15.1.2012

Opiksi ja ojennukseksi

Koska olen neulonut viime kuukausina aivan liian vähän. Koska siitä on seurannut kaikenlaista. Koska olen huomannut maailman vain näyttävän yksinkertaisesti paremmalta paikalta, kun sitä katsoo neuleen ja puikkojen takaa. Jotta ei tulisi enää häslinkiä. Jotta en unohtaisi, miten neuleohjeita luetaan. Jotta ei palelisi ja olisi lystiä vallan.


Siksi minulla on uusi huoneentaulu. Cast on, babe. Neulo ja pysy järjissäsi. Niin kait se menee. Pitää nyt kehitellä taululle vain joku paikka.

38 kommenttia:

 1. Voi miten mahtava taulu! Knit fast die warm <3

  VastaaPoista
 2. Kurkku Ananas Kaspian: Meinasi tulla turhan nössö huoneentaulu pitseineen kaikkeineen. Piti saada jotain taspainottamaan tilannetta.;)

  Nasti: Ei taida tulla minusta kirjojaa. Tähän tauluun käytössä oli liian paksua lankaakin, mutta kyllä vaatisi touhu muutoinkin harjoitusta. Sulla oli tosi fiksun näköisiä ne kainuulaistaulut; minulla tulee ihan kamalaa tuhnua. Taitaa se norjalaistakki loppujen lopuksi sittenkin kaatua siihen kirjontaosioon. Kun olisi malttia harjoitella!

  VastaaPoista
 3. Cool...ja taitaa olla sinun "väritkin". Noin napit on oivallusta. Mitä nyt tuosta knit on kehoitusta vähän mietin. Eikös ongelmat johtuneet enempi siitä, että sinä vain neuloit eteenpäin, yli sen my little ponyn mitan. Tuo on kyllä niin pettämätön mitta, että meillä jää käyttöön tämä. Siitä tehdään standardi.

  Tuo on ollut vaikea kirjoa jo tuon kirjottavan kankaan (taustan) vuoksi. En tosin tiedä, oletko kirjonut tekstit neuleen läpi.

  Kuules, varsipistot on niitä vaikeimpia pistoja aloittelijalle. Itse aloitin X kertaa sellaiset jugend kiemurat. Mutta onnistu se.
  Eli se 2. pisto (taaksepäin) varsipistossa kannattaa pistää aivan samaan linjaan edellisen piston kanssa, siten, että neula pistetään kankaasta läpi nurjalle puolelle, ei samasta kohtaa mistä edellinen pisto päättyy, vaan lanka-pari sen takaa...eli pistot menee hieman toistensa päälle. Neulalla siirsin sitä edellisen piston lankaa sen verran, ettei neula halkaissut edellisen piston lankaa. Tarkka sain kyllä olla, Piston pituuksia mittasin langoista, ei-ihan-samalla-tavalla kuin ristopistoissa, mutta melkein.

  Ristipistot, varsinkin lankoja laskien, ovat niitä helpompia.

  Tosi hieno.

  OP

  VastaaPoista
 4. OP: Kiitos, huomasin logiikan ontumisen "knit on" - lausuman kohdalla itsekkin. Joskus ongelmani on juurikin se "flow" eli sitä vaan neuloo ajattelematta mitä neuloo. Viime aikoina/loppuvuodesta olen työkiireiden takia luopunut jokailtaisesta neulontahetkestäni ja voihan se olla kuvittelua, mutta jotenkin tuntuu, että kyllä minä olisin mukavampi ihminen, jos ja kun sen oman puuha-aikani saisin pidettyä. Siksi ajattelin, että "knit on" puolustaa paikkaansa. Että kunhan vain neuloisin. Vaikka vapaudenpatsaalle kaulahuivia, mutta neuloisin. Ja kiitos tuosta varsipisto-ohjeesta; kaikki oppi on tarpeen ja tuo kuulostaa fksulta vinkiltä.

  VastaaPoista
 5. Hyviä iskulauseita! Näitten avulla sitä jaksaa. jollenkin erityiselle päivälle sopisi hyvin myös se I knit so I won't kill people.

