. Soile: Niin se saattaapi olla. Kevätauringossa näyttää täällä yksi jos toinenkin asia kummallisesti karvoittuneen talven aikana. Saisi kait laittaa koko kämpän pesukoneeseen.

  Päivi: Kiitos, kovasti on mieluinen tuossa sängyssä nukkujalle.:)

  VastaaPoista