25.2.2012

Sideways Grande Hat

Mitäpä sitä kevätauringon kolostaan kaivama talvenkalvakka neuloja muuta. Yllätettynä ja edellisen projektin jäljiltä vielä vähän orponakin, raukka. No, piponhan se tekee. Tehneekö toisenkin, tiedä häntä. Kaikki kävi niin nopeasti, ettei neulojan katse ehtinyt juurikaan kirkastua. Nuppilihaksesta puhumattakaan. Mutta kiva piposesta tuli. Erityisesti neulojaa ilahduttaa mallin vieno 20-luvun henkäys sekä tietysti se, että tällä kertaa tuli tehtyä kerralla sopiva.

Nyt olisi tarvetta jonkinsortin inspiraatiolle. Läytyisiköhän se kirpputorilta, jos tokenisi tästä pienelle toivioretkelle.. En ole nimittäin ollenkaan varma, mille rupeaisi seuraavaksi. Ja se on joka kerta aivan yhtä hölmö tunne.
26 kommenttia:

 1. Onpas viehkeä pipo tosiaan. Piti oikein pysähtyä miettimään miten tuo on neulottu.

  VastaaPoista
 2. Minna: Se on neulottu tasona. Ensin sellainen päänympäryksen mittainen suorakaide, sitten suorakaiteen toiseen pitkään reunaan päänlakikupu kavennuksineen, minkä jälkeen sauma on ommeltu kiinni ja hattu on saanut muotonsa. Palmikko peittää sauman. Kiva ja helppo.

  VastaaPoista
 3. Oh, herkullinen tuo grafiitinharmaa väri. Sellainen syvä, josta tykkään kovasti. Piposessa on kaikki kohdallaan, tuo palmikko yhdistää tosi onnistuneesti tason ja kuvun yhtenäisen näköiseksi.

  VastaaPoista
 4. On tosi hieno; minulla olisi myös jonkinsortin hatun tekopakko. Ja tyyliltään miellellään jotakin mennytttä vuosikymmentä, kuhan EI kasaria.

  OP

  VastaaPoista
 5. Onpas viehkeä hattu! Pidän tuollaisesta 20-luvun hattutyylistä ja olen suunnitellut itselleni jotain sellaista jo pitkään, mutta ei taida näillekään lumille valmistua.

  Minullakin on vähän pöh olo edellisen neuleen jäljiltä, varsinkin kun se lanka oli mikä oli. Luotolainen on hihoja vaille mutta saas nähdä tuleeko siitäkään saajalleen mieleistä. No onneksi on kuiten melkein kevät. Nauttikaamme siis siitä.

  VastaaPoista
 6. Vautsi, ikinä en saisi tuollaista aikaiseksi. Ihana tuo palmikko. Tuollainen valkoisena minulle, kiitos!

  VastaaPoista
 7. Onpas kaunis! Mulla oli kans tänään sellainen "mitäs seuraavaksi" -fiilis, ja päädyin sukkiin. :/ Ihan niinku mielenkiintoisempia projekteja ei olis jo jonoks asti, tai niitä keskeneräisiä.

  VastaaPoista
 8. Heidi: Kiitos kehuista. Harmaa toimii yleensä aina.:)

  OP: Kasarihan olisi hieno!:D Tästä tuli turhan paksu, mutta tulee se talvi ensikin vuonna. Luullakseni.

  AnniKainen: Minulla tekisi mieli sellaista 20-luvun ihan oikeaa hattua, huopaa tai mitä ne nyt ovat. Luulen, että semmoinen malli saattaisi sopia mun naamaani. Vaikka saattaisihan sellaisia olla neuleversioinakin; pitääkin ihan joskus tutkia asia.

  Hymytyttö: No saisitpahan aikaiseksi, tietysti!

  VastaaPoista
 9. Käsityöläinen: Juuri tuosta on kysymys täälläkin: jonoa ja tarvettakin olisi, mutta fiilistä puuttuu. Ja ainakin minä taidan tarvita juuri eniten sitä, jotta jotakin alkaisi tapahtua.;)

  VastaaPoista
 10. Onpa juu pirtsakka pipo. :) Kiva toi palmikko! Mutta viela enemman tykkaan tuosta tapetista tuossa taustalla :D Kerropa kiltti mika tapetti on kyseessa etta voin pistaa tuonne mun arkistoihin talteen? On nimittain sellanen, etta omaan kotiin joskus voisi tuollaisen seinalle lantata. :) (Siis omaa kotia ei talla hetkella ole mutta sitten joskus....)

