21.1.2012

Pliis!

Olen ollut viimeisen vuorokauden lähinnä petipotilas, mutta sisustusmojo pakotti raahautumaan koneelle ja kysymään apua. Olen ihan varmasti nähnyt jossain (tiedä vaikka juuri sinun blogissasi?) sellaisia seinälle kiinnitteviä, tummanpuhuvia lamppuja, joiden varsiosa on haitaria. Kun valoa ei tarvitse, lampun saa ikään kuin "kasaan" pois haitolta ja sitten taas, kun valoa kaivataan, lampun voi vetää lähemmäs. Se haitari siis joustaa. En tiedä, aavistatteko ollenkaan, mistä puhun, mutta jos joku hoksaa ja muistaa vasta nähneensä jossain tai muistaa edes jotain - nimen? - jolla lamppua voi ruveta metsästämään, niin auttakee ihmistä täällä. Tuo valkoinen kovia kokenut nojatuoli on nimittäin tämän huushollin The Ultimate Favorite Knitting Center (ettei peräti Institution) ja tällainen tonttukin huomaa, että siinä ei nyt valo riitä. Mihinkään.


Ja älkääkä luulkokaan, että tästä olisi tulossa joku sisustusblogi. Palaan ruotuuni ihan kohta.

PS. Ja jos joku on ruukannut seurata kokoelmieni karttumista Pinterestissä, niin vaihdoin siellä nimeä. Otan Pinterestin harrastuskäytön lisäksi myös työkäyttöön ja siksi löydyn sieltä tästä lähtien enempi omalla nimelläni.

22 kommenttia:

 1. Vaikka sopivaa lamppua en osaa neuvoa, en voinut jättä kommentoimatta: onpas sulla ihanan tunnelmallinen nurkkaus!

  VastaaPoista
 2. Tiedän lampun, mutta siihen loppu tietämys...Pakko palata pinterestiisi toisen kerran. Niiiin paljon katseltavaa ja ihania ideoita.

  VastaaPoista
 3. Ingi: Kiitos, täällä on pyöritelty huonekaluja oikein urakalla. tuo kuvan seinämä vapautui siirrettyäni siitä ison astiakaapin toisaalle. neulomisnurkalle ei oikein jäänyt muuta paikkaa. Se kaipaa vielä valoa sun muuta rekvisiittaa, mutta tästä lähdetään. Ja lamput - ne ovat osoittautuneet kalliiksi! Olen istunut päivän tietokoneella ja pyöritellyt silmiäni.

  Peppi: Eli sinun lampputietämyksesi on yhtä vahva kuin omani!:D Joo ja Pinterest on kyllä ihana! Vaikka eihän kaikkea siellä nähtyä tule ikinä kokeiltua, mutta kyllä ne kuvat kummasti inspiroivat.

  VastaaPoista
 4. En myöskään osaa auttaa lampun löytymisessä, mutta on kyllä kutsuvan näköinen nojatuoli. Varmaan oikeinkin mukava neulontanurkkaus...

  VastaaPoista
 5. Wow. Ihastuksesta mykkänä olen ihaillut viime aikaisia sisustuspäivityksiäsi, mutta että vielä Pinterest...
  p.s. Saanko lainata tuota anarkiaa uk:ssä kuvaa?

  VastaaPoista
 6. Tuosta lampusta sen verran etta kurkin ihan piruuttani kanssa nettia. Varmaan loysit samoja mutta tassa yks linkki:
  http://www.eurovalaisin.fi/tuotteet/288/seina--tai-kattovalaisimet

  Iidantarinassa oli kanssa "haitarilamppu" mutta niitten sivut on huollossa. Ma tykkasin erityisesti tasta lampun ulkomuodosta.

  Neulomisnurkkauksesi on todellakin ihana! Ihan kateeksi kay! Olispa itsellakin ihan oma paikka.... nyt seilaan sohvan, lattian, keinutuolin valia riippuuen mika on varattu ja mika ei. Toivottavasti lamppu loytyy. Ja kayn ehdottomasti kurkkaamassa Pinterestisi. :)

  VastaaPoista
 7. liinu: Tuolista luovun vasta viimeisessä hädässä. Täytteet pursuavat, päällisen alla olevat kankaat repsottavat, kissa on kynsinyt kaiken piloille, mutta siinä on NIIN hyvä istua ja olla. Pitää kehitellä joku päällinen siihen joskus ja antaa ensiapua, jotta tuoliraukka kestäisi ja kestäisi.:)

