31.3.2012

Julma noutaja

Huomenna on se noitapäivä. Ja vaikka se lasten juhla onkin, niin saa kait sitä äiti-ihminenkin hiukan mörköillä. Teki mieleni hieman pelotella tuota ikkunan toisella puolella vellovaa valkeata massaa.


Julma noutaja (tai Kevätkeiju, kuten mieheni asian ilmaisee) taitaa olla elämäni ensimmäinen amigurumi. Ja vaikka kaikki muut täällä noutajasta tykkäävätkin, niin varsinainen työn suorittanut osapuoli ei oikein ilmiölle lämpene. Pääasia tietysti, että piha alkaa lämmetä ja lumet sulavat. Siksi Julma noutaja sai lanteilleen barbin hiustenkuivaajat eikä mitään viikatetta. Minun pihani on luonnonsuojelualue; siellä ei viikate niitä kuin tuholaisia. Huomatkaa hiustenkuivaajien asento: tavoittelin sellaista villin lännen kuudestilaukeavien tyyliä. No niin, noutaja, anna föönin puhaltaa!

Ohje mokomaan ja lukuisaan joukkoon vastaavia kammotuksia löytyy kirjasta Karmivan suloiset amigurumit (Atena). Virpomisiin!

21 kommenttia:

 1. Minä en siis ilmeisesti ole ainoa, joka ei oikein ole päässyt mukaan tähän arigumi-huumaan?

  OP-noita

  VastaaPoista
 2. Tämä on kyllä hauska :D . Mietinkin, että mitkä aseet sillä on lanteilla mutta barbin hiustenkuivaajathan ne. Itse olisin veikannut jotain ruuvimeisselin vaihtopäätä :) .

  VastaaPoista
 3. Mahtava tyyppi! Nuo aseet on ihan parhaat!

  VastaaPoista
 4. OP: Joutuisahan tuommoisia on tehdä ja hauskoja ovat sinänsä, mutta mihin niitä sitten laittaa.. Mitä niillä tekee?

  Heidi: Juu, täällä oli blogissa aiemmin puhetta, että jos sulattelisi lumia föönillä tai kuumailmapuhaltimella... Siitä kait se lähti. Kun itse ei ihan joka paikkaan jouda, on hyvä olla tämmöinen tee-se-itse-apuri.

  Jutta: Olisiko teilläkin käyttöä? Laitetaanko julma noutaja kiertueelle?;)

  Nonna: Pitää olla kovat vehkeet, kun vastauskin on tänä keväänä noin sitkeä tapaus.

  VastaaPoista
 5. HA HA! Ihanat aseet! Kyllahan lumet lahtee kun pistat ukon pihalle foonailemaan. :D Ma olen kanssa pari amigurumia tehnyt. Ihan simppelia. Tartteis varmaan kokeilla uudestaan. Oli silloin vahan epavarma olo muutenkin ton koukkuilun suhteen. Joskos olis vahan enemman nappituntumaa. Ja koita kestaa netittomyydesta. On kamala huomata kuinka kiikissa sita onkaan naitten nykyajan masiinojen kanssa kun ei yhtakkia olekaan jotain kaytettavissa. Sinne kanssa virpomisia ja eritoten sita "tuoreeks ja terveeks" osuutta! :D

  VastaaPoista
 6. Jos olisin lumi, alkaisin sulaa pelosta välittömästi tuon edessä. En ole minäkään tajunnut tuota amigurumi-villitystä, mutta tämä on kaikessa kaameudessaan parhaasta päästä.

  VastaaPoista
 7. Heh, voi luoja tuota aseistusta ja mörköä kans :) Täälläkin ois sille töitä.

  VastaaPoista
 8. Ina: Kyllähän se olisi todella jotain, jos saisi tuntea olonsa tuoreeksi ja terveeksi. Toivossa on hyvä elää.;)

  HanneLinen: Kaamea on kyllä! Ja eikös ole ihan hyvä, ettei valan kaikesta innostu? Mihin ihmeeseen se aika sitten riittäisi, jos pitäisi ehtiä tehdä kaikkea ja kaikenlaista?

  Kesän lapsi - Minna: Hui! Jospa se pelottaisi lumen pois.:)

  AnniKainen: Minäpä pistän tulemaan, kunhan tuo meidän piha on selvä. Noutaja on tour - föönikiertue käyntiin vaan!

  VastaaPoista
 9. Heh, heti kun näin postauksen kuvan tiesin mistä on kyse! Reps! Ihan mahtava ja föönien tana mallikas.

  Mie sain muuten sen kuulamörssäripuseron valmiiksi, jotain kuvia blogissani.

  VastaaPoista
 10. Tämä on niin sinua kuin olla voi! "Lumen Surma" oikein. Anna muuten föönien puhaltaa ylimääräiset tehot tänne eteläiseen Ouluun päin, vielä on liikaa lunta jäljellä!

  VastaaPoista
 11. Mertsu: Luotin sinuun. Ajattelin, että jos ei Mertsukaan ymmärrä, niin sitten on täällä tilannepäivityksen paikka. Kuumailmapuhaltimia en löytänyt arigurumikoossa.:D

  Mari: Sinähän asut tuossa miltei naapurissa, kivenheiton päässä täältä. Joten älä luulekkaan, että niin heikot tehot olisivat barbipuhaltimessa, etteikö teille asti joki virtaus yltäisi.:)

  VastaaPoista
 12. Liekinheittimet tässä tarvittaisiin, hiustenkuivaaja on ihan liian nöösi ase tuota hankea vastaan!

  VastaaPoista
 13. Soile: No vaan kun ei meillä ole (jostain syystä eivät kuulu Barbien varustukseen). Lupasivat ensi viikoksi vielä lisää lunta ja pakkasta. Noutaja saa föönata kellon ympäri.

  VastaaPoista
 14. Lila: Se on kova kaveri; lunta on tänään kadonnut. Tosin lupasivat sitä taas lisää. Hiukka epistä noutajan kannalta tuommoinen ilmojen vaihtelu; urakka vaan suurenee, vaikka föönit puhaltavat taukoamatta.;)

  VastaaPoista
 15. Jollet huomannut oululaisen lankaliikkeen rottien kuolema- arigumimikälie linkkiä, niin täs olisi vähän totisempaa meininkiä.http://www.ravelry.com/patterns/library/rattus-mortei

  VastaaPoista
 16. Anonyymi: Ihan ennen näkemätön minulle oli tämä rottien noutaja; paitsi että just ennen kuin ehdin tänne omaan blogiini, kävin Lumoavan langan blogissa ja siellä oli samaan rottajuttuun linkki.:) Ehdin jo innostuakin! Minähän pistän oman noutajani myyräjahtiin lumien sulettua, vaikka ei ihan noin komea olekaan, kuin tuossa Ravelryn linkissä.;)

  VastaaPoista