17.3.2012

Kirppislöytöjä

Blogini on saanut viime viikkojen aikana joitakin tunnustuksia. Toivottavasti muistan nyt ne kaikki: kiitokset Sailalle Sukkasillaan -blogiin, Harmaa villatakki -blogin Käsityöläiselle sekä sokerikorpulle Neljänteen kerrokseen! Lisäksi taidan olla kiitoksen velkaa myös virkatulle linnulle, sillä nappaan häneltä idean kuitata tunnustusten mukana tullut haaste kirpputoriasioilla. Virkattu lintu listasi hyviä löytöjään, minä ajattelin listata satunnaisessa järjestyksessä suurimmat himoni kohteet. Eli jos käsityö- ja askarteluasioista puhutaan, niin kirpputoreilla minun katseeni etsii erityisesti:


1) Vanhoja verhoja, pöytäliinoja ja pitsejä. Käsintehdyn tuntu, kirjailut ja reuhakkaat värit luetaan ansioksi. Kahvitahrat eivät haittaa.
2) Mukavan värisiä villavaatteita. Kuten tiedätte, niistä on huovutettuna vaikka mihin.
3) Lampunvarjostimia. Ostan lähestulkoon jokaisen vähänkään silmää miellyttävän, jos hinta vain on kohdallaan ja varjostin on sellainen, että sille voi kuvitella monipuolista käyttöä.
4) Käsityöaiheisia kirjoja ja lehtiä.
5) Sisutustavaraa ja huonekaluja. En oikein ymmärrä koriste-esineiden päälle, mutta joitain sellaiseksikin luettavia on tarttunut matkaan. Erityisen perso olen peltirasioille ja muille säilytysratkaisuille sekä pienille hyllyille ja kaapeille. Semmoisia tulee vain turhan harvoin vastaan.
6) Astioita. Osa tulee käyttöön ja osa kuuluu seuraavaan kategoriaan:
7) Tavaraa, joiden tarkoitus voidaan muuttaa joksikin toiseksi. Olen etsinyt esimerkiksi koko viime talvikauden tietyn värisiä ja paksuisia nahkavöitä ja huonosti on tärpännyt. Etsintä jatkuu.


Kaikkia yllä mainittuja yhdistää kaksi asiaa. Minä pidän vanhasta tavarasta, jonka muotokieli on kaukaa edellisiltä vuosikymmeniltä. Se toinen asia liittyy kukkaron nyöreihin; jos tavara on mielestäni liian kallis, se jää yleensä ostamatta.

Kaikki kuvissa näkyvä on ostettu kirppu- tai rompetoreilta. Tämän päivän löytöni ovat alemman nelikentän vasemmassa alakulmassa näkyvät kaksi... niin, sanokaapas, minkä nimisiä nuo piikkilevyt ovat. Tiedän käyttötarkoituksen ja tiedän, mitä niillä aion itse tehdä, mutta olisihan se kiva tietää myös, mitä nimeä esine kantaa. Tietääkö kukaan?

Mukavaa viikonloppua kaikille! Täällä lumi sulaa niin, että kohina kuuluu! Että osaa elämä olla mallillaan.

14 kommenttia:

 1. En minäkään tiedä, mikä noiden nimi on. Sanoisin itse kukkasiiliksi. Odottelen mielenkiinnolla, mitä niistä teet, sillä minullakin on pari sellaista...

  Tää on muuten kiva tapa "kuitata" haasteet, sanoo eräs jolla on huono omatunto.

  VastaaPoista
 2. Nonna: Sanos muuta, pitää aina yrittää keksiä joku konsti, jolla venkoilla ja luikerrella ulos kaikenmaailman totuuksien kertomisesta.:D Ei vaites, kyllä minä mielelläni kuittaan kaiken saamani tuolla tunnustuspuolella, mutta joskus ovat aika työläitä miettiä, jos kunnolla haluaisi vastata. Eikä toisaalta tee juuri mieli ihan kovin iholle mennä - blogi on hiukan sellainen foorumi, jossa tuskin on tarvetta ihan kaikkea huudella. Ja noista "siileistä": Parolan asema -blogissa muistaakseni siilejä on pidetty ihan korttitelineenä, sillä ajattelin minäkin aloittaa.

  VastaaPoista
 3. En minakaan tieda niitten oikeaa nimea vaikka kayttotarkoitus on selvilla. :) Ihania kuvia. Sai hyvalle mielelle ja kaikki taa puhe kirppareista toi taas pintaan kirppari-ikavan.

