14.4.2012

Kääretorttua

Ensin sitä on päällään kukkapenkissä. Arvelee, josko krookukset aukeaisivat jo seuraavana päivänä. Mikä kasvi on kasvanut pituutta eniten? Jättilaukkako se, vaiko tulppaani? Jouluruusukin suunnittelee selvästi jotain, mutta en tiedä mitä, koska se on minulla nyt ensimmäistä kevättään. On aurinkoa, lämpöä ja muutenkin mukavaa. Tekee mieli ommella, hämmentää puuvillalankoja ja pestä ikkunat. Ei muuta murhetta, kuin se myyrä.

Ja sitten tulee taas talvi. Piha on valkeana, kasvit kaikki lumen alla. Räntää se on. Asteet plussan puolella, mutta kevätfiilis pakkasella. Peipponen, joka ehti jo aloitella kevätjuhlaansa, on viisaasti vaiti. Tässä mitään puuvillalankoja aleta. Sen sijaan leipoa pyöräytin villaisen kääretortun.


Kääretortusta on tulossa huivi. Aika kummallisen värinen sellainen. Toivon hartaasti, että saisin laittaa sen heti valmistuttua suoraan kaappiin.

16 kommenttia:

 1. Kevät huijaa meitä:)

  Onkohan liina oikeasti hullun värinen? En taida uskoa...

  VastaaPoista
 2. Laita vaan kääretorttu varastoon ja kaiva esiin kaikki siemenluettelot! kyllä se tästä!

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuo huivi vielä etsijänsä löytää, niin kaunis väri.
  Niinpä, kylmää ja koleaa, vettä sataa suoraan..kyllä tuo on lumien surma! Antaa ropistaa vaan ja kohta kasvit nostaa kärkeään..
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Ei lainkaan kummallinen väri, vaan ihana!

  VastaaPoista
 5. Hymyilevä tyttönen: No on se kummalisen värinen. Mutta teen loppuun; yritän nitistää lankavarantoja ja siinä touhussa sattuu aina joskus hutejakin.:)

  Nonna: Lupasivat lunta koko yöksi. Ja huomiseksi. Ja sitten se vaihtuu vedeksi. Tämä jos mikä, vaatii kovaa luonnetta.;)

  Anna: Samaa olen koettanut hokea; uusi lumi on vanhan surma. Mutta kun nietokset vain kasvavat, se tuntuu jotenkin, noh, turhalta touhulta. Ja kasvit kyllä kestävät. Taitaa se myyrä olla niille ikävämpi vastus.

  Kuukki: Niinkö tykkäät? Voi kun olisit oikeassa. Jotenkin oudon marjapuuroinen siitä tulee, ja väliin kummallisesti keltaista.

  VastaaPoista
 6. Eiks tuo oo just keväisen värinen? :) Ehkä sun pitää liittää siihen jotain, ööö, juttuja?

  VastaaPoista
 7. Lohduttavaa kuulla, että muutkin neuloo kaapintäytteitä. Olkoonkin sitten outoa marjapuuroa ja kummallista keltasta

  Kevät keikkuen tulevi. Ja miks? Tulis suoraan vaan!

  VastaaPoista
 8. Sini: Ajattelin samaa. Että jotain "juttuja" (hih) voisi laittaa. Mutta en keksinyt, mitä ne jutut saattaisivat olla, joten asia on ikään kuin hautumisasteella. Toisaalta kun on noin kirjava huivi, niin saattaisi olla parempi, kun antaisi olla vain. Katsotaan!

  Maija: Suoraan niin, ei tämmöisissä vakavissa asioissa kannattaisi kovin pelleillä.:) Ja kyllä, mulla on kaapissa paljon kummallisia lankanöttösiä, joista olen jo ajat sitten unohtanut, mitä niistä piti tehdä. Johonkinhan ne on laitettava. Vaikka kummalliseen huiviin sitten!

  VastaaPoista
 9. On se niin mukavaa, etten ole ainoa hullu tällä planeetalla...

  VastaaPoista
 10. mokkakissa: Harmi, että olet niin kaukana siellä. Miten meillä olisikaan lysti yhdessä - kahdella hiukan kahelilla. Tiedä mitä keksittäisiin!:D

  VastaaPoista
 11. Sano mita sanot mutta musta on ihanan varista kaaretorttua! Kylla mulle vaan kelpais.... tosin vasta ensi talvena. Tanaan taalla komeillut +20 mittarissa ja maanantaina pitais olla +27C!!! JEEEEEE Puhkun ja puhallan sinne tata lampoa taalta jos vaikka sulattais teitin lumet.

  VastaaPoista
 12. Ina: Se puhkuminen on kuule tässä tilanteessa peri-isänmaallinen teko; lunta, vettä ja vihmaa on luvattu koko viikoksi eikä kevät ymmärrä kerrassaan ollenkaan ruveta töihin. Niin, että iso kiitos täältä sinulle! (Ei ihan heti tarvitse sitä 27 astetta, vaikka ei kait se haittaakkaan);)

  VastaaPoista
 13. Miun värinen!
  p.s. Laitoin sulle s-postia.

  VastaaPoista
 14. Ihana väri minustakin! Ja tulee se talvi ensi vuonnakin, joten voihan sitä kaappiinkin neuloa...

  VastaaPoista
 15. Outi: tanaan aamulla oli paivitys tuohon +27. Nyt luvataan jo +30 ellei yli. HUH! Eli iltapaivasta jatskia ja paaaaaaaaljon! PUhkutaan ja puhkutaan..... toivottavasti auttaa edes vahan. :)

  VastaaPoista