19.2.2012

Kiitos!

Laitetaan kuumeen piikkiin. Kun muuhun ei oikein kykene. Kun rima alenee aivan itsestään. Kun vesi valuu silmistä eikä näe mitä värejä käteen sattuu. Kun niistää, yskii ja hourailee jokaisen piston välissä. Silloin voi käydä niin hullusti, että yhtäkkiä huomaa saaneensa norjalaisneuleen valmiiksi. Ja se on niin iloinen hetki, että sitä riemua on päästävä julistamaan koko maailmalle. Neule on päättelemättä ja silitysraudalla viimeistelemättä. Mutta hei, se on valmis. Valmis! Ja minä olen vihdoinkin vapaa mokomasta piinasta!


Malli on siis Fritt etter Fana ja tarkemmat tiedot löytyvät Ravelryn kautta täältä.
Lanka on Sandnes Garnin Smartia enkä millään jaksa muistaa paljonko lankaa takkiin kului. Kirjailut ja virkkuut on tehty mikä milläkin lankakorista löytyneellä langalla. Nappiohje täällä.
Ravelrystä läytyy lisää kuvia.

Blogiani pidempään seuranneet ovat varmaankin huomanneet, että tapani neuloa on hivenen talvisota-henkinen. Mutta harvoin on vastus ollut tämän projektin luokkaa. Tunnustan ihan suoraan, että ilman teitä takki olisi jäänyt tekemättä. Enkä tarkoita pelkästään kannustusta, jota täältä on satanut vuolaasti vaan myös tunnetta, etten kerta kaikkiaan VOI jättää työtä kesken, kun on tullut siitä täällä jo hyvänlaisesti meuhkattua. Onko se sosiaalisen häpeän pelkoa vai mitä? Näyttää kuitenkin toimivan aika hyvin.:)

En ole takkiin edelleenkään täysin tyytyväinen. Vaikka koko-ongelma parani huomattavasti ommeltuani koneella olkasaumoja sisään, näette alemmasta kuvasta, että tarttis tehrä jotain myös hihasaumoille - ainakin tuolta ylhäältä. Takin välittämä tunnelma on jostain kukkahattutädin ja Leena Hefner o.s. Herppeenluoman (olkapäät) väliltä, mutta juuri nyt en osaa enkä jaksa päättää, teenko vielä joskus jotain istuuvuuden parantamiseksi. Hartialinja ei kuitenkaan pysty lannistamaan tunnelmaa täällä kotona. Vaikkei kymppi tullutkaan, voitin itseni. Sanoisivatkohan ne norjalaiset vaikka että vi har ju vunnit?

Ja muistakaa, ettei takki sinänsä ole vaikea neulottava, ei ollenkaan. Kaikki projektin aikana ilmenneet ongelmat ovat ihan puhtaasti omaa tuotantoa. Olen näemmä aika hyvä neulomaan metsään ja vastaavasti huono huomaamaan virheitäni. Että siitä vaan, jos innostutte. Mutta valitkaa normitilannetta pienempi koko. Ehdottomasti. Minä lähden nyt mittaamaan kuumetta - moi vaan!

42 kommenttia:

 1. JEE JEE JEEEE! Se on valmis! Onnittelut taistelun voittajalle ja mielettoman upeasta lopputuloksesta. Noi kirjailuun valitut varit on kylla piste i:n paalle silla ne piristaa tyota vallan mainiosti. Kontrasti mustan ja valkoisen kanssa on kiva. Mutta nyt hoputan vallyjen valiin ja pysymaan siella kaiken maailman dopingien ja hoivailujen saattelemana. Muutenhan voi maailma menna ihan sekaisin ja sa saat kuumehoureissa aikaan viela vaikka mita. ;-P Parane pian!

  VastaaPoista
 2. Ooh! Mitkä kirjailut! Mikä takki! Upea!

  VastaaPoista
 3. Tosi hienoa. Kipeänä houraillessasi olet myös aivan liian vaatimattomana, niinkuin neulojat yleensä. Ihanat värit ja kyllä on kaikki yksityiskohdat paikoillaan!

  VastaaPoista
 4. Upea, upea! Kyllä mun mielestä on Herppeenluomat kaukana.

