4.2.2012

Entinen neuloja?

Ajattelin kyllä, etten sano norjalaisesta enää mitään. Luulisin kaikkien olevan yhtä kyllästyneitä ko. aiheeseen kuin allekirjoittanutkin. Mutta jos joku siellä ihmettelee, että miksi se harmaa täti ei saa enää mitään aikaiseksi. Että tuleeko niitä valmiita neuleita enää ollenkaan? Ei niitä tule. Ei, ennen kuin se yksi pahus on valmis. Olen päättänyt, etten neulo mitään muuta, ennen kuin homma on selvä. Saatikka virkkaan, ompelen tai mitä niitä keskeneräisiä nyt on. Että jos tämmöinen lakko ja kieltäymysten meri auttaisi minua runnomaan käynnissä olevan maaottelun Suomi-Norja voitokseni.

Jättäydyn myös blogitauolle teemaan liittyen. Siitä tulee toivon mukaan lyhyt. Takkihan on käytännössä neulottu ja siis sikäli valmis, en vain saa kaikelta tympääntymiseltäni sitä pääteltyä, kirjottua ja koristeltua, vaikka aluksi kuvittelin sitä koko projektin hauskimmaksi vaiheeksi. Mittari on tässä matkan varrella vain aika tavalla täyttynyt ja tällä hetkellä sellaisissa lukemissa, ettei paremmasta väliä. Ja kuten huomaatte, intoa odotellessa voisin lukaista vaikkapa kirjan. Tai useamman.

Voikaa paksusti! Ja pitäkää tädille peukkuja.

PS. Alla oleva kuva viittaa viimeisimpään ongelmaani takin kanssa. En saa päätettyä mieleisiäni värejä takin koristeluun. Aika monta yritystä on kirjottu ja purettu. Epätoivon astetta kuvannee se, että jopa rehellinen vaaleanpunainen alkaa näyttää hyvältä, koska mikään muu ei näytä.

 25 kommenttia:

 1. Kiitos siitä Edith-tädistä.Tai kielentarkastajan sukupuolen huomioiden taitaa olla Edwin setäkin olemassa. Molempia tarvitaan. Just nyt.

  Jaan mielipiteesi vaaleanpunaisesta. Entä oranssi? Tuota omenan vihreää vaan ajattelin ja sille kontrastia.¨

  Hyvä kasa sinulla. Erityisesti ottaisin Rosa Liksomin (Täällä pyöri(i) teatterissa R.L:n monologi ja rehevää se on. Olhaan samalta suunnalta kotosin.) Paavo Catrenin kirjankin lukisin - Olen lähdössä parin kk:päästä Roomaan. Sen sijaan varoittaisin tuosta kutomiskirjasta - se voi nostaa mitttarin lukemia edelleen. Mulla on pöydällä valistusta valistuksen perään. Kirjon aina jossain välissä, mutta ei siitä valmista tule vielä kuukauteen kahteen.

  OP

  VastaaPoista
 2. Kirjoja onkin kiva lukea! Kirjoneule takki näyttää kyllä ihanalta. mausta vaan pinkillä. Passaa hyvin sävyihin!

  VastaaPoista
 3. Nyt tatsy pistaa sitten kirjoen etta saadaan takki valmiiksi. Hyvaltahan tuo jo nayttaa! Pinkki ja kaikki! :) Ma ainakin tsempitan taalta rapakon takaa etta saat homman pian valmiiksi ja sitten niitten kirjojen ja muitten projektien kimppuun. :)

  VastaaPoista
 4. OP: Olet ajatusten lukija, pyörittelin just oranssia kerää käsissäni.:) Kirjakasa on miehen ja minun joululahjakirjakasa ja kamerakirjaa lukuunottamatta aika korkkaamaton. Jos ja kun olet historia-alan ihmisiä, tarkoittanet valistuksella sitä oikeaa valistusta. Enlightenment ja 1700-luku?

