3.4.2012

Hyvä mieli

Niini haastoi minut kertomaan vähintään kymmenen hyvän mielen juttua. Vihdoinkin helppo haaste. Tällaiselle peruspositiiviselle hapannaamalle kymmenen ei ole konsti eikä mikään. Tämän päivän kymmenen suora voisi olla vaikka tämä:


1) Valo. Tänään on paistanut aurinko. Muuta ei tarvita, päivä on heti pelastettu.
2) Vihreä. Tähän aikaan vuodesta vihreän ilmaantuminen sykähdyttää erityisesti. Lempivihreäni on rosmariini ja minulla on niitä jo kaksi ruukullista paistattelemassa päivää ikkunalaudalla.
3) Mukavan odottaminen. Pääsiäisvapaa, tuore parsa kaupan hyllyllä, lumen sulaminen, käsien työntäminen tuoksuvaan multaan - you name it.
4) Lentäväiset. Tiedätte ehkä rakkauteni kimalaisiin, perhosiin ja sudenkorentoihin. Niitä odotellessa ilahdun joka ikisestä mustavariksesta ja lokkiparvesta, jotka aloittavat näillä kulmilla kevään muuttajien sarjan. Minusta tulee isona varmaan lintubongari.
5) Kissamme Onni. Yhtä hölmöyttä korvannipukasta hännänpäähän saakka. Kuten kuvasta näkyy, kissa on varsin eläväinen ja vasen koukkunsa on edelleen nopea.
6) Tekeminen. Olen tainnut onnistua tartuttamaan itse tekemisen palon myös lapsiini - vai mitä sanotte keskimmäisen kuvan pöllöstä?
7) Lapsista puheenollen, kotona on kiva olla ja kotiin on aina hyvä tulla. Tänään pääsin valmiiseen ruokapöytään ja siivottuun kotiin. Hölmö, joka ei sellaista arvosta.
8) Tänään kotona odotti myös postipaketti. Kiitos vain AnniKainen; karjalankakadu on laskeutunut turvallisesti ja etsii täällä kuumeisesti pesäpaikkaa. Suklaat on jo kutakuinkin syöty.;)
9) Illalla pääsen maalauspuuhiin. Ja olen ehtinyt neuloakin. Jei.
10) Jos naama menee jostain syystä joskus kurttuun, siihen auttaa JukkaPoika. Aina. Häntä ei voi kuunella pahantuulisena. Koettakaapa vaikka tätä: mies väittää, että siitä tulee oma vaimo mieleen.

Kiitos, Niini, haasteesta!

19 kommenttia:

 1. Kivoja juttuja! Sait minutkin huomaamaan,että tosiaan...aurinko paistaa (vaikka lunta on korviin asti!!) :D

  VastaaPoista
 2. Nina: Paistaa se! Ja lämmittää ihanasti ikkunalasin läpi. Pihalla käy kyllä sitten vielä melkoinen vinkka, mutta sitä ei lasketa.:)

  VastaaPoista
 3. Aurinko on ihana!

  Ja meidän pikkuaurinko oli sitä mieltä, että tuossa alemmassa kuvassa on merileijona :D

  VastaaPoista
 4. Voi Jukka-poika. Mä en ole koskaan tajunnut. Suljen radionkin aina, kun se silkkijollotus alkaa soida (se on kamala!). Mutta toi kappale oli aika hauska. Lapsonenkin ryntäsi pikkukakkosen äärestä sitä kuuntelemaan.

  VastaaPoista
 5. Silmät tarttui heti tohon pöllöön. Ihkuihkuihku. Lasten tekemät jutut on niitä arvokkaimpia.

  VastaaPoista
 6. JukkaPoika on meilläkin varma ilostuttaja, soi aika usein täällä ja tykkään hurjasti, kun soi.

  Luulen, että tälle illalle tarvitaan sitä soimaan.

  Mukavan odottaminen myös ehdottomasti!

  VastaaPoista
 7. Jonna: Merileijona! Kunhan Onni kuulee, niin mahtaa se olla polleata poikaa.:)

  Minna: Mitäs sinä soitat, kun tarvitset hyvää fiilistä? JukkaPoika puraisee tosiaan lapsiakin, meillä mies on koko perheen suosikki.

  morso: Pöllö lensi tänään koulusta kotiin ja lapsesta näki, että oli ylpeä tuotoksestaan. Seinälle pöllö päätyy, kunhan paikka ehditään katsoa.

  himalainen: Minulla on JukkaPoikaa varastossa myös työmatkoja varten; suomireggae valaisee mukavasti pimeässä talvikelissä kun matka vie läpi aakeen laakeen ja metsikkötaipaleiden. Kevät on muuten kivaa aikaa, kun on palon sitä mukavaa odottamista.

