28.3.2012

Oi, kevättä!

Lupasivat viikonlopuksi takatalvea. Innokasta kevään odottajaa ei mokoma lannista, päinvastoin. Vastaiskuna raportoin vuoden ensimmäisen puutarhakatsaukseni täältä viitosvyöhykkeeltä.


- Lunta on. Voi pojat, että on lunta. Mutta kuten kuvista näkyy, joitakuita pälvipaikkoja on paljastunut ja niiden mukana ensimmäiset sissit ovat kaivautuneet ylös hangesta. Lumikellot kukkivat, krookukset ovat jo aika pitkällä ja jokunen selvä narsissin ja tulppaanin alku on uskaltautunut ihmisten ilmoille.
- Vaikka lumi alkaakin tässä vaiheessa vuotta enemmän tai vähemmän nyppimään, on siitä hyötyäkin. Olen lapioinut hankea arempien kasvien päälle suojaksi ja peitellyt sillä esimerkiksi jo kasvatuslaatikosta paljastuneita mansikantaimia. Jos viikonlopuksi luvatut hirmupakkaset pitävät kutinsa, lumilapiohommia on luvassa myös jatkossa. Ja onhan minulla tietysti vielä joulukuusikin tallessa ihan vain tällaisia tilanteita varten. Jos lunta ei riitä koko kevääksi, havuissa on mistä ottaa.
- Sen verran on riehaannusta ilmassa, että kauppakassissa meille kotiutui juuri yksi pioninjuurakko. Kyllä, luitte oikein. KodinAnttilassa oli muovipusseihin pakattuja pikkiriikkisiä perennantaimia. Ne olivat niin järkyttävä näky, että melkein pisti vihaksi kasvien puolesta. Minun oli pakko pelastaa yksi. Vinkkinä vain Soilelle, joka menetti muutossa pionipenkkinsä. Kasvien kunnosta tosin en mene takuuseen.
- Ja aivan kuin sokerina pohjalla: talven yli kestänyt pelargonini on jälleen kukassa. Jos viis veisaisin lähimmäisteni kuuloelimistä, saattaisin pistää vaikka lauluksi!

17 kommenttia:

 1. Jeee, siellakin siis nakyy jo vihreeta ja vahan kukkiakin! Kylla se tulee. Se kevat siis ja sen jalkeen kesa. Oli sitten takatalvia ja paukkupakkasia tai ei. Ja voi minka urotyon teit kun palastit pioniparan. Ritarillinen homma! Olisin tehnyt itse samoin!

  VastaaPoista
 2. Nyt kyllä täytyy mennä pihalla kuikuilemaan ja tökkimään lumen reunoja, jos sieltä jotain näkyisi, en ole ajatellutkaan, että nyt ehkä jotain voisi löytyä. Täytyy mennä heti, kumisaappaat jalkaan.

  Mulla oli tänään sellainen riehaannus, että ostin neljä pussia krassin siemeniä....haaveilen krassiseinästä, joka peittäisi naapurin karmean katon.

  VastaaPoista
 3. Ina: En oikein tiedä, mitä mun pitäisi juurakkoparalle tehdä. Multiin kait ja sitten myöhemmin kukkapenkkiin.. ei kait sitä voi herraisä muovipussiinkaan jättää!

  himalainen: Kyllä minullekin tuo kukkatilanne pienoinen yllätys oli. Mutta siellä oli jo tulppaaninvarttakin pari senttiä pinnassa. Oijoi, kun tuo lumi ymmärtäisi lähteä! Krassiseinä kuulostaa tosi hienolta! Niitä ei kait vielä kannata kylvää, vai miten? Meillä pitää vielä malttaa hetki..:)

  VastaaPoista
 4. Voi hyvänen aika! Ei meillä vaan näy minkäänlaisia kukkia pihalla, lunta vaan vaikka ollaan kolmos vyöhykkeellä.

  Käys kurkkaamassa, mulla on sulle jotakin :)

  VastaaPoista
 5. Jaa, pitääkö tässä lähteä pionien pelastusreissulle? Oon kyllä kade noista kulista. On toi meidänkin lumikin vajennut jonniin verran, mutta metri olisi vielä jäljellä. Niin, eikä niitä kukkiakaan kyllä ole. Daaliat puskevat ensimmäisiä versoja ja prismassa oli niin nättiä liljoja että piti tarttua. Liljakukot kyllä ovat yökköjä.

  VastaaPoista
 6. Mä en kestä! Ihania!
  Tiedätkö, laitoin syksyllä ehkä noin 350 kukkasipulia meidän "kynnettyyn" (lue: salaojitettuun) pihaan ja nyt oottelen kuin kuuta nousevaa, että nouseeko sieltä mitään?!

