31.1.2012

Etuajassa


 Nyt sillä on kevät. Että mistäkö sen tietää? Noh..

1) Se aloittaa aina liian aikaisin. Minkäpä se luonnolleen mahtaa. Hätähousu mikä hätähousu.
2) Sillä roikkuu kesäinen ruusupöytäliina ikkunassa.
3) Se tuijottaa silmänsä kipeiksi blogeja, joissa ollaan jo ns. asian ytimessä.
4) Sillä on pelargoni kukassa.
5) Sen lankalaatikossa vihertää. Vaikka ainahan siellä. Ja nyt sillä on myös vihreä lankalaatikko.
6) Se kuuli juuri olevansa Nasun - siis sen Nalle Puhin kaverin - mummo. Tieto oli äkkiseltään yllättävä, mutta keväthän on ihmeiden aikaa. Niin että mitäpä sitä vastaankaan väittämään. Saattaa se hyvinkin olla. Ja totuushan tulee aina lasten suusta.
7) Se on nähnyt yhden talviuniltaan heränneen kärpäsen ja on satavarma siitä, että talitinteillä on jo sutinaa. Ne juttelee siihen malliin, vaikka kylmähän se vielä on.

Ja että mitäkö se nyt tuommoista? No, kun yksi Lotta väitti, että se olisi peräti monipuolinen bloggaaja (lisää blogipalkinnosta Lotan blogissa täällä). Monimielinen ehkä, mutta ei se siitä puolisuudesta tai taitoisuudesta osaa sanoa mitään. Ainahan sillä on ne samat jutut. Nyt se ajatteli kuitenkin ihan vaan Lotan vuoksi blogata jotain muuta, kuin ne iänikuiset ilmoja pitelee, onpas kiire ja neuleet ei etene, voivoi -tyyppiset lempiaiheet. Samalla se kiittää Lottaa kauniisti ja on varsin otettu. Mutta ei se laita palkintoa eteenpäin. Tulppaaneja se voisi sen sijaan lähettää teille kaikille. Oikein semmoiset valtavat kimput. Että kevättä teille kaikille muillekkin. Ja jos kuitenkin sen verran niistä ilmoista, että älkää palelko.

13 kommenttia:

 1. Täällä on vähän vaikea edes mielikuvitella kevättä, kun mittari näyttää jo ties kuin monetta päivää kolmeakymmentä pakkasastetta ;D Ulosmennessä palaa viimeistään todellisuuteen. Niin komeita revontulia on tosin näkynyt jo useampana iltana, että en jaksa välittää pakkasistakaan. Harmi vain, että ei ole tarpeeksi hyvää kameraa, jotta ne voisi ikuistaa.

  Kiitos tulppaaneista :)

  VastaaPoista
 2. Tess: Ole hyvä vaan;) Pakkasta on täälläkin, mutta kyllä se tuo valon määrä alkaa tehdä jo temppujaan. Ainakin minun päässäni. Ja kauppiaatkin ovat nykyään niin höveleitä meille hätähousuille; on tulppaania, esikkoa ja sun mitä tarjolla. Että ainakin kevään makuun pääsee helposti. Kohta varmaan saa jo siemenpussejakin, vaikka ei se lumi taida ihan heti sulaa.

  VastaaPoista
 3. Juurihan talvi alkoi. Eikai se kevät vielä tule? O_o

  VastaaPoista
 4. Judiuni: Tulee se, ihan varmasti. Niin että kohisee ja paukkuu. Aurinko lämmittää eteläseinustan pakkasmittaria jo aika tavalla, linnut visertää sen mitä pakkaselta pystyvät ja minusta tuntuu, että justiinsa voisin vaihtaa huonekasveille mullat. Se on kevättä se.:) Mutta toki muut saavat aloittaa kevään vieton parhaaksi katsomanaan ajankohtana, en halua painostaa ketään.

  VastaaPoista
 5. Tuo pelargoni ja sie kyllä ehditte vielä pitkälle tänä keväänä :)

  Voisin hypätä kevääseen, ihan on riittävästi ollut talvea jo.

