17.12.2011

Kaikenlaista kummaa tapahtuu

- Kaupasta ostetut amarylliksen sipulit eivät tee mitään. Seisoneet purkeissaan marraskuusta eivätkä edes lehden nipukkaa ole saaneet aikaiseksi, vaikka ovat suuria, napakan tuntuisia ja kauniita. Ottaa luonnon päälle tuommoinen jökötys. Ja minä sentäs luulin peukaloani on aika lailla vihreäksi.
- Munattomat piparkakut, joita olen leiponut aikaisemmin monta onnistunutta satsia, ovat epäonnistuneet. Kaikki. Vaikka ohje, uuni ja kokki ovat muuttumattomat. Piparit eivät enää nouse. Ne ovat paperinohuita, sietämättömän rumia ja maistuvat hyviltä.
- Munattomissa joulupullissa on samaa vikaa. Sillä erotuksella, että niiden makukin on juhlanisuksi jokseenkin mitätön. Ohje on uusi, mutta en minä pullan leivonnassakaan mikään noviisi ole.
- Sahramikaan ei ole entisensä. Se värjää taikinan, mutta valmis pulla on aivan yhtä kalvakkaa kuin tavallinenkin nisu.
- Hyasintit eivät aivastuta ketään.
- En ole juurikaan neulonut. Ja se näkyy.

Täällä on siis tulollaan kukaton, munaton, mauton, väritön ja hajuton joulu. Toki vielä yritämme taistella vastaan. Ostimme äsken kuusen. Suurimmasta päästä. Että jos edes kissa olisi entisensä. Kiipeäsi puuhun, pudottaisi ja sotkisi kaikki koristeet ja lopuksi kaataisi puun pitkin pituuttaan olohuoneen lattialle. Että olisi edes joku jouluperinne entisellään. Että menisi edes joku oikein.

20 kommenttia:

 1. tirsk. Meillä on yksi jouluperinne. Eli. Isosisko kysyy minulta, muistanko, kuinka kuusi kaatui vauvana minun päälle, kun oli alkanut leikkiä kuusen koristeilla. Sisko oli jätetty lapsenvahdiksi ja oli vastuussa minusta. Perinteen mukaan kuuluu vastata, että en muista.

  Hyvää joulua koko poppoolle.
  OP

  VastaaPoista
 2. Kuulehan, munista viis ja siitä, etteivät nouse, kunhan maistuvat hyvältä. Piparit siis.

  Mutta. Neuloa. Pitää. Vain sillä taataan (ainakin tämän) ihmisen jonkinasteinen tasapaino.

  Ja kissalle terveisiä, että pitää perinteet kunniassa. Pitäähän teidän joulu saada! Mukavaa joulunalusviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. OP: Hyvää joulua myös sinulle! Ehkä tästä saadaan vielä joulu aikaiseksi; onhan tässä joku päivä aikaa h-hetkeen.. Mites se sisko muuten? Nostiko kuusen ja siivosi jäljet vai kävikö käry ja joutui vanhempien kurmuutettavaksi? Siitähän jo joulutrauman saisi kehiteltyä..

  Aapukka: Kissan terveiset välitetty, kiitos! Kissan kuusitouhujen aste on vaihdellut; vanhetessa kuusen keikuttaminen ei enää näytä onnistuvan niin luonnikkaasti kuin poikasena. Mutta mikäli entisensä on, niin kyllä se jotakin suunnittelee.:D Ja neulominen, kyllä, sen ihan oikeasti huomaa, että käsillä tekeminen on jäänyt väliin. Pipoa kiristää. Ja mulla näyttää menevän selkäkin jumiin aina näiden neuletaukojen aikana. Mutta hei, mulla on kahden viikon joululoma - eiköhn siinä jotain ala tapahtua. Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
 4. Mitäs tässä voi muuta odottaa, kun kahden kunnon lumisen pakkasjoulun jälkeen on tarjolla vettä, loskaa, kuraa, harmaata. Johan siinä menee maailmankirjat sekaisin muutenkin.