  VastaaPoista
 7. Ehdottomasti laitat sen multaan ja siirrat sitten ulos kun siihen on mahdollisuus. Ei sita juu pussiin voi jattaa. Mukavammat oltavat Pionilla ja ihan varmasti kiittaa kukilla myohemmin. :) Mukavaa ke iltaa sinulle.

  VastaaPoista
 8. AnniKainen: No minähän jo kävin, enkä meinannut uskoa silmiäni! Joskus käy flaksi (viheltelee täällä):;)

  Soile: Käyhän pois. Siellä oli isoa pinkkiä ja valkoista ja sitten semmoisia missä oli eri väristä keskustaa kuin mitä kukinto muuten oli. Minä otin sellaisen pinkin, jossa oli keltaista ja valkeaa keskellä - oli vinkeän näköinen yksilö siinä kuvissa. Pussi maksoi aina muutaman euron; näytti hätäisesti, että jokainen pussi olisi ollut alle vitosen, mutta osa oli aika kuivakan näköisiä.

  siina*k: Onhan sieltä noustava! Tosin minulla taisi toissakevät olla sipulikukkien puolesta laihanlainen; vaikuttenevat nuo talvikauden märkyysolosuhteet vissiin. Mutta pidän sulle hulluna peukkuja!

  Stiina: Voi kun aurinko paistelisi, niin saataisiin tämmöisiä kuvia enemmänkin!

  Ina: Niinpä teemme, kiitos sinulle! Ja mukavaa sinne Atlantin toisellekin puolelle!

  VastaaPoista
 9. No jopa kerta kaikkiaan oi! Menen huomenna kurkkimaan aitojen yli talojen seinustoja näkyiskö täälläkin.

  VastaaPoista
 10. Minä en ymmärrä tämmöisistä mitään. Onkohan minulla luentunymmärtämisen vaikeuksia vai mitä?

  VastaaPoista
 11. Tosi herkkiä ja kauniita kuvia! Ainoa joka meilläpäin vihertää olen minä, siis kevätkateudesta. :) Nytkin on kahtena aamuna on satanut lisää lunta.

  VastaaPoista
 12. luminen: Olen ymmärtänyt, että olet etelän ihmisiä, joten täytyyhän siellä olla. Pidän peukkuja etsinnöillesi!

  Anonyymi: Tokkopa vaan. Eräs ystäväni ilmaisisi asian siten, että et ole ilmeisesti saanut vielä siemenherätystä eli muuttunut puutarhahöperöksi. Mutta varo vaan, sitä on liikkeellä tähän aikaan vuodesta!

  Mertsu: Arvaappa olenko miettinyt sitä hiustenkuivaaja-asiaa...

  VastaaPoista
 13. Ilkamoin neuletakin valmistumisesta ( en ole ennättänyt lukemaan " omia blogeja " aikapäiviin mutta nyt otin aikaa ) sekä Mike Monroesta. Toisaalta Jonessakin on tietty hirtehinen viehätys. Sanoisin näin mutufiiliksellä että menettele siten kuin mieli on kevein. Kumman ikinä herran seurassa sittenkin.

  Lunta piisaa siis jossain muuallakin. Herttaista. Kevät kyllä lopulta pärähtää päälle väkisinkin. Koivut ovat jo heränneet, vuotava naama kielii siitä. Ehkä se lumikin siitä tajuaa joskus nostaa kytkintä.

  Kiitän modernin mummolan linkistä!

  VastaaPoista
 14. WeirdRockStar: Ollos tervehditty pitkästä aikaa! Hienoa kuulla sinusta. Kävinkin joku aika sitten kuikistamassa pikapikaa päivityksesi, mutta lähden nyt ottamaan tarkemman selon niistä mustista kiinalaistyyppisistä mööpeleistä. Ja auta armias, jos olet maalannut ne itse!

  VastaaPoista
 15. Hei vain itsellesi. Itsekin palasin blogien pariin ihmettelemään mitä maailmalla on tapahtunut.
  Poju on ollut aika kipeänä aika monella tapaa jo aika kauan ja itse olen yrittänyt saada askarreltua juurikin niitä mustia hässäköitä.
  Armias auttanee.

  VastaaPoista
 16. WeirdRockStar: Tuskinpa sinä näiden taukojesi aikana mitään todellista menetät, tärkeämmät asiat sinulla siellä kotona. Toivon silti, että asiat siellä helpottaisivat.

  VastaaPoista