  VastaaPoista
 8. Aurinko paistoikin tänään aivan ihanasti. Vieläkun muuttuisi se asteen miinusmerkki plussaksi!

  Ja miten myöhään se aurinko vielä paistaakin, illalla kahdekan jälkeen oli meren päällä punainen pallo, josta tuli hauskoja varjokuvia eteisen seinälle.

  VastaaPoista
 9. Soile: Nuorimmaista on nykyisin hankala saada iltaisin nukkumamielelle, kun neiti kehoittaa katsomaan ulos ikkunasta ja hokee: ei nyt ole yö, aurinko paistaa.:)

  VastaaPoista
 10. Kiitos, kuule näitä tarvittiin tähän liikaa lunta ja väärät hormoonit-fiilikseen! Piristivät ja alkoi tehdä mieli vihreää parsaa. Pitääkin huomenna heti tanssata JukkaPoikaa, nuorimmainen kuunteli sitä mahassa niin paljon, että se jammaa sitä jo aika vakuuttavasti.

  VastaaPoista
 11. Merruli: Soitat sitä "en kaipaa sun ikiroutaa" vai miten se nyt menee (tiedät kyllä biisin) ja huudat vielä oikein isosti sen ulos pihamaalle. Jospa se lumi ottaisi nokkiinsa ja poistuisi?

  VastaaPoista
 12. Hyi, se JukkaPoika mon ällö! Mä tykkään Robinista! ;oDD

  VastaaPoista
 13. Pitipä ruveta oikein miettimään, enkä oikeasti keksi mitään, mitä soittaa kun tarvitse hyvää fiilistä. Paitsi ehkä Ipanapaa, mutta se toimii vain jos lapset ovat paikalla. Kamala puute!

  VastaaPoista
 14. Mukavia ilostuttavia asioita, eritoten lentävät (tuli vaan mieleen ne ampiaiset ja kruunu :). Meilläkin oli aikanaan Onni kissa alias Herra Ruhtinas. Ylväs yksilö, mutta ehkä hänessä oli vähän afrikan leijonaa kun oli puoliksi somali.

  Olikohan ne leppäkertut ollenkaan syötäviä?

  VastaaPoista
 15. Pirjo-Riitta: Voi kauhia. Meillä se Robin puraisee koululaista, mutta me muut emme ole vielä villiintyneet. Ketkutellaan vain JukkaPojan tahtiin.;)

  Minna: On sulla jotain, hoksaat sitten kun semmoista jytää tulee radiosta.:)

  AnniKainen: Leppäkertut ja koppikset ovat valtaisa menestys. Ja kauhean kiva oli, kun meitä varttuneempia oli muistettu omalla suklaalevyllä, kiitos vaan, oli hyvää!

  VastaaPoista
 16. Kertonet koulukkaalle, että hänen pöllönsä on ihana. Aivan ihana.
  Koiraihmisenä täytyy sanoa, että tuossa kissa kuvassa on kuitenkin jotain suloista.
  OP

  VastaaPoista
 17. OP: Kerron, kiitos, koululainen ilahtuu.:) Ja Onnikin varmaan lähettäisi terveisiä, kun noin kehutaan, jos olisi hereillä. Mutta kuorsaa tuossa juuri niin komeasti ja kääntää kylkeään, ettei taida olla ihan tässä maailmassa. Kiitän hänenkin puolestaan.

  VastaaPoista
 18. Ihanan ilmeikäs pöllö! Selvästikin tekemisen ilo ja aikaansaamisen kyky kulkevat polvesta toiseen teidän perheeessä, huokailee täällä ihaillen eräs kouluja käynyt, joka ei halunnut ulkohuussia eikä lampolaa(mutta peukut ylös Jukka Pojalle muuten) ja jolla on peukalo keskellä kämmentä, mitä askarteluun ym. arjen luovuuteen tulee. Kiva kun bloggaat ahkerasti ja levität iloa ja väriä meidän laiskempienkin kevättalveen!

  VastaaPoista
 19. Minna-Kaisa: Kyllä se huussi epäilyttää hiukan täälläkin.;) Mukavia pääsiäispyhiä sinulle ja aurinkoa kevääseesi!

  VastaaPoista