16.3.2012

Uusi takki - taas

Sain virkattua toisellekin Mammut-tuolille päällisen. Ihan kiva, vaikka päällimmäisin tunne onkin hämmästys. Olen virkannut puuvilla- ja bambulankavarantojani vähemmäksi jo vuositolkulla. Ja se lanka ei vähene. Ei ollenkaan. Kesälankakorini on ja pysyy sini-vihreä-sävyisenä. Tekisi mieleni vähän muitakin värejä. Kokeilla markkinoille tässä välissä tulleita uutuuspuuvilloja. Mutta kori ei tyhjene, tilaa uudelle ei synny. Epäilen salaliittoa.


Malli kukkaan on omasta päästä.

Edit. Jos joku ehti innostua siitä, että poistin Bloggerin sanavahvistus-systeemin pois päältä, niin ei kannata. Palautin sanavahvistuksen pikaisesti takaisin, vaikka kommentointi onkin sen kanssa turkasen hankalaa. Mutta kävi kuten pelkäsin: spämmirobotit tykkäävät minusta näemmä edelleen. Ja vaikka toisaalta on hirmuisen kiva, että blogilla on uskollisia "lukijoita", niin noiden robottien kanssa en jaksa sählätä. Sori kaikille teille, jotka olette myös kurkkuanne täynnä näitä Bloggerin uusittuja sanavahvistuksia.

26 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Tykkään tuosta kun nuo "terälehdet" puskee tuolta ylöspäin, ihan kuin oikea kukka! Tekee mieleni lainata tätä ideaa meidänkin sisustukseen. (:

  VastaaPoista
 2. Salaliitto vaikuttaa todennäköiseltä!

  VastaaPoista
 3. Voi että, nämä on kyllä kauniita!! Ja väritkin on niin miun maun mukaisia :)

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Tykkään kans väreistä. Ihan kade mammutin takille :) täällä taas kesälankoja on tosi vähän ELI niitähän pitää siis hankkia lisää :D

  VastaaPoista
 5. Lila: Kiitos, pirteä on. Menee osastoon "innokasta kevään odotusta".:)

  Anonyymi: Sitä terälehtien "ylös sojottamista" tavoittelin. Tarkoitus oli tehdä terälehtiä tuolin reunaan asti, mutta päällisestä alkoi tulla niin reikäinen, että tuumasin parhaaksi vaihtaa suoraan pylväsrivistöön. Virittelehän vain ideaa edeleen siellä kotosalla!

  mokkakissa: Eikö? Tietysti se on kotitaloudellisesti tarkasteltuna positivinen asia, ettei tarvitse ostaa uutta lankaa, mutta kyllästymiskäyrä alkaa naksuttaa jo aika ylhäällä. Tahtoo uutta ja jotakin muuta!

  Saila: Mukava kuulla! Pitää ruveta miettimään seuraavaa langan tuhoamisprojektia..

  VastaaPoista
 6. Peppi: Sinähän olet suoranainen onnenmyyrä! Siellä on kaupoissa ihania paksumpiakin puuvillalankoja nykyään; niillä tulee tosi sukkelaan mukavaa jälkeä. Käyhän kaupoilla ja muista raportoida!

  VastaaPoista
 7. Jospa sulla on poika- ja tyttölankoja ja ne tekee poikasia eli lisääntyy? Kaunis takki.

  VastaaPoista
 8. Niin, kyllä jäähypenkki pehmustetta kaipaakin.

  VastaaPoista
 9. Outi-Pouti. Jos ne langat lisääntyvät keskenään hallitsemattomasti? Erottele ne toisistaan heti...

  Saanko vääntää veistä haavassa?
  (Olen kiltti kun kysyn luvan.
  Drops delightiin, muistaakseni, tulee uusi värikartta ja vanhoja värejä saa alennettuun hintaan.

  Ihan varmasti olen nähnyt sohvatyynyn, joka on toteutettu vähän tuolla tavalla.
  OP

  VastaaPoista
 10. Mertsu: Noinkohan se olisi? Olen koettanut kovin muistella, paljonko näitä lankoja on joskus tullutkaan hankittua (pahuksen alekorit). Luullakseni en kuitenkaan lisää mitään koriin, virkkailen vain pois, joten vaihtoehdot ovat vähissä. Perustan ehkä kohta lankakaupan, jossa myydään tietynsävyisiä puuvillalnkoja ilman vyötteitä.

  M-K: Ahas, onkos teillä Mammutit jäähypenkkeinä?:D Meillä eivät ole, mutta tokkopa pehmuste haittaa. Lähinnä kyllä ajattelin, että saisivat olla sievemmän näköisiä - tiedä sitten, onnistuinko siinä vaiko en.