  VastaaPoista
 5. Takki näyttää kyllä tosi kivalle. Ja kirjailuun valkkaamasi värit ovat sopusoinnussa. Kun flunssa on ohi ja saat langanpäät pääteltyä, niin kokeile höyryraudalla vähän tasoitella noita olkasaumoja. Ei ne minusta kyllä pahat ole ja takki näyttää hieman jakkumaiselle niiden ansiosta. Saat kyllä olla tyytyväinen, takki on oikein ihana! =o)

  VastaaPoista
 6. Kyllä on upea takki! Tykkään kovasti noista kirjailujutuista...ja jos oma kokoni ei olisi normaalistikin ekstralargen mittoja, harkitsisin vakavasti tuommoisen neulomista. (Ekstralargea ei saa normaalistikaan nopeasti valmiiksi ja sitten siihen tarvittaisi vastaavasti largesti kirjailukärsivällisyyttä...)
  Onnea siis valmisunisen johdosta! (kuullosti vähän hullulta)

  VastaaPoista
 7. Outi, se on kaunis ja ihana! Kirjailut ja kaikki. Kyllä niille hihoillekin vielä jotain keksitään. Hihan puolella taitaa olla liikaa pyöriössä. Kokeile ommella sitä hihan puolelta suuremmilla saumavaroilla, niin se oikea linja kyllä löytyy.

  Hieno, kannatti taistella loppuun! Mäkin haluun tämmösen. Vaikka heti.

  VastaaPoista
 8. Kyllä taistelu kannatti. Hieno on.

  VastaaPoista
 9. Ina: Kiitos. Tauti ei hellitä, joten kyllä täällä otetaan iisisti. Näyttää olevan sitä sorttia, että iltaa kohti nostattaa enempi kuumetta. Onneksi läppärin saa tarvitessa masun päälle kun köllöttelee.:)

  Tiina: Kyllä se kuvissa näyttää kivalle, vaikka myös isolta. Livenä takkiin on jotenkin jo niin suivaantunut, että siitä on ollut hankala löytää mitään positiivista. Mutta jospa se tästä: valmis kuitenkin se on! Jei!

  Peppiina: Enkäpä se tauti myös auttoi, normaalisti varsin itsekriittinen luonteeni taipui sopivasti.:) Kuumeessa ihminen on näköjään pehmeämpi.

  frost: No mut onhan meillä Leenan kanssa tuota massaa hartioissa!:D

  Hanna: Silitysrautaa tuumin minäkin, mutta en ala millekkään ennen kuin olen tolkuissani. Huvittaa, että oli niin kiire huutamaan teille kaikille, että NYT SE ON LOPPU!, ettei edes malttanut paria päivää odottaa.

  Tuija: Mitähän se sun ekstralarge oikein on? Takin malli on nimittäin tuhottoman väljä ja tuo päällekkäisyys takin etuosassa antaa vielä lisää pelivaraa koon kanssa. Saattaisi hyvinkin M tai L mennä sulle. Jos on aikaa ja hermoja, voisihan sitä luoda silmukat jo katsoa vähän, miltä se näyttää..?

  Stella: Saa luvan ollakkin, peijakas. Kolme kuukautta turhaa nysväystä! Mutta joo, nyt se on valmis.

  Soile: Sinä saat tämmöisen vaikka heti. Sun vauhdilla takki on viikossa valmis, kunhan vaan ensi paranet iskuun. Me taidetaan olla aikalailla samaa kokoa, joten suosittelisin kertalaakista kokoa S tai ohkasempaa lankaa. Olisihan se bolerotyyppinen "tissinnostatus"-malli ollut kiva, mutta tällainen laatikko siitä tuli. Meni vaan niin kauheasti aikaa koon kanssa tapellessa; pitäisi vissiin uskoa silmiään enemmän.:D

  -sanna-: Kiitos, ohi on.

  VastaaPoista
 10. Vooo! Valmista tuli, hieno. Vedät henkeä ja nunut yön yöi, niin kyllä se hyvältä tuntuu. :) Pikaista paranemista myös, sitkeitä tauteja liikkeellä tällä hetkellä.