  Kesän lapsi - Minna: olen kirjonut takkia jo aika tavalla vaalenapunaisella, eikä se tosiaan ole yhtään sen pöljemmän näköinen kuin ne aikaisemmatkaan vritykset. Joten jäänee; olen NIIN kyllästynyt tähän projektiin. Mutta joo, voi olla että väliaikapiristystä kaivataan.

  Ina: Kiitos sinne kauas merten taakse! Tsemppiä tarvitaan!

  VastaaPoista
 5. Voimallista kannustutsta nyt satelee täältä. Eikä olla yhtään kyllästytty mokomaan norjalaiseen, vaan halutaan nähdä valmista. Niin että neulat vain sauhuamaan siellä. Värit kuulostaa hyvältä, ja näyttää toi mikä kuvassa näkyy. Tsemppiä siis vaan, ettei täällä kyllästyt kuoliaaksi päivityksiänne odotellessa!

  VastaaPoista
 6. Vaaleanpunainen sopii oikein mainiosti! Anna mennä vaan.

  VastaaPoista
 7. Tumma violetti antamaan lisää "rikkautta " värimaailmaan?
  Eli värimaailmassa on kova kontrasti mu-va. Sitten pehmeä vihreä, vielä pehmeämpi pinkki, niin sitten ärjympi oranssi tai " viuletti" siihen sekoituksen? Mittänhän en tiedä, kunhan huutelen vieraisiin pöytiin.

  Ja tiedäthän, että tätä blogia ei koskaan lueta vain neuleet mielessä. En minä ainakaan pidä mitään kirjaa sellaisista. Pidän sormet ja varpaat ristissä siihen että inspis palaa - tai sitten vaan aloitat puhtaalta pöydältä?

  VastaaPoista
 8. Morso: Kiitos voimallisesta.:) Mulla harvoin tuntuu siltä, että tämmöisten asioiden kanssa kuppi kaatuisi, mutta nyt riittäisi työsaralla ja kotosalla muksujen kanssa vääntöä ihan omiksi tarpeiksi - ei jaksaisi enää harrastusten kanssa ihan otsa kurtussa vääntää. Takki on pyörinyt nurkissa marraskuusta; nyt pitäisi saada se joko valmiiksi tai sitten purkuun.

  Mrs. Marple: Kiitos, se ei siis ole mikään omien väsyneiden silmien harha?:)

  Mari: Kyllä minä aikoinani perustin ihan vaan käsityöblgin. Tietysti sitä aika pian huomasi, että jos polkkaisi vain valmistuneiden käsityöprojektien tahtiin, niin harvoinpa saisi polkata. Tästä on siis kehittynyt jonkinlainen käsitöiden ympärillä pyörivä nillitysblogi. Joskus mietin, että kuka ihme näitä lukee, mutta kiva, kun jaksat. Kyllä täällä lystimpää on, kun käy ihmisiä kylässä.:) Ja joo, se tumma lila voisi olla jees. Oiskohan mulla täällä kotona mitään..

  VastaaPoista
 9. Entinen neulojako? Ei, sinä et ole luovuttaja, etkä anna tuon kurjan neulomuksen ottaa niskalenkkiä enää tässä vaiheessa, kalkkiviivoilla kun olet, ainakin melkein. Ja lue kirja tai kaksi välissä, se helpottaa kummasti. Itse ihmettelen, että miten mulla on vielä joululahjakirjatkin lukematta (2 kpl tuosta sinunkin pinostasi) ja että miten taas tuli käsityölehti ja uusi novita vaikka tuskin olen edellisiäkään ehtinyt avata. Eikä neuleet edisty täälläkään, joten samoissa sameissa vesissä sukellan! Tsemppiä! Näytä sille tekeleelle, mitä kuuluu ja kuka käskee!!!