  Mertsu: Pystyt Pinterestin avulla selvittämään, kenen kuvasta on kysymys ja mistä se on napattu - riippuen suunnitelmistasi lupa kannattanee kysyä sieltä päin. Tai ainakin ilmoittaa kuvan alkuperä, jos vaikka blogissasi käytät.:)

  Ina: Kiitos, minäpä lähden kuikuilemaan. Antamasi osoite ei tullut vastaan, mutta olen poloinen eksynyt tällä välin jo ebay´hin - sielläkin on vaan semmoista kisaa käynnissä, ettei taida tuuri käydä. Mutta kurkkaanpa vinkkisi, kiitos!

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana nurkkaus neulomiseen :)
  Hyvin samanlainen mielikuva minulla on päässäni, kun olemme suunnitelleet kellarin vanhan pannuhuoneen remontointia eli tuoli paneliseinä ja lamppu :)

  Tässä yksi, hyvin hintava lamppu Riviera maisonilta

  http://www.rivieramaisonwebshop.nl/index.cfm?/artikeldetails_EN&artikel=CU-artikel-A95550EA-1F29-0BD1-7252D67CC824B438

  Olen nähnyt joskus sisustuskaupassa samantyylisen ja ihastuin täysin.

  VastaaPoista
 9. Lamppuapua ei ole luvassa täältäkään. Sisustusmojolle sen sijaan peukut! Se aiemman postauksen puutapetti on aivan ihana, samoin tuo tumma.

  Voihan neulomisnurkkaus! Tahdon myös. Nyt on nurinkurinkausi itsellä menossa. Tympäisee koko yrittäjyys, neulominenkin on kutistunut käsilaukussa kulkeviin kutimiin, joita ehtii väkertää lastenneuvolan odotushuoneessa ja muissa yhtä luovissa ja inspiroivissa ulottuvuuksissa. Onko tää nyt se neljänkympin kriisi? Oonko lakossa? Missä mun mojot?

  VastaaPoista
 10. Hurjan tunnelmallinen ja seesteinen nurkkaus! Mäkin haluun..... ;)

  VastaaPoista
 11. Taru: Kiitos, käyn katsomassa! Hintavia vaihtoehtoja tuntuu riittävän.:( Edulliset, kuten tuossa yllä Inan vinkkaamat, ovat usein hopean väriä ja se hiukka ujostuttaa. Mutta käypä sinäkin katsomassa tuosta ylläpuolelta tuo Inan linkki, muuta "vikaa" lampuissa ei ole. Minä jo maalipensseliä täällä mietin.. Riviera maison -tavaraa myydään tässä kaupungissa, olisi sikäli varmaan helposti tilattavissa. Kiitos!

  Jasmiina: Älähän lyö kutimiasi santaan siellä! Se on se kiire, "oman ajan" puute, lasten touhut ja vaivat, huusholli plus muu, mikä imee sun voimat. Mulle riittää jo yllä mainitut, sinä olet vielä yrittäjä siihen päälle ja mitä minä siitä hommasta tiedän, niin se on 7/24 - eikö niin? Joten ei se ikäkriisi ole, väsymystä ehkä. Tsempin toivottelu siihen vaivaan on tietysti hiukan latteaa, mutta muuta en täältä oikein pysty. Sinä olet kekseliäs ja luova ihminen, löysää vaikka hetkeksi ja kerää voimia? Pystyykö äiti-ihminen niin tekemään?:D Ja jos lohduttaa, niin kääntämällä kameran kulmaa hitusen kuvat olisivat olleet sellaisia, ettei tunnelma tästä huushollista ehkä olisi ollut niin harmoninen ja autuas..

  Hymytyttö: Kiitos! Hyvä siinä on istua, mutta neulontanurkkauksena se ei ole entisen veroinen. Touhussa tarvittava tilpehööri ei ole tuossa käsillä, mutta onhan tässä aikaa suunnitella ja kehitellä. Pieneissä tiloissa huonekalujen siirtelymahdollisuudet ovat kitenkin aika rajalliset, joten tällä mennään ja koitetaan "jatkokalostaa" tuota soppea vielä.:)

  VastaaPoista
 12. Taru!!!!! Kyllä, vinkkaamasi lamppu on JUST semmoinen, mitä ajattelin. Mutta hinta on jotakin muuta, kuin mitä ajattelin. Etsintä jatkuu ja siltä varalta, että rikastun mystisesti, pidän tuon mielessäni!

