11.3.2012

Arki kutsuu

Oi lomaseni, miten sukkela sinä olitkaan! Ehdinpäs kuitenkin vielä viime metreillä maalata edellisessä postauksessa kovin kalvakkaalta näyttäneen hyllyn. Se ei ole kalvakka enää. Hyllyn uudesta väristä tulee mummola mieleen. Mies sanoi samaa. Taisi olla hittiväri ajalla ennen efektilankoja ja supermarketteja.


Perhosseinä on vanha tuttu jo täältä. Neiti koululainen esitti toivomuksen huoneen sisustuksen muuttamisesta ja siinä huonekaluja siirrellessä rupesi tuntumaan, että seinäkin kaipaisi hivenen päivittämistä. Osa perhosista poistettiin ja uusia, hiukan eri sävymaailmasta kotoisin olevia siivekkäitä lisättiin niiden tilalle. Osa perhosista on tapettia, osa on tehty ihan tavallisista lahja- tms. papereista.

Jos jollakulla kiinnostaa, miten työ on tehty, se menee kuta kuinkin seuraavan kaavan mukaan: olen taittanut tapetti- tai paperiarkin kahtia niin, että arkin nurja puoli on päälle päin. Siihen nurjalle on helppo hahmotella perhosta tai sudenkorentoa kynällä, minkä jälkeen lentävän leikkaaminen taitteesta käy helposti. Perhoset on liimattu seinään tapettiliimalla. Muistakaa pyyhkäistä luutulla ylimääräiset liimat pois perhosen pinnalta ja reunoista.

Minä palaan huomenna arkisesti töihin, mutta no hätä, virkkuukoukkuni on ollut ahkerana. Pian nähdään!

15 kommenttia:

 1. Ennen kuin luin tekstin katsoin kuvat ja mummula se minullekin maalin sävystä tuli mieleen. Upea naulakko ja sopii mainiosti perhosten keskelle :)

  VastaaPoista
 2. Isotädillä oli sellainen pieni punainen mummonmökki aika lähellä Oulua, ja hänen miehensä, niin ymmärsin, oli itse tehnyt pirtin kalusteita, ja ne olivat joko keskiruskeaksi petsattuja ja tuommoisia turkooseja. Taisi tosiaan olla ossuuskaupassa ainoa maalisävy.

  Minä olen kutonut villatakkiin hihat päivässä - tunnen kutoneeni.
  OP

  VastaaPoista
 3. Meijän mummolla oli tuon värinen puusohva :) Väri on ihana, samoin kuin naulakko.

  VastaaPoista
 4. Tsemppia arkeen. Kivalta nayttaa perhoset seka maalattu hylly. Jaan odottamaan mita se koukku on keksinyt. Taalla lepailee niin koukut kuin puikotkin. :)

  VastaaPoista
 5. OP: Huhhuh, siellähän on suorastaan riehuttu! Ei minulla tuommoinen hihaurakka onnistuisi.;)

  Peppi: Lapsi toivoi turkoosia, maalihyllyllä ihastuin kuitenkin tähän vedenvihreään - vai mikä tuon sävyn nimi oikein on? Lapselle kelpasi; riittävän "turkoosi" siis.:)

  Ina: Kiitos tsempistä. Koukku ei ole keksinyt mitään kamalan innovatiivista, mutta jotain kuitenkin. Koetahan sinäkin ehtiä siellä jotakin.;)

  VastaaPoista
 6. Söpö hylly! Ja kivoja myös nuo paperiperhoset. Onneksi pian saadaan taas ihailla ihan oikeitakin perhosia... Ainakin aika pian :)

  VastaaPoista
 7. virkattu lintu: Puhutpa mukavia! Ehkäpä jo - jos ei ensi kuun lopussa - niin vapun jälkeen kuitenkin. Jipii!

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti paluu arkeen ei ollut liian veret seisauttava? Minä koitan ajatella positiivisesti että tämän viikon jälkeen enää yksi viikko ja sitten! Lomalomalomaloma!

  Koppavan värinen naulakko.

  VastaaPoista
 9. Soile: Ei ihan seisahtunut, ei, mutta kyllä se verenkierto hiukan hyytyi ja hiljeni. Menee tovi aina lomien jälkeen, että saa itsensä jonkinlaiseen rytmiin. Ja hyllyn väri on niin bueno, mutta maalia en osta enää toiste. Jumankauta, ettei sen haju lopu millään. Koko kämppä lemuaa; ei mulla tämmöistä tököttiä ole ennen ollut.

  VastaaPoista
 10. Oliko miranolia? Se haisee. Tai kaikki tärpättiohenteinenhan haisee

  VastaaPoista
 11. Hyvän värin löysit hyllyyn.

  Kiitos perhosohjeesta. Ensin ajattelin, ettei sitä paperia voi taitella, kun siihen jää se taitos, mutta listerihän tietysti silittää sen taitteen pois. ;)

  VastaaPoista
 12. Soile: Jotain askartelumaalia se oli. Olivat lopettaneet perinnemaalin, jota yleensä olen käyttänyt ja hommanneet tilalle tämän askartelumaalin. Kuulemma parempi. Kissan viikset, minulta ainakin loppui maalin osto askartelukaupasta.

  morso: Sulla ei tietenkään kannata sitä taitetta hulluna painella, sen verran vaan, että saat homman tehtyä.;)

  VastaaPoista
 13. Satu: IIK! En ole laittanut sinua boikottiin, en suinkaan.:) Käyn joskus pikaisesti julkaisemassa tulleet kommentit ja vastailen sitten jälkikäteen paremmalla ajalla. Ilmeisesti tilanne on ollut tämmöinen ja olet vahingossa hukkunut välistä... Mutta joo, nyt hoksasin. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

  VastaaPoista
 14. Blogissani on tunnustus :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 15. Saila: Kiitos, mukavaa viikonloppua myös sinne!

  VastaaPoista