  VastaaPoista
 11. Ina: Tapetti on tanskalaisen FermLiving-nimisen firman tuotantoa. Löydät jälleenmyyjät heidän nettisivuiltaan. Siellä on vaikka mitä ihanaa, eivät ole tyytyneet tapetteihin..

  liinu: Kiitos! Lämminkin se on, testasin juuri.

  VastaaPoista
 12. Kiitos Outi vinkista. Kavin jo kuolaamassa! :D

  VastaaPoista
 13. Ooh, tyylikäs hattu! Ihanan rouhea palmikko.
  Täälä on kans sammaa virusta liikkeellä: mitä sitä seuraavaksi? Noh, laitoin yhet sukat puikoile (ei varmaan valmistu i-k-i-n-ä ja sitte hullu menin alottamaan pitsiliinojen virkkaamisen. Minun pitsilamppu ko on vielä muutamaa liinaa vaila enkä jaksa lähteä kirppareile (älytöntä, muka helpompi virkata itte?!). Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, vai miten se meni..

  VastaaPoista
 14. Hieno ja tyylikäs! Kaunis, erikoinen malli.

  VastaaPoista
 15. Hurahtanu Heidi: Nostan hattua! Tosi hienoa, että teet liinatkin lamppuun itse, reipasta hommaa. Mutta joo, jos siellä virkatessa tulee kovinkin hyviä ideoita, että mille nyt ruvetaan, niin saa kertoa. Minä jo mietin, että rupeanko virkkaamaan sieniä. Kuulostaa todella epätoivoiselta, eikö?

  Ingi: Kiitos. Aika mukavalta tuntuu päässä tuo pipo, malli ei siis ole ollenkaan hullumpi.:)

  VastaaPoista
 16. Style pipo! Ja kun on vielä itsetehty, niin toista ei kävele vastaan! Sinulle tuo väri sopii hienosti.

  VastaaPoista
 17. Anna: Kiitos kovasti. Minä olin ennen muinoin aika mustis, harmaa taitaa olla iholle hiukan armollisempi väriyhditelmä ja siihen on ollut helppo mustan kauden jälkeen kalveta. Tykkään harmaasta, vaikka kyllä ihan oikeat väritkin kuuluvat nykyään elooni ja olemukseeni.

  VastaaPoista
 18. Mainio jättipalmikko, jännä rakenne!

  VastaaPoista
 19. Emma: Muheva ja paksu pipo tuli, todella!

  VastaaPoista
 20. Mehevä päänlämmitin. Ja tapettikin kelpaisi jos meillä tapettia suosittaisiin.

  Ennen tein aina työn kerrallaan loppuun. Nyttemmin on useampi kesken. Sinänsä hyvä, ei tule tuota tyhjän kankaan kauhua.

  VastaaPoista
 21. Vaude! Nyt iski tännekin inspis. Kiitos vaan.

  VastaaPoista
 22. Soile: Olenko kuulevinani sarkasmia tai jotain tuossa tapettikommentissa?:D Minä olen koitellut keskeneräisiä katsella sillä silmällä, mutta ovat kovin talvisia, eivätkä siksi puhuttele. Ainakaan kovin isosti. Mutta en tajua, mitä keväisempää sitä sitten tekisi. Onko nyt niin, etten tarvitse mitään?

  Lissu: Voi kun hyvä! Että voi antaa ihmiselle inspiraatiota. Itsellä kun se on hiukan hukassa, niin osaa arvostaa, jos jotakuta iskee idealla.:)

  VastaaPoista
 23. Hieno pipo! Mukavan erilainen.

  VastaaPoista
 24. Laura: Kiitos. Kevät tuli ja siirsi uuden pipon hattuhyllylle; tuli tehtyä kevätkeleihin turhan paksu myssykkä. Mutta tulee se uusi talvi joskus. Mukavaa kevättä sinullekin!

  VastaaPoista