  VastaaPoista
 13. Olisin voinut vaikka vannoa että Ikeassa on semmonen lamppu mitä kaipaat. Mutta muistin sitten väärin. Ne olikin semmosia peilejä, jossa on se haitarivarsi. Että melki muttei kuitenkaan...

  paneloitu seinä näyttää muuten aika kivalle. senhän voisi laittaa suoraan tapetin päälle? tuli vaan mieleen...

  VastaaPoista
 14. Soile: Ikeassa on varmaankin ollut jokin haitarilamppu, koska googlettamalla tuli joitakin siihen suuntaan viittavia linkkejä, mutta ei ole enää, ei. Tuo Inan viittaama on ok, elloksella on musta samaa hintaluokkaa, Riviera Maison on upea, mutta tyyris ja sitten ulkomailta löytyypi, mutta niitä pitää vielä miettiä.

  Ja se paneeli. Tuo seinä on K-raudan halvinta mahdollista saunapaneelia. Olen käsitellyt oksankohdat huolella oksalakalla, etteivät kumota läpi. Siinä on joku aika tämäkkä pohjamaali, oisko Otex-tartuntamaali ja sitten päällä Tikkurilan Harmony. Ja paketti on toiminut hyvin. Paneeli elää hiukan, että jos on kovin tarkka, niin aina joskus saa pikkupensselillä rakoja paikkailla, mutta esmes tuota ei ole varmaan pariin-kolmeen vuoteen paikkailtu ja hyvin menee. Että kalliiksi se tule (aviomies täällä itse paneloi) ja tosiaan, vaikka tapetin päälle. Tuon alle on koteloitu 80-luvun ihan karmea baari-viritys; keittiön puolella on sitten avonaiset hyllyt. Että jos se tapetin nyppiminen siellä riittää, niin..:)

  VastaaPoista
 15. Spraymaalilla saa hopeisen lampun maalattua alta aika yksikön. Mulle tuli mieleen voisko siihen Ikean haitari peiliin tuunata jonkun valaisimen kiinni...

  VastaaPoista
 16. Hannastiina: Mutta miten se haitariosa? Vieläkö se maalauksen jälkeen toimii? Ja pitää varmaan miettiä se maali; lamppuhan kuumenee.. Oletko kovinkin kokenut lampunmaalaaja? lisävinkit eivät olisi pahitteeksi.:)

  VastaaPoista
 17. Miten sä aiot käyttää työssäsi pinterestiä?

  Voisin myös vuolaasti kehua neulomanurkkaukset sun muut, mutta ny en ehi. Myöhemmin.

  VastaaPoista
 18. Solveig: Mä ajattelin, että sen avulla saattaisi pystyä hahmottamaan erilaisia tyylikausia, taidekausia jne. aika hyvin. Esim. tehtävä "Kokoa itsellesi Pinterestiin board/muistitaulu esim. barokista". Sitten vaan sinne, miten kukanenkin kykyjensä mukaan saa aikaan. Autenttisiä esineitä, taidetta, vaatteita, sävyjä, tunelmaa.. Pinterestissä on myös se mahdollisuus, että kuvan alle voi kirjoittaa. Jokaisen kuvan alle tekstiä, mitä kuvassa, miltä ajalta, mitä siinä on barokkia tms. Hoksaatko? Mä tiedän käyttäjätunnukset ja voin käydä katsomassa sitten tuotokset. Mä olen koonnut itselle malliksi art decoa, mutta se on vailla tekstejä ja muutenkin vielä kesken, mutta idean näet sieltä.

  VastaaPoista
 19. Käviskös tämä haitarivalaisin: http://www.ellos.fi/dv/30-Koti-Valaistus-Seinavalaisimet/_/N-fzpZ1z141xe?Nr=307217

  VastaaPoista
 20. Tara: Onkohan se juuri se ihan vasta loppuunmyydyksi merkitty Ellos-valaisin... Mun kone ei jostain syystä aukaise tuota linkkiä. Kiitos kuitenkin vaivannäöstä!

  VastaaPoista
 21. Kumma, mä saan sen auki, kun kopioin tuon osoitteen (suoraa linkkiä en osaa tehdä). Toimitusajaksi on merkitty 10. maaliskuuta. Jos ei tuolla osoitteella löydy, niin katsopa seinävalaisimista Edgar-seinävalaisin.

  VastaaPoista
 22. Tara: Minäpä yritän uudestaan!:)

  VastaaPoista