  Tekstien kirjontaan sopii hyvin myös tavalliset etupistot.

  VastaaPoista
 6. Aivan huikean hieno huoneen taulu! Minäkin tahdon tuollaisen. Älä suotta huoli kirjontajäljestä, minusta se passaa mainiosti tämän taulun luonteeseen.

  VastaaPoista
 7. Tää on hieno!
  Jos ei seinälle niin kiinnitä tyynyyn ;)

  VastaaPoista
 8. Vielä, itse opettelin tällä ohjeella. Oma sepustukseni sopii tuohon keskimmäiseen varsipistoon noista näytteistä.

  http://www.kaspaikka.fi/savonlinna/sirja/pistokirjonta/erilaisiapistoja.htm

  OP

  VastaaPoista
 9. Hieno taidetekstiili ja sanomakin kohdillaan!

  VastaaPoista
 10. Toi on hieno!! ja niin totta - maailma näyttää välillä paljon oaremmalta puikkojen takaa....

  VastaaPoista
 11. Soile: Vähän te olette tuon OP:n kanssa päteviä, teillä on etu- ja varsipistot ja kaikki alan termitkin hanskassa. Minen tiiä, mikä on etupisto, mutta otan kyllä selvää.:D Ja tuon lauseen voisi laittaa vaikka neulontapaikalle tyynyyn tai johonkin. Se on todellakin joinakin päivinä aika lähellä totuutta.

  Elsa: Kiitos! Ihminen kaipaa aina joskus hiukan tsemppiä.:)

  Tiina: Kiitos! Kyllä se ainakin tarpeeseen tulee.:)

  Moffi: No niin minäkin ajattelin, että jos en parempaan jälkeen pysty, niin saapi olla noin ja kelvata. Hiukan ohuempi lanka olisi saanut olla tuohon pienempään liinaan, nyt meni aika tuhdin näköiseksi tuo jälki.

  Jaana: Kiitos, Jaana!

  Mrs Marple: Jep. Jos ei seinältä löydy neulontapaikkani liepeiltä tilaa, tyynyyn menee.:)

  OP: Kiitos linkistä! Olet kyllä ihana!

  Merruli: Taidetekstiili? Kuulostaa kyllä aika hienolta tuo!:D

  A-L: Ilmeisesti käsillä tekeminen, on se sitten mitä tahansa, on jotain mitä ihminen tarvitsee. Näin se minusta näyttää.;)

  VastaaPoista
 12. Aaa, tämä on vallan mainio! Heti lähti mielikuvitus liikkeelle, niinku vaikka että I knit it my way :)

  Minulla on tuolla meneillään oikea knit on-neule; hailuotolainen pojalle :) Helmaa piisaa.

  VastaaPoista
 13. Voi hyvänen aika miten kaunis ja osuva huoneentaulu. Voin vain katosa ihaillen, ei onnistuisi minulta.

  VastaaPoista
 14. Hyvä muistutus, sopisi itsellenikin!

  VastaaPoista
 15. Tää on niin mahtava!! Maailma näyttää pehmeämmän puolensa minkä tahansa käsityön takaa, epäonnistuneidenkin. Leppoisaa sunnuntai-iltaa :)

  VastaaPoista
 16. AAA miten ihana! Toi knit fast, die warm -lausahdus on niin mahtava!

  VastaaPoista
 17. Hihii, onpa mainio huoneentaulu! Vähän erilainen. Hyviä pointteja!

  VastaaPoista
 18. AnniKainen: Semmoisen kanssa flow on totisesti tarpeen! Joten Knit On!

  Mari, Prosessineuloja: Onnistuu muuten ihan varmasti.:) Teet vaan paremman!

  Ingi: Pitää ruveta näköjään muistuttelemaan itselleen näistä elämän perusasioista. Ei se ihminen pelkällä työllä elä.

  Heidi: Kiitos! Se vanha Finlaysonin hokema lämpimästä ihmisen ja maailman välillä
  pitää niin paikkansa. Siihen riittää vallan mainiosti myös sylissä lötköttävä keskeneräinen neule.:)

  berenike: Se on mahtava eikä ollenkaan omani. Se on tullut vastaan aina silloin tällöin ja nappasin sen tuohon muiden joukkoon. Mitäpä sitä pyörää uudelleen keksimään.

