28.2.2012

Tunnelmasta toiseen

Eilen
- aurinko lämmitti ja sulatti parvekkeen pöytätasolta lunta niin, että se hävisi silmissä
- mittari kiri auringossa pitkälti plussan puolelle
- vesi lirisi, tiputti ja kimmelsi
- teki mieli yhtyä varpusten ja tiaisten kuoroon
- oli niin hyvä meininki

Tänään
- lunta, lunta ja lunta..
Tämä saisi olla nyt tässä. Siis tämä lumi. Niin nähty. So last season.


Talo & Koti - lehdessä 3/2012 on juttu, joka on otsikoitu Valmiina kevääseen. Jos se olisi kysymys, vastaus Oulusta kajahtaisi: Kyllä! Aivan valmis. Tuskin koskaan olen ollut enemmän valmis mihinkään.

11 kommenttia:

 1. Jos teilla on tanaan lunta, meille sita tulee huomenna (VIHDOINKIN) ja torstaina. Pitaisi jopa 20cm tulla. :D Lasten kanssa kovasti odotellaan etta paastaan ulos lumeen peuhaamaan. Sita kun ei ole tana talvena paassyt tekemaan. :( Eli me nautimme lumesta kun sita kerrankin tulee. Kevatkin on ihanaa... ja sita odotellessa. Kylla se kevat pian on siella Outi!

  VastaaPoista
 2. Kyllä se kuule on niin tätä aikaa tuo lumi, että. Pakko. Meinaan. Käytin lievää vakivaltaa ja pakotin viimeistelykeijun tulemaan, ja nyt sitten valmistuu nurkissa lojuneet VILLAneuleet, takit ja puserot lopullisesti, käyttöön.

  OP

  VastaaPoista
 3. Ina: Onnea teille, pitäähän sitä talvella lunta olla.:) Täällä on riittämiin, kiitos. Minä kun en ole sellainen hiihtävä ihminen, en oikein osaa hehkutella keväthankia; saisi tapahtua jotain muutosta jo. Aurinkoisina kevätpäivinä on ollut niin upea kevätfiilis, että sitä lisää!

  OP: Keiju rukka!:) Ethän vain ollut liian ankara?

  VastaaPoista
 4. Täällä kans yksi joka ei hiihdä eikä nauti lumesta!!! Olen jo niin kauan asunut Oulussa, että olen tottunut kinoksiin, mutta kyllä se riittäis kun pikkusen jouluna olisi maa valkeana. Nyt vois jo krookukset kukkia! ;oDD

  VastaaPoista
 5. Pirjo-Riitta: Krookukset! Sanoppa muuta!

  VastaaPoista
 6. Allekirjoitan. Tiput laulaa jo ja räystäiltä tippuu, peli on selvä. Lumi sulakoon, sillä ei ole enää mitään virkaa.

  VastaaPoista
 7. Satu: Kovasti se lumi kyllä tänään kimmelsi kauniina; päivä oli jälleen upea. Joka toinen päivä saa näemmä kulkea silmät sirrillään ja joka toinen raivata tietään tuulen ja tuiskun läpi. Lumien sulamista odotellessa..

  VastaaPoista
 8. Myös Joensuussa oltaisiin jo valmiita kevääseen! Lunta on valitettavasti kukkapenkissä 50 cm. :(

  VastaaPoista
 9. Mertsu: Auttaiskohan se, jos lähtis vaikka hiustenkuivaajalla puhaltelemaan nietoksia..? Hupeniskohan se lumi yhtään joutuisammin?:)

  VastaaPoista
 10. No jo repesin. Ton minä kyllä haluan nähdä: Arvoisa Blogisti sulattelemassa kinoksia hiustenkuivaimella... No, eikös Oulussa ole ns Hönttämäki? Ei sen puoleen, käytin minäkin hiustenkuivaajaa kenkien kuivatteluun tässä ei erään kerran, ja toisenkin, kun asuin vallan erityisen sateisessa paikassa; monikäyttöinen kapistus siis.

  Kyllä sitä viimeistelykeijua rusikoitiin aika tavalla...nyt on menossa viimeistelyn viimeistely.

  Koska tämä on käsityöblogi, niin imoitan, että minulla on jo virkkuumalli ajatellen kutomisten jälkeistä aikaa, sitten oikeasti keväällä ja kirjonta valmistuu myös maaliskuun aikana. Varsin aivot narikkaan - hommaa tuo, ns piirrettyjen liinojen/tekstiilien merkkaaminen.
  OP

  VastaaPoista
 11. OP: No jopas siellä on vauhti ja meno päällä! Kerrassaan loistavaa! Minusta ei ole juuri nyt kuin tuohon mainittun hankien sulatteluun (saatan kokeillakkin, vasta virittelyn asteella). Otin eilen virkkuukoukun käteen ja virkkasin vain ympyrää, kun en muuta tajunnut. Jotenkin säälittävää täällä, sano.

  VastaaPoista