1.2.2012

Kerrankin mistä ottaa

On aina mukavaa oivaltaa jotain, jonka suhteen on siunattu ylenpalttisesti.


Neulojalla ei palele. Ei ainakaan pitäisi, mikäli on ymmärtänyt käydä ahkerasti vaatekaapillaan. Koneet hyytyvät ja talotekniikka pettää, mutta villa pelittää aina. Oi onnea! Vielä kun joku designeri kehittelisi lämpöisen yrttien kotiinkantopussukan. Sellaisen, että basilikakin tarkenisi.

Keksin minä tosin yhden puutteen neulerintamalta. Suomen Kuvalehdessä 2/2012 oli juttua suunnittelija Aamu Songista ja sitä lukiessani tajusin, että vaatekaapissani on Kuumat sääret -tyyppisten villahousujen mentävä aukko. Ja koska kuitenkin tihrustatte myös Aamun villapaidan kaarroketta, säästän silmiänne ja vahvistan: kyllä, ne ovat lunneja.

PS. Edith-tädin oli ihan pakko käydä lisäämässä tähän tämmöinen linkki. Ihan pakko.

30 kommenttia:

 1. ooh, nuo villahousut olisi hienoa omistaa. Kumman hyvin nuorimmainen nukkui eilen ulkona päiväunensa kun haalarin alla oli kolme kerrosta villaa. Ei villan voittanutta todellakaan.

  VastaaPoista
 2. Merruli: Tuommoisia tiedä vaikka voisi ostaa. Lehden artikkelissa mainostettiin pikkuista kauppaa, jossa/johon "mummot" niitä neulovat. Mutta täällä susirajan toisella puolella pitänee turvautua omiin pikkukätösiin.. Tälle talvelle ei minun neulontavauhdilla villahousuja valmistu, mutta jospa muistaisin varustautua tulevia talvia varten sitten syksymmällä. Ja kyllä, muistan pakkasunien maistuneen myös omille pikkuisilleni!

  VastaaPoista
 3. pitäis neuloa villahousut. niitä tarvittaisiin. olisi tarvittu jo useampi vuosi...

  VastaaPoista
 4. Siksi pidänkin pakkasista kun villavaatteille on kerrankin käyttöä!! Villahousut neuloin viime talvena, tosin lyhytpunttiset. Tuo artikkeli pysäytti myös minut :)

  VastaaPoista
 5. Jossakin toisessa lehdessä oli tuo Aamu Song yllään sähkönsiniset villahousut ja mietin, että pitäis itekin neuloa pitsivillapöksyt. Täksi talveksi ei taida enää ehtiä.

  VastaaPoista
 6. Ihanat villikset. Minäkin ottaisin mielelläni! Eräässä käsityölehdessä oli tuollaisten ohje, mutta ne olivatkin hienosti villaleggingsit Mua nauratti!

  VastaaPoista
 7. Soile: Samat sanat, vaikka minen edes pyöräile niin kuin sinä, hurjimus, pakkassäässä.

  sinisukka: Ja olet tietysti erittäin tyytyväinen villahouihisi? Ne pitäisi varmaan neuloa aika ohkaisesta langasta, jotta mahtuisivat vaatekertojn alle..

  Emmanuelle: Meidän pitää ruveta ensi syksynä villahousutalkoisiin.

  Nonna: Legginsit? Mitä vikaa villahousissa on?:D

  VastaaPoista
 8. Sulla on kunnioitettava kasa tuossa. Itsellä öö on keskenräisiä samanlainen, silleen että napit puuttuu.
  OP

  VastaaPoista
 9. Onnea vaan villahousutalkoisiin. Dropsin sivuilla on kanssa jotain villahousujen EIKU legginssien ohjeita. Tännekkin kelpais mut pitäis varmaan nyt aloittaa ja tähdätä et ois valmista joskus vuonna 2014 ehkä. :D

  VastaaPoista
 10. Niinpä, neulojan kelpaa juuri nyt. Onpa kyllä hienot nuo Aamun villapöksyt! Olen viime päivinä huomannut että pitkävartiset, siis ihan sellaiset ylipolven villasukat ovat yllättävän hyvät lämmikkeet myös. Mutta pakko joskus tehdä ihan oikeat villahousutkin :)

  VastaaPoista
 11. Mikäli käteni olisi ollut kunnossa, saattaisin omistaa tällä hetkellä villahousut. Ei tosin täysipitkiä. Mulla palelee reisiä ja takamusta tosi helposti, joten sellaiset lyhyemmät oli tarkoitus tehdä ohkaisesta villa- tai alpakkalangasta. Nooh, seuraavassa elämässä sitten ;D

  VastaaPoista
 12. Juu, tollaisiet villahousut on ehdottomasti pakko saada! Aivan ihanat. Saisi Mamikin omansa. :D Mutta tosiaan jos sellaiset haluaa niin varkkaamiseksi menee...... Se taas valitettavasti taitaa tarkoittaa sita etten sitten ihan kuitenkaan niita viela saa. :)

  Mukavaa paivaa!

  VastaaPoista
 13. OP: Kiitos, kiitos! Jos sulla vaan napit puuttuu, niin tempaiset jonkun napituspäivän itsellesi ja kas, vaatekaappi uudistuu kerralla.:) Minä huomasin kaivellessani neuleita kuvaan, että vaatkaappi pitäisi siivota. Löytyi vain vaatteita, joka ovat olleet vasta käytössä. Muut ovat hautautuneet johonkin.

  villafani: Just muistelin jossain näheeni ohjeita, joten kiitos, sillähän se olikin! Sulla on muuten ihanan kesäinen kuva tuossa kommenttisi vieressä.:)

  virkattu lintu: Kyllä olisivat näillä keleillä poikaa ne housut!