  VastaaPoista
 19. Onpa ihanan hellunen. Tuohan passaisi sinne missä yleensä neulot =o)

  VastaaPoista
 20. ArielMaria: Jospa tämä pitäisi minut oikeilla raiteilla taas.:)

  Hanna: Hellunen? Onpas ihana nimi! Minä kaavailin tätä neulontapaikkani viereen seinälle, mutta täällä on nyt semmoinen sisutuskaaos, että pitää hetki odottaa ajatusten kirkastumista ennen kuin rupean lyömään naulaa seinään.

  Taina: Niin minäkin!:)

  VastaaPoista
 21. Juu hieno, ja saa hyvin tasapainoisen kuvan neulojien psyykestä noin yleensä, kun tehdään kaikki tuollaiset seinille ja auton ikkunoihin myös. Aloitin jo omani.

  VastaaPoista
 22. mokkakissa: Jepjep, meillä kaikilla on omat luurankomme, neulojilla myös. Ja pysyvätpä aremmat ja huumorintajultaan kesymmät loitommalla.;)

  VastaaPoista
 23. Hyvä hyvä! Asenne kohallaan. :)

  VastaaPoista
 24. Siis tämmönenhän on värkättävä ittekki! Aivan megahypermakea! Keep calm and knit on - sitä on välilä saanu kyllä hokea. Mutta se kai kuuluu lajin luonteeseen. :o)

  VastaaPoista
 25. Näppi: Yritetään ainakin!

  Hurahtanu Heidi: Kuuluu, kuuluu. Niin hyvässä kuin pahassa.:)

  VastaaPoista
 26. Mahtava :) Olet näpsä nainen.

  VastaaPoista
 27. Satu: Näpsä? Kiitos kovasti, toivottavasti mies lukee tämän.:)

  VastaaPoista
 28. Toi on niiin hieno.

  Multa jää usein kirjomiset tekemättä, kun joka piston pitäisi olla millimetrin sadasosalleen samanpituisia jne. Yritän opetella rentoutta näihin käsitöihin, mutta kun edes priima ei oikein kelpaa... Nyt olen kyllä yrittänyt olla lempeämpi ja antaa kläsityön jäljen näkyä. "vessalinnusta" melkein purin ääriviivat, mutta luovuin siitä sitten kuitenkin. Onneksi.

  VastaaPoista
 29. Minä olen todella huono/kokematon kirjoja. Kaikki sellainen, missä yritän yhtään kieli keskellä suuta, menee purettavaksi; hirveän näköistä. Mutta sillä lailla puolihuolimattomasti päästelemällä pelkkää suoraa viivaa - se menee. Kotikutoista jälkeä, mutta semmoista, jonka kanssa voi elää.:D Otahan sinäkin iisimmin. Voidaan kuvitella, että kun räpelletään tarpeeksi, niin ehkä jossain vaiheessa tapahtuu kehitystä.

  VastaaPoista
 30. Onkohan mun viimeaikoinen olmeus johtunut neulomattomuudesta? Valmiiksi ostetut mutta kutomattomat langat näyttää suurinpiirtein syyllistäviltä mun kopassa. Hmm. Ehkä ensiavuks kävis vaikka joku pipo paksusta langasta....

  Ja taulu on hiano!

  VastaaPoista
 31. Heidi: Minä olen huomannut, että pidempien neulomattomuuskausien jälkeen lopsahdan kamalaan niska-hartiajumiin. Nytkin olen niin kipeä, että huimaa ja vaikka mitä. Eli nyt ei sitten pysty ajattelemaankaan neulomista. Kaikenlaiset tauot tunutvat olevan vaarallisia tässä harrastuksessa, joten uskaltaisin väittää, että kyllä, ongelmasi johtuvat neulomattomuudesta. Eli cast on!

  VastaaPoista
 32. Mahtava! Mien tiiraa pistoja, asenne on tärkein.

  VastaaPoista