  Mutta neuloa pitää, muuten ei pysy hengissä.

  VastaaPoista
 5. :-). Meillä ei ole kissat eikä koiratkaan vielä saaneet kertaakaan kuusta kaadettua, mutta tuohan olisi oiva jouluperinne!! Nykyisin alkaa olla joulu vähän tylsää, kun lapsetkin ovat aikuisia!

  VastaaPoista
 6. TiiQ: Mitäpä jos kaikki menee pieleen sen takia, kun ihminen ei ole neulonut? Ei ole ikään kuin raiteillaan? Juoksee vain työasioiden takia tukka putkella, stressaantuu ja väsyy? Johan siinä sahramitkin väljähtyy!

  Pami: Nyt virittelemään joulupuu eläinkuntaa innostavaan muotoon, jotta teillekkin saataisiin tämmöinen ihmeesti liikettä aikuisväestöön saava jouluinen perinne.;) Meillä kuusi on kestänyt kissaa huonoimmillaan vain vuorokauden, viikkoon ei ole päästy varmaan tämän kissaherran aikana koskaan. Aaatoksi kuusi pyntätään sisälle nätiksi ja yleensä se poloinen on jo tapanina riisuttu parvekkeelle lasin taakse turvaan. Näin meillä.:D Minä käytän kuusen kyllä sitten keväällä kasvien suojauksessa visusti hyväkseni. Ei sitä pelkästään kissalle osteta.

  VastaaPoista
 7. Kissaan voinee luottaa, että edes jokin perinne säilyy :) (Siinä myös syy miksei meillä ole joulukuusta, kolme kattia + kuusi on huono yhtälö).

  Oikein hyvää joulunaikaa sinulle pienistä perinnevastoinkäymisistä huolimatta!

  VastaaPoista
 8. Jokohan nyt onnistuisi,tää on kolmas kerta kun yritän lähettää tätä kommenttia.

  Siis: Kissaan voinee luottaa näissä perinneasioissa! Että edes jokin perinne säilyy. Siksi meillä ei olekaan kuusta, kolme kattia + kuusi on huono yhtälö.

  Oikein hyvää joulunalusaikaa sinulle pienistä perinnevastoinkäymisistä huolimatta!

  VastaaPoista
 9. Tytti: Mites teillä sitten kissojen joulunaika oikein sujuu? Jos ei mitään ekstremeä ole järjetetty?:D Hyvää Joulua myös sinne! Ja kissoille kanssa

  VastaaPoista
 10. Hyasinttejä on kuulemma jalostettu hajuttomammiksi, kuluttajien toiveesta. Jospa amaryliksetkin on jalostettu kukkimaan vasta seuraavana jouluna? ( Huijausta sanon minä)

  Kuvan "jouluhimmeli" on upea! Minä ehdotin kristallivalaisinta tänne uuteen paikaan, tietysti eteiseen. Mies ei ole vielä antanut periki, mutta pehmitän sitä tortuilla :) Ehkä se loppiaisen mennessä antaa periksi...

  VastaaPoista
 11. Jaahas ja sitä odotellessa... Meillä ei viime viikolla toiminut mikään. Ei netti, ei imuri, ei kaukosäädin...

  VastaaPoista
 12. Outi, lahjapapereissa riittää viihdykettä pariksi päiväksi (sit menee henkilökunnalla hermo). Paperit rapisevat niin kivasti ja niiden alla on kiva vaania kaveria. Lisäksi papereita on kiva silputa ja syljeskellä silppua ympäriinsä :)

  VastaaPoista
 13. Mari: Meidän kruunu on perintöä miehen tädiltä 1970-luvulta. En olisi ikinä ostanut kruunua, koko ajatus oli naurettava. Nyt, kun tuohon on tottunut, ilman ei osaa olla. Tämä roikkui entisessä kodissa eteisessä ja olihan se komeata tulla kotiin semmoiseen loisteeseen. Kruunujahan on nykyään joka lähtöön; kyllä sieltä miestäsikin miellyttävä malli löytyy.

  mokkakissa: Eli liikkeellä on jonkin sortin joulukirous?