  VastaaPoista
 4. Ina: Luulisi, että siellä teillä päin second hand -liikkeissä olisi huisia tavaraa, kun muutenkin materiaalikylläisempi on elo siellä aikoinaan ollut. Sulla pitää nyt kyllä tehdä jokin kierros ja lievittää ikävää.;)

  VastaaPoista
 5. Kukkasiileiksi noita piikkijuttuja on meilläkin kutsuttu. Ja siihen tarkoitukseen ne ovat tosi käteviä. Eräissä juhlissa niitä oli käytetty pitelemään ruokien nimilappuja noutopöydässä. Topakammin pysyivät paikoillaan kuin joissakin käytetyt heppoisat muistilappuversiot.
  Kateellisena olen kuolannut blogimaailmassa toisten tekemiä upeita kirppislöytöjä. Miten minä en löydä mitään??? Tuntuu, että täkäläisillä kirppareilla on pöydät täynnä ylihinnoiteltua tavaraa. Kivoista, hyvistä, puhtaista ja ehjistä tavaroista voisi maksaa enemmänkin mutta minä törmään vaan rikkinäisiin ja kalliisiin tavaroihin!! Vai olisiko niin, ettei minulla ole enää kirppissilmää....?

  VastaaPoista
 6. Kiva että innostuit kirppislistasta! Joo, tällainen lista on hyvä tapa kertoa itsestään jotain, muttei liikaa ;) Kauniita asioita kuvissasi, erityisesti silmäni kiinnittyivät noihin kukallisiin kuppeihin. Suloiset! Ja ihana tuo pitsiliina mekossa. Onneksi huomenna pääsee taas kirppiksille :)

  VastaaPoista
 7. Sen nimi on kenzan ainakin Ikebana-jutuissa. En tiedä onko suomenkielistä nimeä, mutta tuo on siis japania... Niiden kukkahommat ei pysyis pystyssä ollenkaan ilman kenzaneita :D Ikebana on muuten koukuttavaa, joten sopis varmaan sullekin.

  VastaaPoista
 8. Tuija: Olen pahoillani, jos postaukseni aiheutti ärsytystä, mutta voin lohduttaa sinua sillä, että kyllä ovat löydöt olleet tiukassa täälläkin. Koko talvena ei ole tullut hankittua, kuin jokunen lasten vaate, pitsiliina ja nyt nuo kukkasiilet (kiitos termistä). Ainakaan en muista mitään hillitöntä löytäneeni. Minulla löytämiset menevät aalloittain; välillä tuntuu, että tulee koko ajan jotain kivaa vastaan, sitten taas on kuukausien kuiva kausi. Ja sama hintaongelma täälläkin. Jospa nyt kun ihmiset innostuvat kevätsiivouksiin, niin meillä aukeaisi oikein kunnon löytösuoni.

  virkattu lintu: Liinamekko on ihan sellaisenaan ostettu, en ole kiinnittänyt liinaa itse. Mekon koko menee hankalasti juuri lasteni kokojen "väliin"; juuri nyt sille ei käyttöä ole, mutta ostin sen tuon yhdistelmän takia. Minusta farkku ja pitsiliina toimivat yllättäen hyvin yhdessä ja jotain tuommoista voisi itsekin testata. Pienet (tee)kupit ovat japanilaiset ja niitä on 5 kuppiparia. Hyvää vainua ja paljon löytöjä huomiseksi!

  mokkakissa: Kenzan!? Haa, levyjen pohjassa lukee, että Japanista ovat. Näin sitä viisastuu! Ja ikebanasta pysyn kaukana; nykyisten addiktioiden kanssa on tarpeeksi hankalaa!:D Mutta nyt kun on omat kenzanit, niin voihan sitä tehdä jonkin testivirityksen. Varovasti vain.;)

  VastaaPoista
 9. Minäkin olen ihmetellyt noita, että minkä nimisiä ja mistä löytyy. Käyttäisin itse niitä ihan kukilla. Olen kokeillut googlata piikkisiiliä, kenzania ja kukkasiiliä ja mitään ei löydy! Jospa joskus nappaa sitten vaikka kirpulla!

  t.Paula

  VastaaPoista
 10. Piuza: Sun pitää kaivaa joku floristi nyt esiin; semmoinen, joka voisi vinkata. Täytyyhän niitä jostain saada!

  VastaaPoista
 11. akissfromthepast: Kiitos! Joskus tärppää.;)

  VastaaPoista
 12. Hyvin kuitattu haaste :) Helpottaa varmasti kirppiskierroksia kun on noin hyvin mielessä mitä etsii!

  VastaaPoista
 13. sokerikorppu: Voi niistä tulla harmitustakin. Joskus olisi ihan huutava tarve löytää jotain ja silloin juuri ei löydy, ei millään.

  VastaaPoista