  OP: Tämmöinen vaatii alleen sievän kankaan, mikäli tekee sohvatyynyksi - ainakin jos tekee tällä tyylillä kuin mitä minä tein omani. Terälehtien alle jää aina reikä, josta alla oleva näkyy selvästi. Kirppiksillä minäkin olen nähnyt tällä idealla tehtyjä pallotyynyjä. Äläkä puhu nyt alekoreista mitään.:)

  VastaaPoista
 11. Onpas kauniinvärinen päällinen! Voit sa varmaan siltikin tehdä uusia lankahankintoja, nehän ovat ajattomia ja iättömiä. Jospa käytät niitä vanhoja seuraavan kerran vaikka kymmenen vuoden päästä.

  VastaaPoista
 12. Ma olin kanssa ehdottomassa samaa kuin Mertsu tuolla ylhaalla, etta joskos siella korissa syntyy poikasia. :D Lankakauppa pystyyn vaan. :) Mutta tosi hienot takit sait Mammuteille. Molemmat on kuin karkkeja. Ja ihanan kevaisia. :) Mukavaa viikonloppua Outi!

  VastaaPoista
 13. Tosi kauniin kukan olet tehnyt omasta päästä. Ne virkkauslangat on kyllä jostain syystä päättymättömiä keriä!

  VastaaPoista
 14. Ingi: Tässä sen näkee, miten rajoittunut on ihmisen mieli. Ei mulla ole tullut mielen viereenkään, että voisin laittaa langat ns. telakalle. Olen vain stressissä tuumannut, että ne on pakko saada loppumaan, ennen kuin voidaan laajentaa repertuaaria. Pöljä minä. Kiitos! Saattaapi olla, että jos eivät lakkaa lisääntymästä, tungen ne kaappiin.

  ina: Karkkeja, niinpä. Rullasin tuossa männ' päivänä blogipäivitykisäni alaspäin ja huomasin, että äkkiseltään täältä saattaa tulla varsin pastellinen vaikutelma. Ja se ei ole totuus.:D

  Neulisti: Omasta päästä siis malli, toki tuon näköistä tavaraa on liikkeellä, mutta ohjetta ei ollut. Ja joo, ihmelankoja on mulla. Novitan Tennessee ei lopu koskaan!

  VastaaPoista
 15. hillanen: Voi että kiva. Se näyttää tosiaan mukavalle, mutta en ole varma, onko se terälehtineen kovin käytännöllinen. Mutta voihan tuollaista jatkokehitellä, jos jokin tökkii. Eikös?

  VastaaPoista
 16. Näyttää hienolle, keväiselle! Mulla on pinterestissä vähän tämmösen virkatun jutun kuva, sitä on vielä koristeltu kirjonnalla. Pitäisi joskus kokeilla.

  Tosin mun puuvillavarastot on tuhottu. Se mikä ennen mahtui just ja just isoon kassiin, on nyt isossa karhulan tölkissä.

  VastaaPoista
 17. Ihana! Mun puuvillalangat hupenivat, kun aloin tehtailla kevätmyssyjä. Sain jopa ostaa uusia lankoja tilalle!

  VastaaPoista
 18. Soile: Höh. Vasta kävin tarkistamassa sun Pinterest-kokoelmasi, kun meillä on joidenkin asioiden suhteen niin samankaltainen maku..;) Sulta löytyy yleensä mullekin jotain kivaa. Mutta en minä sellaista hoksinut; käyn siis uudestaan. Jos virkkaisi peitteen niistä puuvillalangoista, niin silloinhan ne loppusisivat taatusti kesken. Mutta miten minusta virkattu peite puuvillasta ei kuulosta ollenkaan niin kivalta kuin villasta.. Oliko se sun heksispeitto puuvillaa?

  Nonna: Kevätmyssyjä? Montakohan niitä pitäisi tehdä, jotta korit tyhjenisivät? Joku idea tähän on nyt saatava.. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 19. Oi miten kaunis! Ihana ihana ihana! :)

  VastaaPoista
 20. norsis: Kiitokset! Miten minusta alkaa tuntua, että saattaisin tuhota lankojani johonkin toiseen vastaavaan proggikseen... Ehkä voisi ostaa jokusen kerän jotain piristeväriä kaveriksi, eikö vaan? Noin niin kuin vain itselleni tsempiksi?

  VastaaPoista
 21. Heksis ja se valkoisella pohjalla oleva mummoruutu ovat molemmat puuvillaa

  VastaaPoista
 22. Soile: En tiedä, mistä olen saanut päähäni, että peitteen pitää olla villaa. Ei kait se puuvilla sen raskaampaa ole.. Pöljä minä.

  VastaaPoista
 23. Mielettömän hieno ! Harmi, että olen itse aivan poropeukalo :/

  Kiva blogi sinulla !

  VastaaPoista
 24. Petriina: Minun on kyllä vaikea uskoa, että olisit ollenkaan porppeukalo. Ehkäpä kyse on vain harjoituksen puuttesta? Nyt treenaamaan kevään kunniaksi!;)

  VastaaPoista