  VastaaPoista
 10. Hieno siitä tulee! Tsemppiä :) Välillä sitä vain tarvitsee tuollaisia kovapäisiä päätöksiä, jos muut hommat alkavat tuntumaan mieluisammilta.
  Elli

  VastaaPoista
 11. Nydeligste Fanakofte jeg har sett. Ihanin fanajakku mitä olen nähnyt, täytyy hattua nostaa että olet neulonut sen edestakaisin etkä pyörönä niinkuin minä olisin tehnyt. Olen aivan varma että saat sen valmiiksi, eikä tule mitään ongelmia vastaisuudessa norjalaisneulomuksissa. Vaaleanpunainen näyttää tosi ihanalta. Lopputulosta innolla odotellen. Tsemppiä

  VastaaPoista
 12. Aika monihan näitä lukee - eikä ihme, on sulla niin hyvin sana hallussa! Toivottavasti takki valmistuu pian, ettei ehditä tylsistyä tauon aikana :)

  VastaaPoista
 13. helena: Oivoi, Helena, sielläkin siis.:) Kivaa saada näihin vesiin joku kaveri!

  Elli: Ajattelin, että jos ei neule valmistu, niin mullahan on varaa kiristää vielä ruuvia. Nettilakko saattaisi olla aika tehokas!:D

  Anonyymi: Norjaa, jipii.;) Kiitos kauniista sanoistasi. Tässä vaiheessa touhun fiksuja puolia on hankala nähdä, mutta tuossa se neule rötköttää pöydällä. Hihat ovat nyt kiinni ja ryhdyn virittelemään kirjontasävyjä - toivottavasti viimeistä kertaa. Karsintaa ja epäkelpoja väriyhdistelmiä on tullut karsittua jo aika tavalla.

  Minna: Pidähän peukkuja, käyn taas taistoon. Katsoin Putouksen täällä hihan istutukse välissä ja nyt pitäisi sitte ruveta kirjomaan.

  mokkakissa: Se oli se alkuperäinen ajatus, minusta se olisi ollut tuossa aika rehevä. Saapa nähdä vieläkö siihen tartun, punainen osuu mulla niin siihen jouluun.:)

  VastaaPoista
 14. Mitä vikkaa vaalenpunasessa tai oranssissa? Eihän ne oo takin päävärejä kuitenkaan. Anna neulan lentää vaan. Toivon oikein kovasti että saisit kunnon kirjomisvimman jottei tulis piiitkää taukoa. Ja sen takin mäki haluan nähä valamiina. Tsemppiä!!

  VastaaPoista
 15. Ei se takki sua selätä, kyllä sinä sen hanskaat. Tuo limen vihreä on hyvä. Siihen reipasta pinkkiä ja , kenties vaaleaa sinistä, tummaa violettia tai vaikka petroolia? Oranssia unohtamatta?

  VastaaPoista
 16. Näppi: Ei mitään, siis oranssissa. Ja vaalean punainen ja pinkki näyttävät natsaavan tuossa kyllä, mutta ne ovat meikäläiselle kyllä aika outoja värivalintoina.:)

  Soile: Odottelinkin jo, että sanotko mitään noista väreistä, kun sulla on sellainen oikea värivelhon maine. Sinistä? Olen miettinyt sitä, mutta kuvittelin jotenkin, että sitä nyt ei ainakaan voi laittaa ja nyt sinä tarjoilet sieltä petroolista lähtien... Kyllä tässä kuule tajunta laajenee.:D

  VastaaPoista
 17. Onneksi viranomaiset eivät ole vielä huomanneet neulomisen "tajuntaa laajentavia" ominaisuuksia. Pian kieltäisivät koko jutun. Ja mitä me sitten tehtäisiin? Salaneulottaisiin?

  Ja se sininen sitten semmosen vaaleana. Ei mitää katri helenan sinistä. Vähän ehkä harmahtava sininen?