  Tess: Jospa se käsi tokenisi ennen sitä "seuraavaa elämää". Pitäähän ne ihmisellä villahousut saada.:)

  VastaaPoista
 14. Ina: Tuossa yllä just vinkattiin ohjetta, että ei muuta kuin sitä tutkimaan.;) Ja onhan ne aina ne toppahousut, mutta tuommoiset sievät villapöksyt kävisivät laatuun hamostenkin kanssa. Pitää miettiä tätä todella.

  VastaaPoista
 15. Kaupasta olen muutamat villasukkahousut hankkinut kun en ole ehtinyt kutomaan omia. Mutta kyllä vielä joskus!

  Villa (ja tähän sydän perään)

  VastaaPoista
 16. Kiitti Outi, mull meni toi ohjevinkki ohi vaikka kommentit luinkin. Sokee kuin sokee! :)

  VastaaPoista
 17. Mrs.Marple: Villahousuthan saavat täällä vallan runsaasti kannatusta!

  Ina: Eihän sitä yksi ihminen voi kaikkea huomata..;)

  VastaaPoista
 18. Noi olis lasketteluhousujenkin alla just hyvät! Mä olen satavarma, että joku (mutta kuka?) justiinsa polkkasi tekemistään turkooseista pitkistä villahousuista (vai oliks ne kuitenkinvihreet)?
  nimim. halutaan vaihtaa pää - mielellään vähemmän harva

  VastaaPoista
 19. helena: Eikä varmaan mahdollinen ohjekaan jäänyt mieleen?:D Vai lieneekö ollut innovatiivinen ihminen ja neulassut omasta päästään.. Ei sitä kuule voi kaikkia postauksia muistaa, sen verran runsaasti näitä blogeja vilistää. Mutta joo, kivat olisivat (huokaa).

  VastaaPoista
 20. Ilun neulekirjassa on ohje sukkalangasta neulotuille villapöksyille. Ja siihen kun neulasee kiinni sukat niin meillähän on potkuhousut. Syntyiskö ne noista jämäsukkalangoista?
  MK

  VastaaPoista
 21. Samaa tuumasin aamulla, ei palele meitä neulojia :) Villahousut ja vielä punaiset, ah ihanuus. Mulla oli tänään farkkujen alla yli polvien yltävät paksut villasukat kun talsin 25 asteen pakkasessa töihin. Ei paleltanut, ei. Semmoset pitkät irtolahkeetkin ois varmaan kätevät.

  VastaaPoista
 22. MK: Just jostain luin kauden hitistä, sellaisesta aikuisten potkupukuhaalarista, jota bilekansa kuulemma käyttää. Norjalainen "keksintö". Tämä sun ideoima aikuisten potkuhousu voisi olla seuraava juttu; lämmin, leppoisa ja käytännöllinen.:) Kiitos ohjevinkistä!

  AnniKainen: Mun pisimmät sukat on polveen; tässähän tulee selvästi tilausta jos ei villahousuille niin ainaski ylipolven sukille!

  VastaaPoista
 23. Lunneja? Ihan käsittämätöntä.
  Kannatan villahametta ennen villahousuja. Taidankin mennä tekemään... laitan siihen ehkä lunneja.

  VastaaPoista
 24. Minä päätin viime talvena, että näille pakkasille neulon villapöksyt itselleni juurikin hameen alla käytettäviksi. Ostosellaiset (marimekon) omistinkin, mutta ne on jo aikaa sitten puhki käytetty. Enkä muuten ole villiksiä neulonut. En ehdi. Ei huvita. Mutta tarvitsisin. Nuo pitsiset näyttävät ihan mahtavilta! Ehkä ensi talveksi...?

  VastaaPoista
 25. mokkakissa: Sanoppa muuta: lunneja. Ei mitään bambeja, pöllöjä tai pupujusseja, kuten puolella maapallon asukkaista, vaan lunneja. Ne on neulottu sivuprofiilissa, tunnistin ne lunneiksi siitä valtavasta nokasta. Mutta se hame - eikös se tuulonen pääse puhaltelemaan sinne hameen alle?

  Minna: Se voi olla, että kun syksyllä rupeaa oikein neulotuttamaan tulevan talven varalle, niin ensin sitä katsoo ne lasten lapaset sun muut ja sitten joku ihana myssy itselle jne. Villahousut eivät sillä tavalla kuulosta ehkä vetäviltä, kuin jotkut sievät pikku asusteet.. ja sitten pakkasilla taas tajuaa, että ai hitsi, mä unohdin neuloa ne pöksyt.:D

  VastaaPoista
 26. Outi, lähetäpä Edith- täti tänne, minulla olisi sille tärkeä, ihan pro, homma.
  On vähän erilaiset villahousut, anteeksi, damasm- eiku..., kuin lapsuudessa.
  OP

  VastaaPoista
 27. OP: Toivoinkin, että joku innostuisi Edithistä.;)

  VastaaPoista
 28. Mä tuon viheriäiset talvella kotiin kylmäkassissa, jossa on kuumalla vedellä täytetty 0,5 l limupullo pohjalla. Kaupassa vaan kassi hyvin kiinni, ja hyvin tarkenee herkätkin lehvät. (Hohoi Niksipirkka, täällä minä olen....!)

  VastaaPoista
 29. Heidi: Hyvä niksi, kerassaan. Kiitos! Siellä NiksiPirkassa tuskin kiinnostuvat, kun sulla ei ollut vinkissäsi sijaa sukkahousuille.:D Vai voishan sen pullon laittaa nyloniin sisälle?

  VastaaPoista
 30. Ei se pullo lämmitä sukkahousuissa niitä yrttejä, ostostelijan jalkaa tai perää korkeintaan.... ;D

  VastaaPoista