23.3.2012

Jahas,

mies sanoi ja kysyi heti perään: Rouvalla on sitten lanka loppu, vai?


Kirjakaupassa oli ekolankakirja, jota en raskinut ostaa. Muovipusseista leikatuista suikaleista virkatut heksikset jäivät kuitenkin kummittelemaan mieleeni ja päätin paremman puutteessa viritellä oman versioni. Mutta ei tämä taida olla minun juttuni. Tuntuu jotenkin ihan pöljältä virkata muovipussia. Että jos korkeintaan kynnysmatto. Oikea lanka ei nimittäin ole loppu.

14 kommenttia:

 1. Sinä taidat olla sen verran nuori ettet ehkä muista sellaisia virkattuja mattoja jotka oli tehty muovisista maitopusseista. Sama idea kuin nuissakin. Ihminen, naisihminen varsinkin on hyvin keksiväinen :) Rentouttavaa viikonloppua sinne Ouluun.

  VastaaPoista
 2. Mummi virkkasi joskus ennen muinoin maitopusseista mattoja, mustaa ja valkoista, mukana pieni rippunen punaista.

  VastaaPoista
 3. Onpa janskan nakosta. Ma joskus kerran kauan sitten kokeilin kanssa muovipussivirkkausta mutta ei tuntunut hyvalta kateen eli se jai. Jos koko kynnysmaton virkkailet niin pista ihmeessa kuvaa.

  VastaaPoista
 4. tirsk...
  No silloin kun minä olin ihan pieni lapsi, ihan pienen pieni, jotkut naiset virkkasivat muovista mattoja...sellaisia pyöreitä. Kude oli kait minua vanhempaa.
  Ihan kivan näköistähän tuo on, vaikka kuuluukin sarjaan "kätevä/tyylikäs/ekologinen kauppakassi kahvipakeiteista"
  OP

  VastaaPoista
 5. Lanka on lankaa ja muovipussit on muovipusseja. Sovitaanko näin? ;) Nostan kyllä hattua kokeilullesi, jää multa suosiolla väliin.

  VastaaPoista
 6. Äitini virkkasi joskus ison muovisäkkimaton kuistille. Siellä se oli ihan ok, mutta enpä minäkään taitaisi tuota matskua olohuoneeseeni tuoda. Taisi olla aika väkertäminen?

  VastaaPoista
 7. AnniKainen: Kiitos kovasti tästä, tällä mennään kuule pitkälle!:D Siis tuolla ikäjutulla. Joo, muistan minä ne matot. Mutta näyttivät silti siinä Vatasen Ekolanka-kirjassa jotenkin uudelta. Että rupesin, pöljä, kokeilemaan.

  Ellimelli: Tämä projekti osoittaa kyllä aika selvästi, että eivät ne ihan kaikki isoäitienkän hommat aivan viisaita olleet.;)

  Ina: Ilman muuta tulee kuvaa, jos saan loppuun väkerrettyä. Ajattelin, että jos parvekkeelle tai terassille tekisin ihan pienen. Muovi pärjännee sateessa, tuiskussa ja paahteessa.

  OP: Kyllähän tämä aika noloa hommaa on, mutta tämmöiseksi se on täällä meillä mennyt. Noloksi kerrassaan.

  morso: Jätä vain, en aio ruveta suosittelemaankaan.;)

  Nonna: Eka heksis tuntui aika säätämiseltä. Leikkasin "kuteesta" liian paksua ja touhu meni aika hankalaksi. Muut ovat tulleet sitten fiksummin. Minusta muovin tuntu on jalan alla vastenmielinen; kyse ei ole siis pelkästään ulkonäöllisestä outoudesta. Tosin lasten mielestä matosta on tulossa pelkästään hauska, joten koitetaan tässä lähi viikkoina painaa tämäkin projekti loppuun asti.

  VastaaPoista
 8. Ei nuo minusta hassummalta näytä. Esim. mökille ulkohuussiin esim. aivan passeli olisi muovipusseista tehty matto. Tai lehtiteline. Minäkin joskus olen kokeillut virkata kahvipussia, ja aikamoista säätämistä se oli sen kuteen kanssa.

  VastaaPoista
 9. Mutta jotakin vallan ihanaa näissä on...Miesten suusta tulee hellyyttäviä kommentteja :)

  VastaaPoista
 10. Kiva kun joku muukin...:D Mun "lokikirjassa" on kasseja ko. matskusta! Olen ihan koukussa noihin! Mattoa en ole kokeillut (vielä :D ) Hieno tulee sun teelmästä!

  VastaaPoista
 11. Kaikkea PITÄÄ kokeilla. Itse olen sulattanut muovipusseja silittämällä "kankaaksi" ja niistä on tarkoitus tulla kasseja ja toilettitarvikelaukkuja yms. mutta koska ompelu näissä materiaaleissa aloitetaan aina vetoketjun ompelemisesta, niin tekosyyni niiden keskeneräisyydelle on se, että ei ole sopivia vetoketjuja (aika hyvä, vai mitä?). Pakko ne on kuitenkin jossain vaiheessa surauttaa valmiiksi, jotta saan ne portfoliooni, jota ilman en saa todistusta, että olen kokeillut vähän sitä sun tätä. Virallisesti.

  VastaaPoista
 12. Mertsu: Sain tänään yhden aika reippaan pinkin muovipussin ja olin heti tuumaamassa, mimmoisen korin siitä saisi virkattua. Että jotain kait täällä on nyt napsahtanut päässä.:) Huussiajatuksestasi olen ihan samaa mieltä.

  Nina: Saatan palata muovipussivirkkaukseen, jos lanka todellakin joskus loppuu. Mutta muuten tää taitaa jäädä pienen sarjan värkkäykseksi.

  sinisukka: Pitääpä käydä illan blogikierroksen aikana kurkistamassa.;)

  helena: Minäkin olen miettinyt tuota muovin sulttamista, mutten ole vielä aatoksia pidemmällä. Ja kyllä, kaikenlaista tulee kokeiltua. Minulla on täällä joku suvantovaihe menossa, oikein mikään ei nappaa. Jospa se tällaisella kokeilulla palaisi isompikin intomieli takaisin. saat täydet sympatiani sen vetoketjuasian suhteen!

  VastaaPoista
 13. Eikö muovia nyt oo aika ikävä virkata? Tiijä sitten mimmsta sitä on kutoa, siis kangaspuilla. Kotona kotona on parikin kudottua muovimattoa ka ne on ihan jees.

  VastaaPoista
 14. Soile: Minä en ole koskaan mattoja kutonut, joten en osaa tuohon sanoa juuta en jaata. Mutta saattaapi olla, että iommat matot hommaan ostamalla; kyllä tässä villaa ikävä tulee. Että on ikävä, monessakin suhteessa.;)

  VastaaPoista