25.3.2012

Emäntähommia

Löysin jokin aika sitten kuvissa näkyvän Emännän oman leikekirjan kirpputorilta. Sitä olen sitten ihmetellyt. Että voi riittää yksi pahvisivu käsityöideoille, yksi leivonnaisille jne. Yksi kirja kaiken tuon säilyttämiseen. Vähenisiköhän kiireen tuntu tai stressi yhtään sillä, jos vaihtaisi Ravelryn, Pinterestin, blogit ja kaikki muut maailman virikkeet yhteen pieneen pahviseen leikekirjaan? Ajatus tuntuu suorastaan kerettiläiseltä, niin hullunkurinen se on.


Ja aivan yhtä hullulta tuntuu myös neuloa pitkästä aikaa. Jospa akut olisivat sen verran täyttyneet, että koko talven kestänyt neulelamaannus olisi pian vain kalpea muisto. Puikoilla on kaksi ohjeetonta "kunhan nyt neulotaan jotain"-tyyppistä huivia, joiden kanssa en aio ottaa mitään paineita. Tarkoitus on edetä pienin askelin, herätellä ja verrytellä talven kangistamia neulelihaksia ja muita -elimiä. Nousta hangesta vähän samaan tapaan kuin pihani ensimmäinen lumikello tässä männä päivänä. Pitäkäähän neuleihmiset peukkuja, jotta saataisiin kone taas käyntiin.

16 kommenttia:

 1. :) Minulla on myös kyseinen leikekirja, tosin jo täynnä mummani ideoita! :D

  VastaaPoista
 2. On tuo aika aarre tuo leikekirja...Pidetään peukkuja juu :)

  VastaaPoista
 3. Voi minka loydon olet tehnyt! Aivan ihana! Mulla on kanssa ollut tommosia ihan jarkyttavia ja vaarauskoisia ajatuksia siita etta kaikki elektroninen pitaisi saada paperiversioksi kansien valiin. On niin paljon tyydyttavampaa selailla konkreettista paperia ja tuijotella niita kuvia ja ajatuksia ja hypistella sivuja. Mutta etta miten yksi sivu per aihepiiri riittaisi? HUI! Taitais tulla iso kansio tai kaksi per aihepiiri.

  Taalla peukutetaan taysilla etta neulomiskone lahtee kunnolla kayntiin. :) Mina koukkuilen. Hitaasti mutta varmasti kun ei tuo aika oikein meinaa riittaa talla hetkella muuhun kuin arjen pyorittamiseen yksin miehen matkustaessa. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Lumikello!!!!!

  Tuo on kyllä aika tehokkaan oloinen tuo emännän leikekirja, luulen, että on kivempaa kuitenkin rönsyillä, kannatan kaikkia sekaisin :D

  Neulelamaannus voi varmasti kadota, tsemppaan, nimittäin minä olen saamassa myös neljä vuotta sitten aloittamani ompeluksen yhtäkkiä ihan pian tässä nyt valmiiksi, tartuin vain ikäänkuin vahingossa toimeen, sillä tavalla vähän kokeilemalla.

  VastaaPoista
 5. Hanna: Tämä kirja oli ihan tyhjä ja aivan kuin uusi. Mitäs ideoita siellä sinun mummosi jäljiltä oikein on?

  Nina: Kiitos peukuista!

  Ina: Semmoistahan se on, arki nielee minulla jostain syystä nykyään myös kamalasti tarmoa. Jos ei virta ala palailla kevään tullen, pitänee jo ruveta tutkituttamaan veriarvoja. Jotenkin tuntuu, että aiemmin sain kiireen keskelläkin paremmin valmista. Jospa sielläkin joku kolo omille puuhille löytyisi!

  himalainen: Rönsyily on hyväksi, minäkin uskon siihen. Enkä ymmärrä, miten ihmeessä saisin itseni kutistettua yhteen pieneen leikekirjaan. Ja esimerkkisi kannustaa, jospa se täälläkin ilman mitään pakottamisia löytyisi jokin tekemisen riemu pitkästä aikaa.;)

  mokkakissa: No se on niinkin "eksoottista" kuin Dropsin Delight - lankaa. Kaupoille, hushus!

  VastaaPoista
 6. No onpa kaunis leikekirja. Aattele jos maailmasta menis sähköt niin sittenhän sitä pitäis turvautua leikekirjaan näiden virtuaalivirikkeiden puutteessa.

  Toivon sinulle ja silmukoille seesteisiä hetkiä :)

  VastaaPoista
 7. Lumikello. Lumikello! Ai, niin sä asut siellä etelässä. Meillä on vielä toista metriä lunta.

  Leikekirja on aikas koppava. Mä hamstrasin kaikki kirpparilla eteen tulleet Fabuland-ukkelit.

  VastaaPoista
 8. Välillä on hyvä aloittaa asioita uudelleen ilman paineita, taito sekin jos siihen pystyy!

  VastaaPoista
 9. AnniKainen: Sinäpä sen sanoit: mulla on kriisiajan Pinterest valmiina!:D

  Soile: Voi kuule, täällä nousee jo muutakin, pitänee ensi viikolla postata kevään eka puutarhakatsaus! Onnea fabulandeista!

  sokerikorppu: Yritän pystyä.;)

  VastaaPoista
 10. Kiitos, tuota mulla jo onkin, mutta vasta sinisenä, niin en heti tunnistanut...

  VastaaPoista
 11. Ennen on tietysti lehtiäkin ilmestynyt eri tahtiin, mutta uskoisin, että leikkeitä ON kuitenkin kertynyt enemmän kuin yksi sivullinen. Tai sitten ihmiset on nuukana säästänyt KOKO lehden. ;o)

  VastaaPoista
 12. Hurmaava kirjanen. Tsemppiä neuleisiin!

  VastaaPoista
 13. mokkakissa: Eli tuttua oli jo, hyvä!

  Pirjo-Riitta: Pahvisivujen välit ovat varmaankin pullistelleet leikkeitä. Onkohan tuommoinen mokoma kirja mennyt enää edes kiinni?:D

  Neulisti: Kiitos, tsemppi tulee tarpeeseen, vaikka tuntuu kyllä tosi kivalta neuloa pitkästä aikaa.

  VastaaPoista
 14. Ihan, siis vain näin ajatuksen tasolla olisi ihanaa ja säästyisi aikas paljon aikaa, jos tosiaan olisi vain tuollainen leikekirja... Mutta koukussa ollaan, ihan kaikkeen mistä lähtee ääntä ja näkyy kuvaa. Pitäis oikein joskus kokeilla pitää sellainen teemaviikko "ilman tietokonetta". Olis aika kivaa, koska silloin ei vois oikeastaan tehdä mitään oikeita töitäkään. Toimistopöytä olis aika nopsaan siivottu ja silppurilaatikko tyhjätty. Lopun aikaa vois vaikka vaan mietiskellä, että mitähän tekis, neuloisko vaikka vähän?

  VastaaPoista
 15. helena: Sanoppa muuta! Varmaan muistaisi siivota ja viikata vaatteet kaappiin ja tiedä vaikka korjaisi joitakin rikki menneitä vatteeita tai tosiaan, joo, neuloisi. Tuossa voisi olla ideaa.;)

  VastaaPoista