  VastaaPoista
 18. tykkään noista molemmista väreistä mitä olet kirjonut. Eikun tikuttamaan ja takki valmiiksi!
  miulla muuten monesti käynyt myös noin että se kivimmaksi oletettu vaihe alkaakin yhtäkkiä tympiä ja haluais heti kaiken valmiiksi. Mutta tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
 19. Soile: No vaan mistä minä nyt tähän hätään semmoista sinistä... (menee kaapeille kaivelemaan).

  Peppi: Kiitos tsempistä. Ei täällä nyt oikein mahdu päähän muuta kuin että olisipa jo valmis ja olisinpa jo perillä. Just purin oranssia lankaa ja hiukan taas riipii. Värissä ei ollut vika, lanka vain niin paksua, että meni tumppuisen näköiseksi. Onneksi huomenna pääsen töihin.

  VastaaPoista
 20. Olen ollut havaitsevinani sinussa sellaista sinniä, että kyllä selätät tämänkin neuleen ja pistä vaan rohkeasti vaaleanpunaista sekaan :) Olen käyttänyt samaa metodia koko ikäni ja eipä ole ollut nurkissa ufoja. Nyt olen vähän löysäillyt mutta ei kai sitä ihan tiukkapipoksi pidäkään ruveta. Paitsi tarpeentullessa :)

  VastaaPoista
 21. Kyllä siitä tätiyden saavuttanut ihminen selviää, vaikka elämä aina välillä kasaakin vaivaa ja vastusta tielle!Tsemppiä!
  Minusta tuo reunan vanha roosa-violetti sävy näyttää kauniilta, ikään kuin vastavärinä reunan aika keltaiselle vihreälle. Se tumma violetti voisi olla hyvä myös.
  Yritän muistaa esimerkillisen päättäväisyytesi yhden projektin loppuunsaattamisessa ennen seuraavaan hurahtamista seuraavan kerran, kun oma neuleeni jumittuu johonkin hankaluuteen. (Tai siis, siellähän se slipoverin tekele sovalla makaa jo toista viikkoa enää pääntietä vailla.)
  minna-kaisa

  VastaaPoista
 22. AnniKainen: Juu, kesken jättämällä ei voita kyllä mitään. Niissä on sitten lankaa (=rahaa) kiinni ihan turhaa, vivät tilaa ja ärsyttävät joka kerta silmiin sattuessaan. Parempi kiskoa loppuun tai purkaa. Mulla ei yleensä jää kamalasti kesken, mutta nyt niitä on. Yksi pipo, yhden lapaset, kahdet sukat, kaksi ompelusta, yksi kassi ja tämä norjalainen. Joskus täytyy yksinkertaisesti laittaa stoppi.:D

  minna-kaisa: Ei muuta kun slipoverin kimppuun siellä! hushus! Pakkohan se ajatella, että valmista joskus tulla.

  VastaaPoista
 23. Nooh, joko näkyy valoa Norjalaisen perukoissa..?
  Pointti on kuitenkin tämä- mitä väliä! Teet sitä mikä saa sisikunnan ilkamoimaan ja Norski saanee tuulta purjeisiin kun sen aika on.
  ... minun silmäni näkisivät ehkä siennaa murretun limen vastavärinä...
  mutta pinkki kieltämättä näyttää jopa hirtehisen viileältä tuossa.
  Tekee mieli nyt jo toivottaa onnea.

  VastaaPoista
 24. WeirdRockStar: Valosta en tiedä, mutta olen minä vähän kirjoskellut. Värejä en jaksa enää miettiä, kun ei tuosta takista tule kuitenkaan mitään lempijuttua; otin kaapista kaikki sinne päin - tyyliset langat ja summanmutikassa niitä sitten nostelen esiin ja laitan kirjoen menemään. Hidasta on ja kirjomalla saapi näköjään aika lailla pääteltävää aikaiseksi. Joten ehkä joulukuussa tai jotain tulee valmista.

  VastaaPoista