  Tytti: Minen ole uskaltanut paperia ja nauhoja jättää kissalle, kun se pöljä syö kaiken.:D

  VastaaPoista
 14. Nyt vasta hoksasin etteivät ne hyasintit todellakaan tuoksu, ellei sitten tunge nenää kiinni kukaan. Meillä on 9 hyasinttia ja yleensähän sellaisen määrän tuoksun kyllä huomaisi. Tai sitten mulla on nenä tukossa.

  Tuosta kuvasta eka vähän säikähdin. Että oletko käynyt meidän kuusella varkaissa. Kun on niin iso liuta samoja koristeita. Meillä ei olekaan tänä vuonna sitä valokranssia, josta koristeet roikkuvat. Kun meillä on se valkoinen kuusi. Se oli ihan loistohankita. Kaikki värikkäät lasikoristeet tulevat todella hyvin esille.

  VastaaPoista
 15. Hei,
  naurattaa nämä sinun tekstit...ihanaa! Itse olen siivonnut, pessyt ja pyykännyt koko päivän ja ketuksella ei ole ainakaan laskemisen merkkejä! Vaan itse olen ratkaissut tuon kuusi-ongelman ottamalla uuden eläinlapsen säännöllisesti, pupu söi lampuista johdot(pimeä joulu ja kuusi), kissa kiipesi puuhun, kani söi alaoksat, koirat tiputtelivat neulasia urakalla...kaikki siis eri vuosina. Ja nyt on UUSI kissanpentu, odotukset korkealla ja hermot matalalla. Ilo pintaan!
  terv.

  SatuK

  VastaaPoista
 16. Soile: Kyllä nämä ovat ihan omia koristeita. Meillon vaan samantyyppinen maku ja ilmeisesti sama kauppa.:) Lampussa roikkuvat ovat semmoisia, joita lapset ovat halunneet. Ostan joka vuosi neidelle yhden omavalintaisen koristeen. Tosin pöllöt ovat kyllä, köhöm, ihan meikäläisen omia hankintoja.

  SatuK.: Odotukset korkealla ja hermot matalalla; sehän sopisi suorastaan motoksi! Tsemppiä sinne kisumisulle. Ei muuta kuin latvaan asti vaan!:D

  VastaaPoista
 17. Voi että. Eipä siellä ihan putkeen nyt mene ;o). Ja jos niin ikävästi käy, ettei kissakaan kuusta kaada, niin laittakaa te muutaman punaviinilasillisen jälkeen tonttutanssiksi kuusen ympärillä, niin voihan se vaikka vielä kaatuakin =o). Leppoisaa joulunaikaa siltikin.

  VastaaPoista
 18. Hanna: No ei mene, ei.:) Ehdotuksesi tulee kipeästi tarpeeseen; minäpä vinkaan miehelle, josko tuommoinen tanssi saataisiin aikaiseksi. Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 19. Tsemppiä yrityksiin! Mä kyllä leivon aina pullan ilman munia tai no päälle laitan, mutta voidella voi muullakin.

  VastaaPoista
 20. Tiina: Minä leivon nykyään niin harvoin, että tuntuu, että kun joskus sitten jotain tekee niin pitäisi heti olla ekstraübergourmet-tasoa. Kaikki muu on pettymys.:D Pitää toivoa, että lapsen muna-allergia katoaisi. Vaikka olen saanut hyviä vinkkejä ja ohjeita, niin ei voi mitään, kyllä mulla on leivontainspis nykyään aika hukassa.

  VastaaPoista