1.3.2012

Voi ukkokulta

Se on maaliskuu. Mies huokaa jo raskaasti. Tästä eteenpäin, joka ikinen päivä, toistuu sama. Parhaimmillaan jopa muutaman kerran päivässä. Koko kuukauden. Asiahan on sinänsä pieni ja vähämerkityksinen, mutta jos on jo yli kaksikymmentä vuotta viettänyt kaikki maaliskuunsa ihmisen kanssa, joka tuijottaa kaiken joutoaikansa pihamaalle ja hokee maaliskuu maata näyttää, niin saattaahan se käydä jotenkin liian... tutuksi? Ennalta arvattavaksi?


Kuvasta huolimatta minulla ei ole aavistustakaan, mihin tarttuisin seuraavaksi. Hätäpäissäni olen virkannut ympyrää ilman sen kummempia aatoksia. Kädet käyvät, pää lyö tyhjää. Mutta ensi viikon olen lomalla ja oloni on siksi vähintäänkin toiveikas.

18 kommenttia:

 1. Minä hoen tätä mummolta oppimaani: "uusi lumi on vanhan surma". Sitä ei muuten kannata sanoa Miehelle, joka on juuri tiputtanut katolta lumia kaksi tuntia ja jolla vielä on se lapio kädessä....

  VastaaPoista
 2. itsekkin odottelen kevättä jo hullunkiilto silmissä. päiväkodin seinällä kun maaliskuun kuva on keltaisella paperilla mikä tarkoittaa kevättä joten lumen ei kuuluisi enää olla maassa.

  VastaaPoista
 3. Tindiska: Osaan tuon myös. Sillä voi lohduttautua lumisadepäivinä. Ja juu, en puhuisi miehellesi lumesta mitään.:)

  eimie: Pitäisi keksiä jotain mukavaa touhua ajankuluksi, odottavan aika on tunnetusti pitkä. Mitä me keksittäisiin?

  VastaaPoista
 4. Tämä kun ensimmäinen kevääni näillä leveyksillä - pitääkö keväinen sananlasku paikkaansa? Tänään tippui vesi meidänkin talomme räystäältä - minä katselin kauhulla valtavan raskasta lumiköngästä joka vain odottaa hetkeään.

  VastaaPoista
 5. Mari: Meillä tuli eteläpuolelta taloa tänään lumia katolta alas; kannattaa olla varovainen. Ja kyllä se yleensä pitää; tiet ja lämpöputkien kohdat aukeavat ainakin. Tosin viime keväältä on muistikuvia, että kovasta hokemisesta huolimtta maa näkyi vasta huhtikuussa. Joten tällainen "nuolaisee, ennen kuin tippuu" - asenne, mitä minä viljelen, saattaa hyvinkin tuoda pettymyksiä, mutta koetan olla ajattelematta sitä.

  VastaaPoista
 6. Ja mina kun paasin oikein uuden kuun kunniaksi lumitoihin. Oli niin raskasta ettei kolasta ollut mihinkaan. :( Puoliksi vetta. Ja viikonlopuksi on luvattu taas yli +10 asteita eli lumet sulaa ja nopeesti (siis ne ainokaiset lumet mitka saatiin tanaan ja eilen). Mutta kevatta kohti taallakin. Lampotilat sallis jo grillaamisen...... jos oikein haluais. Jos nyt kuitenkin odotan sita etta nousee tonne +15 niin sitten kylla grilli lampenee.

  Outi ja eimie: pistakaahan jotkut kevat/kesaneuleet tekeille tai ompelette kivasta kevaisesta kankaasta poytaliinat sita paljasta maata odotellessa. :D

  VastaaPoista
 7. Huhtikuussa humahtaa! Näin se menee :)
  t. Riikkakp

  VastaaPoista
 8. Niinpä niitä hokemia tuppaa vanhemmiten tulemaan :D Sinulla on blogi pullollaan kaikkea ihanaa <3

  VastaaPoista
 9. Ina: Toivottovasti sulla ne lapset ehtivät telmiä lumessa kylliksi, ennen kuin lämpenee kunnolla.:) Ja pöytäliina-ajatus ei ole ollenkaan hullumpi, kiitos taas!

  Riikkakp: On se miespolo kuullut tuotakin!:D

  Nina: Kiitos kovasti! Kun arki pukkaa olemaan joskus raskaanlaista, on hyvä olla itsellä tämmöinen päiväkirja, josta näkee, että kyllä niitä parempiakin hetkiä elämään on mahtunut ja mahtuu. Blogin perusteella näyttäisi, että ihan kivaa on ollut.;)

  VastaaPoista
 10. Ihanan sanonta "virkata ympyrää". Taidanpa ottaa yleiseen käyttöön. :)

  VastaaPoista
 11. Mertsu: Ehkä siinä tosiaan tiivistyy koko onneton tilanne: kierretään kehää, ulos ei pääse, toistetaan samaa...:D Semmoiset tunnelmat. Toivottovasti saan ladattua hiihtolomalla hiukan akkua, että alkaisi tapahtua muutakin.

  VastaaPoista
 12. Oikein riemukasta lomaviikkoa! Nyt voit vaikka istua 24 h tuijottamassa lumen sulamista. Täällä satoi koko yön VETTÄ!

  VastaaPoista
 13. Lissu: Kiitos, täälläkin satoi. Ja aamulla oli todella liukas, mutta kotia asti on selvitty, parveke siivottu ja grillikausi avattu. Voisi olla huonompikin perjantai.;) Mukavaa myös sinulle!

  VastaaPoista
 14. Kuulostaa niin tutulta! Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
 15. Pikkusisko: kiitos kovasti, nyt ainakin aurinko paistaa ja tunnelmat ovat korkealla!:)

  VastaaPoista
 16. Täh? Grillikausi? Eiks Oulussa tuule mereltä?
  Meillä on taloyhtiön grillipaikka vielä lumenpeitossa niin, ettei katoksesta näy kuin huippu.

  OP

  VastaaPoista
 17. Ootko muuten huomannut että Arnelta ja Carlosilta on tullut pääsiäismunaneulomuskirja? Olivat ihan yhtä söpöjä senkin kirjan kannessa.

  VastaaPoista
 18. OP: Meillä on eteläpuolella yläkerrassa iso parveke, jossa meillä on grilli, istuinryhmä jne. Siellä on tosi lämmin, mittari on tänäänkin kivunnut reilusti plussan yli. Se ei ole mikään lasitettu partsi, vaan ihan avoin kaikelle tuulelle, mutta tiiliseinä lämpenee siinä mukavasti ja nostaa lukemia. Viime vuonna mies aloitti grillikauden helmikuulla; me ollaan siis hiukka myöhässä.:) Ja jep, mereltä tuulee, meillä eri toten, kun meri on ihan tuossa vieressä. Mutta lisää grillattavaa ostettiin tänään...

  Soile: Katselin sitä Akateemisessa, mutta mulla on joku lamaannus. Ei liikahtanut sisimpäni ripsi. Huomasin tulostaneeni Dropsin sivuilta jo tammikuussa pääsisäismunaohjeita ja nyt nekin tuntuu ihan ääliöiltä. Pitääköhän kohta jo huolestua?

  VastaaPoista