  VastaaPoista
 11. Mahtavaa - sait sen valmiiksi! Nyt vitamiinia ja petiin - Paranemista! Tykkään tosi paljon noista kirjailuista, niiden väristä. Myös tuo kietaisumalli tekee neuleesta naisellisen :)

  VastaaPoista
 12. morso: Ennen vältin tämmöiset räkätaudit aika hyvin, en ymmärrä miksi imen ne nykyään kaikki. Joko taudit tai minä on muuttunut. Kiitos kehuista, en taida uhrata takille ajatusta muutamaan päivään. Ottaen huomioon takin jo haukkaaman ajan, en uskoisi sen olevan kovinkaan vaikeaa.;)

  Peppi: Kietaisumalli on kätevä. Voi jättää vyötäröosan löyhäksi tai kietoa tiukemmalle sen mukaan, miten tarvis vaatii. Mulla on ollut tällä idealla yksi ostoneule, joka oli tosi toimiva. Pitäisi oikeastaan neuloa se uusiksi..

  Hepsi: Kiitos, Hepsi. Vielä kun nuo olkapäät saisi jotenkin järjestykseen..

  VastaaPoista
 13. Voitto tuli! Outi-Norja 5-0.

  Hieno takki, todellakin kirjailut tekevät koko komeuden. Komppaan Soilen kommenttia ompelukoneen käytöstä. Sitäpaitsi niin ne norjalaisetkin laittavat hihat neuleisiinsa: Aukko vaan ommellaan ja siitä snip snap. Steekkaus on kevyttä kauraa sen jälkeen.

  VastaaPoista
 14. On se hieno! Tykkään ja tunnustan ettei minusta olisi tuollaiseen urakkaan.

  VastaaPoista
 15. Mari: Kiitos, niin todennäköisesti tulee tapahtumaan. Olkasaumojen kohdalla neulosta tuli jo ihan härskisti leikattua ompelun jälkeen. Silloin pelotti ihan vimmatusti, mutta kynnys lienee tuon ekakokeilun jälkeen madaltunut. Mutta joo, rohkeuden keräämisaikaa varmaankin on. Ensin parannutaan ja sitten tehdään töitä. Ensi viikonloppuna?

  Mertsu: Kyllä susta olisi, ihan varmasti!:)

  VastaaPoista
 16. Upea neule! Siinä on niin paljon hienoja katseita kiinnittäviä yksityiskohtia, ettei niitä hihansaumoja osaisi edes huomata.

  VastaaPoista
 17. Että tykkään tuosta takistasi, aivan ihana:)

  VastaaPoista
 18. Hieno; tosi kivat napit ja ihan pro kirjonnat - upeat kertakaikkiaan.
  Ja mulla on Oulun tuliaisina hiano krotonkikangas. Se on karkauspäivä tulossa nääs.
  OP

  VastaaPoista
 19. Gratulerer aller hjerteligst, du har vunnet. Ihana jakku ja ihanat kirjailut.Kävin äsken katsomassa ravelrystä ohjetta minkä mukaan olet jakkusi neulonut , pikkuisen se poikkeaa siitä traditionaalista, mutta sehän onkin fritt etter Fana. Värit, valkoinen ja lampaanmusta ovat kylläkin ihan perinteiset Fanan värit. Kymmenen pistettä ja kultatähti kirjaan

  VastaaPoista
 20. Ingi: Voi, kiitos! Sitä kun itse ei juuri huomaa muuta kuin nuo olkapäät.:)

  Zelda: Kiitos!

  OP: Vai karkauspäiväsuunnitelmia siellä on?:) Mukavaa, ettei tarvinnut Oulusta lähteä tyhjin käsin.

  Anonyymi: Kiitos sinulle ja lisäkiitokset norjan kielestä! Hauska yhteensattuma nuo värit - osuivat vahingossa kohdilleen.:)

  VastaaPoista
 21. Jee, mahtavaa, että sait sen valmiiksi! Upeat kirjailut, ja takkisihan on paljon kauniimpi kuin alkuperäinen ohjeessa!

  VastaaPoista
 22. ArualMaria: kiitos! Enkä voi olla kommentoimatta - jos alkuperäiseen verrataan - että ainakin takki on isompi. Tirsk.

  VastaaPoista
 23. Hieno se on ja hyvin jaksoit punnertaa loppuun asti.

  Ainahan voi tehdä toisen jahka on tän yhden tekemisestä toipunut :-)

  Ja hei, käsityöstähän tässä on kyse, ei kaiken tartte aina olla täydellistä.

  VastaaPoista
 24. Upea villatakki! Olisipa minustakin tekemään noin mahtavia projekteja.

  Sulla menee todella lujaa. Minä jotenkin luulin, että sä jäät tauolle, mutta parempi näin.