  VastaaPoista
 6. Voi etta tulin hyvalle mielelle! Kiitos Outi! :D Hyva aloittaa paiva taalla ison veden takana lukemalla kevaasta ja Nasun isoaideista. (Ihana!) Kevat saa tulla kun ei tasta talvesta taalla meinaa tulla mitaan.

  VastaaPoista
 7. Peppi: Minun alallani puhutaan kevätlukukaudesta. Se alkaa heti tammikuussa. Ja kun varhain aloitetaan, hyvästä ehtii nauttiakin pidempään.:) Ensin on tämä komea ja pakkasenpurema alkukevät, sitten sellainen maaliskuinen toiveita herättävä keskikevät ja sittenhän ollaankin jo ihan sydänkeväässä, ettei jopa kesässä. On tämä mahtavaa aikaa! Minen ymmärrä, miten joillekkin tammikuu on se hankalin kuukausi. Valohan lisääntyy silmissä!:D

  VastaaPoista
 8. Ina: Kiitos itsellesi! Napataan keväänodotuksesta itsellemme voimia ja porskutellaan eteenpäin. Täällä on onneksi kunnon talvi, mutta taittuu se vielä sekin!:)

  VastaaPoista
 9. Pelakuu nupussa jo?! Mun kukat on talven jäljiltä vielä nuputtomia ja aika ruskeita rankoja. Toivon kasvien piristyvän kevättä kohden. Mun mieleni kyllä on jo keväässä!

  VastaaPoista
 10. Kesän lapsi - Minna: No niin se on nupullaan koko kukka. Kaikki talvettamisyritykseni tähän asti ovat menneet pieleen: pelakuut ovat olleet viimeistään jouluna vainajia. Tuo unohtui kylppärin lattialle ja kun se pysyi vihreänä, niin ropsautin sille aina joskus vettä. Ja nyt siinä on kukkia. En tiedä, mitä sen kanssa pitäisi tehdä. Pistokkaitako vai ruukuttaa uusiksi vai mitä? Nostin sen valoon nyt kuitenkin ihmeteltäväksi. Hirveä hinku saada se säilymään kesään asti!

  VastaaPoista
 11. Kevät, ihmeellinen sana. Minusta kyllä vähän tuntuu, että sinulla on ollut kevättä jo ihan jonkin aikaa, kaikenlaisia ihania puita seinällä ja upeaa rymsteerausta. Se on kevättä se selvästi. Tulppaaneja kiitos kyllä! Eilen yritin väsätä maljakkoa, mutta ei siitä maljakko tullut, siitä tuli ruukku, ehkä yrttiruukku, vihreille :)

  Ja kärpäsen olen nähnyt minäkin, mutta oikeasti siitä en ihastunut yhtään ollenkaan.

  VastaaPoista
 12. Tuota, ainakin täällä on niin hemmetin kylmä, että voisi olla Siperiasssa. Ei tämä mitään kevättä ole. Ellei sitten olla Siperiassa. Ei edes unissa.

  Nasun mummo kuulostaa...vanhalta, siis tooosi vanhanlta, jos kolmivuotiaasi sanomiset ottaa tosissaan.

  Onnistun aina tappamaan kaikki vihreät - paitsi hm homeen. Tähän mennessä ainoa onnistunut viljelykseni oli vaalean punaista ja violettia hometta reissun ajaksi kaappiin jääneelle ranskanleivälle, jos se nyt edes oli hometta.

  OP

  VastaaPoista
 13. himalainen: Ötökät, kärpäset mukaan lukien, ovat siitä kummallaisia, että johonkin vuodenaikaan niistä oikein ilahtuu (kevät, ekat pörriäiset) ja joinakin toisina ne taas tuntuvat mieltei sietämättömiltä (kesä). Ja ehkä mulla toimii joku systeemi päässä kuin talitintillä: lisääntyvä valo saa sirkuttamaan.

  OP: Kyllä se on kevät tai ainakin se on tulollaan, merkit ovat selvät. Kylmäähän se tietysti on tammikuussa, mutta voiton puolella ollaan ja tästä eteenpäin senkun lasketellaan rennosti kohti västäräkkejä ja peipposia.:)

  VastaaPoista