6.3.2012

Mammutin uusi takki

Lemmikeistä levittäytyi mukava peitto Ikean Mammut-pallille. Meillä asuu toinenkin Mammutti, mutta en ole vielä päättänyt, mitä virkkausmallia testaisin sen verhoilussa.


Alemmasta kuvasta näkyy reikärivistö. Ajattelin tehdä kerrankin sellaisen jo valmiiksi; puuvillavirityksethän löystyvät ajan oloon. Tuollaiseen reikäriviin on helppo pujottaa jokin kiristysnauha tarvittaessa. Jos joku innostuu virkatuista kukkaisista, niiden virallinen nimitys on African Flowers ja ohjetta löytyy esimerkiksi täältä.

Minä lähden nyt synttäreille. Onnea vaan, iskä!

PS. Ei kenelläkään arjen sankarilla olisi vinkkiä, miten tuollaisen vuosikymmenet taiteltuna säilytetyn tekokuituisen liinan laskokset saisi oikenemaan. Ihan perussilitysrautajutut eivät riitä ja minulta ovat ns. keinot lopussa. Ongelma näkyy ylemässä kuvassa varsin selkeästi. Martat, hoi, apua!

18 kommenttia:

 1. Peitto, peitto peitto! Tahtoo teille tuommoisen peiton - ja itselle kans. OP

  VastaaPoista
 2. ..Niin ja ihana palli, by the way.. =D

  VastaaPoista
 3. Olet löytänyt tosi ihanat lemmikkivärit Afrikan kukkasiin, melkein tekisi mieli kopioida. Itse löysin ohjeen Heidi Bears`n blogista
  Liinan oikominen taitaa olla melkein mahdoton juttu, jos sitä ei saa vastapestynä vielä vähän kosteana silitettynä oikenemaan niin taitaa olla niin että taitteet on vaan hyväksyttävä.
  Iloista kevään jatkoa, her er det vår ja lumikellot kukivat

  VastaaPoista
 4. Kaunis jakkaranpäällinen. :) Auttaisko tuohon laskosongelmaan se, etä pesisi liinan ja sitten silittäisi sen ihan reilusti kosteana vai kokeilitko jo?

  VastaaPoista
 5. Hah! Oon raskaana ja kauhistelen päivittäin tätä turvonnutta olotilaa, joten tuli vähän erilainen mielikuva tosta otsikosta :D.

  Hienompi jakkara noin.

  VastaaPoista
 6. Hyvännäköinen virkkuu ! Mie kastelisin kunnolla märäksi,silittäisin,puolikuivana pingottaisin...

  VastaaPoista
 7. Oletko yrittänyt silittää tarpeeksi kosteana? Liina ei saa päästä pesun jälkeen kuivumaan kokonaan ennen silittämistä.

  VastaaPoista
 8. Tulipa nappara ja sulonen Mammutinpaallinen. :) Ja toi kolorivisto kiristysnauhaa oli mainio ajatus. Pistetaan korvan taakse. Valitettavasti en osaa auttaa tossa taiteasiassa. Jos jotain keksin niin pistan postia. :) Toivottavasti loytyy fiksuja ihmisia, joilla on konsteja tahan. Ja mukavaa iskanonnittelujuhlaa!

  VastaaPoista
 9. Loistava idea vaatettaa mammutti, meilläkin olisi yksi alaston ja ihan väärän värinen...

  VastaaPoista
 10. Ihana! Aurinkoista tiistaipäivän jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 11. OP: Olen vältellyt virkattuja peittoja. En ole ollenkaan varma, että saisin sellaista koskaan valmiiksi.:)

  Maija: Ja mankeli multa puuttuu!:(

  Jaana: Kiitos. Saapahan istuskella kukkakedolle jo ennen oikeaa kesää.:)

  Anonyymi: Kiitos, hyväksyttävä ilmeisesti on. Tosin ihan vesimärkänä en ole silitystä testannut, vieläköhän tuo piti ruveta. Kopioiminen on väärä sana; sinähän vain "ispiroiduit" väreistä. Anna mennä vaan!

  Kati: Kiitos, pitää vielä lotrata enemmällä vedellä kuin tähän asti. Jospa edes joku ryppy oikenisi.

  Lotta: Oi, Lotta, en halunnut kyllä järkyttää ketään. Kaikkein vähiten onnellisesti raskaana olevia ihmisiä. Anteeksi!:)

  Saila: Kiitos!

  Nina: Kiitos vinkistä. Tuossa yllä on ehdotettu ihan samaa parinkin ihmisen toimesta, joten ilmeisesti vesi on ainoa keino. Olen silittänyt kosteana, mutta taidan kokeilla suoraan pesukoneesta otettuna; jos ei auta, nostan kädet pystyyn.

  Mieli: Kiitos, itselläsi ihana nimi.:)

  mokkakissa: Ah, Norot! Just eilen silittelin Noro-kokoelmaani ja ajattelin lämpimiä aatoksia...;)

  Anonyymi: Kiitos, tuossa edellä jo totesin, että nyt täytyy ruveta vedellä lotraamaan!

  Ina: Kiitos, minusta lörpsähtelevät puuvillavirkkuut ovat tosi kurjia. Tiedä sitten miten käytännössä toimisi, mutta ajattelin ettei yrittänyttä laiteta.

  Emma: No meilläkin nuo räikeän vihreitä.:) Ajattelin ensin virkata kärpässieniä, mutta punainen tuntui sittenkin turhan tämäkältä. Mietin myös tuolin jalkojen virkkaamista, mutta ehkä se on parempi tehdä sellainen helposti irrotettava ja pestävä versio.

  Sari: Kiitos auringosta! Se paistoi koko päivän.:)

  VastaaPoista
 12. hillanen: Vai mahtipalli?:D Äitelä se on, mutta onneksi kesää kohti mennään. Silloin mikään äitelä ei ole minulle kylliski.:)

  VastaaPoista