  VastaaPoista
 25. No huh, nyt ymmärrän että on siinä ollut tekemistä. Vaan onneksi sinnittelit loppuun saakka, sillä tuohan on UPEA! Kertakaikkiaan!

  Saisitko parannettua istuvuutta, jos purkaisit hihanpyöriöt ja neuloisit ne uudelleen ja tarpeenvaatiessa myös kädentiet? Tosin ihan hyvin istuvalta neule näyttää noinkin.

  VastaaPoista
 26. Tiina: Totta turiset. Sitä vaan tietysti itse toivoo siinä projektin edetessä (ja varsinkin hien näin virratessa), että tulisi jonkinlainen pitokalu edes.:)

  Judiuni: No niin minäkin luulin, mutta jotenkin juuri silloin napsahti ja homma lähti käyntiin. Ilmeisesti mä en pysty blogilakkoilemaan kovin pitkään.;)

  AnniKainen: Juu, tuota juuri joudun arpomaan. Että neuloisinko uudestaan hihapyöröt (siis vieläkö jaksan?) vai surautanko summan mutikassa ompelukoneella vain tuosta ylhäältä sisään. Mietin, mietin, mietin...

  VastaaPoista
 27. Jee, hyvä! Oli siinä väkerrystä, mutta tuo on kyllä aivan UPEA! Sinä teit sen :)

  VastaaPoista
 28. Aika ihanan rento kukkahattutätineule... En pistäis pahakseni, vaikka tuollainen munkin kaapista löytyisi. ;)

  VastaaPoista
 29. Älytön projekti sulla takana. Ja mikä lopputulos! Tuomosiin kirjailuihin mie en taia koskaan pystyä (en kyllä ole kokeillu, mutta epäilen tuntevani itseni hyvin). Minua viehättää erityisesti vihreällä virkattu reunus ja oranssit kirjailut. Neuleen malliki on mukava, joskus pitäs ittelekki saaha vastaava kietasujuttu. Ole ylpeä vain! :o)

  VastaaPoista
 30. Maija: Kiitos!:)

  Käsityöläinen: Juuri niin, kukkahattutätineule - juuri siltä se näyttää. Mun pitää ilmeisesti hommata seuraavaksi se kukkahattu.:)

  Hurahtanu Heidi: Kiitos! En minäkään ollut juuri kirjaillut, joten siitä vaan yrittämään!;)

  VastaaPoista
 31. Fanfaarit, valtavat aplodit ja aaltoja! Se on valmis nyt ja se on UPEA!

  VastaaPoista
 32. Onnea voittajalle ja kaikki kunnia sosiaalisen häpeän pelolle, tai mikä ikinä siihen voittoon siivittääkään :D Hieno on lopputulos.

  VastaaPoista
 33. Vau! Ihan mahdottoman kaunis takki!!!!!

  VastaaPoista
 34. Kiesus! Onnea! Vähänkö reipas täti! Mä olen vähän jälkijunassa, muutama muukin postaus kommentoimatta. Lomia ja kuumeita ja kaikkia muitakin tekosyitä... Ja oli sulla hieno pipokin (siis sitten myöhemmin), kommentoidaan nyt oikein urakalla kun alettiin kerran.

  VastaaPoista
 35. helena: Kiitos! Reippaudesta en tiedä; vetelää on ollut täälläkin.:) Nyt olen lomalla; jospa tästä virkoontuisi jotenkin.

  VastaaPoista
 36. IHANA! Eksyin ekaa kertaa sun blogiin toisen blogin linkkilistasta. Harmi kun sun lukijaks ei voi liittyä. Kivoja juttuja täällä. :)

  VastaaPoista
 37. Nova Melina: Jaa-a, mitäköhän kautta ne nuo hallintapaneelissa näkyvät ihmiset ovat liittyneet lukijoiksi; oliskohan bloggerin kautta tai jotain.. En ole ihan kartalla näissä lukijahommissa, kun itse en taida olla lukijana virallisesti missään vaan kahlaan lemppariblogejani suoraan tästä oman blogini sivupalkista tai sitten GoogleReaderin kautta. Tarkoitatko, että jos lisäisin sen "Lukijat" tuohon sivupalkkiin, se palvelisi lukijoita paremmin? En ole osannut ajatella asiaa noin, kiitos vinkistä. Joka tapauksessa tervetuloa joukkoon! Käy joskus kurkistamassa!:)

  VastaaPoista