10.12.2011

Aurinko armas, kippuravarvas

Aurinko suvaitsee näyttäytyä vain silloin, kun olen töissä. Eli ei kuvia. Ja leipätyötä - sitä tuntuu nyt totisesti riittävän. Eli ei esiteltävääkään. Vaikka ei se sitä tarkoita, että ihan vallan jouten olisin vähät hetkeni ollut. Pelkäsin vain valmiin neuleen auki leikkausta siinä määrin, että päädyin neulomaan kirjoneuletta myös nurjalta. Taisin samalla joutua ojasta allikkoon; työ etenee nyt niin hitaasti, että joulukiireiden stressaamalla äiti-ihmisellä on hermoissaan pitelemistä.


Edellä mainitusta syystä olen harrastanut pienimuotoista ja sukkelaa terapia-askartelua. Kaiken maailman huovutettua tähtöstä, pientä ompeluhommaa ja pipari- ja pullapuuhaa on saatu aikaiseksi. Ja olihan se ihan pakko kokeilla myös Mekkotehtaalla vilahtaneita kakkupaperipallosia. Seuraava kirjoneuleen välttelytyö voisikin sitten olla vaikka selvän ottaminen siitä, miten ihmeessä kaikkien muiden blogeissa on tarkkoja, kauniita ja värisävyt oikein näyttäviä kuvia. Että onko vika siellä missä epäilen vaiko kamerassa. Ja jos en pian tule tässä asiassa järkiini, niin minulla käy aika varsin pitkäksi valoa ja kevättä odotellessani. Vai onko jollakin suositella jotakin ilmaista hyvää kuvankäsittelyohjelmaa, jolla voisi tehdä vaikkapa joulutaikoja?

16 kommenttia:

 1. En ole tainnut kommentoida aiemmin, olen seuraillut sua hetkisen. :)

  Tosta valokuvauksesta... odottelen innolla tulevia vastauksia. Mä otan kuvat aina valolla, koska muuten niistä tulee aivan kamalia. Jos koulutuksesta ei olisi etäpäiviä, blogiin tuskin tulisi yhtäkään kuvaa. :D

  En mä suna olisi kovin huolissani, sulla on aivan mielettömän kauniita kuvia.

  VastaaPoista
 2. Photoscape on näppärä, suomenkielinen ja helppo käyttää. Suosittelen :)

  VastaaPoista
 3. Photoscape :) Ilmainen ja toimiva.

  VastaaPoista
 4. Hienoja kakkupaperipalloja! Miullakin ne on tekolistalla, mutta pitäis päästä kakkupaperikauppaan ekana. Myös kuvien otto kiinnostais, vaikka epäilen, että vastauksen saa napsutella tuolta välipäivien alennusmyynneistä. ;)

  VastaaPoista
 5. Kuule Outi, saat varmasti monta hyvää kuvankäsittelyvinkkiä, mutta olen nauttinut ihan hirveästi, etteivät ihan kaikki askartele blogiaankin kaiken muun askartelun lisäksi. Ota vain kuvia, joissa valon vähyys näkyy. Ei haittaa mua.

  VastaaPoista
 6. Ihania kakkupaperipalloja!

  Ilmaisia kuvankäsittelyohjelmia ovat ainakin Gimp ja Photofiltre. Molempiin taitaa saada kieleksi suomen. Photofiltreä olen itse käyttänyt ja se on ihan toimiva. Ei muuta kuin avaat ohjelmassa jonkun kuvan, ja ryhdyt testailemaan, mihin eri säädöt vaikuttavat ;) !

  VastaaPoista
 7. eve: Kyllä tämä aika tuskaista on ollut kuvien puolesta. Mulla kaikki kuvat ovat talvikautena enemmän tai vähemmän tärähtäneitä. Mies hommasi jo kamerajalustan, mutta sen käyttöönotto vaatisi vaatehuoneen siivousta, jotta se sieltä löytyisi. Miksi ihmeessä laitoinkin sen sellaiseen romuvarastoon?:D

  Anni js siina*k: Kiitos! Otetaanpa heti joululomilla testiin!

  villafani: Täällä päässäkin on harkittu uutta kameraa, mutta epäilen kyllä, että täläkin puolella olisi petrattavaa. Turkanen kun olisi aikaa kaikkeen, mihin mieli tekisi!:)

  Solveig: Kiitos sinä ihana.:) Minä jo kiihdyksissäni suunnittelin, että muutan blogini nimen tyyliin 2karhu nukkuu" ja rupean laittamaan postia vain maalis-lokakuu-välillä.

  Heli: Kiitos! Lisää ohjelmia! Tämähän alkaa vaikuttaa lupaavammalta kuin uskalsin odottaakaan!

  VastaaPoista
 8. Hei, tykkään sun kuvista, mutta ymmärrän tuskan. Värisävyihin voi auttaa se, että tutkit pikkuisen sitä kameraa. Onko siinä mahdollisuutta säätää valkotasapainoa? Se vaikuttaa hurjasti kuvien sävyyn, jos on. Jos ei, niin salama kehin, ja Parolan asemalta (sorry, en ehdi linkittää) löytyy parin vuoden takaisesta joulukalenterista ohje, miten tehdään heijastin siihen salaman eteen, ettei tule jyrkkiä varjoja.
  Onnea matkaan.

  VastaaPoista
 9. morso: Kiitos, morso! Nyt muistankin sen postauksen parolasta, kun siitä sanoit. Olen kammonnut salamaa, mutta joo, parasta kaivella kameran opasteet esiin.;)

  VastaaPoista
 10. Mä vähän epäilen paistaako se aurinko edes työpäivän aikana. Ei se ainakaa viikonloppuna päivällä paista. Tutkittu juttu. Liekö sammunut koko aurinko. Lunta on onneksi sitten valonkin edestä, johan sitä odotettiinkin.

  Mitä kuvaamiseen tulee, ihan sama vaikka laittaa kaikki huushollin valot päälle sekä rementtonttihommiin ostetun halogeenivalaisimen, niin pimeää, pimeää on. Salamaa en käytä en.

  VastaaPoista
 11. Soile: Lohduttavaa tuo. Ja lohduttaudun myös sillä, että sattui kerrankin neulontataantuma oikeaan vuoden aikaan.

  VastaaPoista
 12. Nyt on pako yhtyä Solveigin mielipiteeseen - kuvasi ovat kaunita näinkin.

  Mutta voin kertoa että VALOn kuvaamisessa jossain vaiheessa vain tekninen investointi auttaa. Maksoin aikoinaan osamaksulla Canonin digijärkkärin ja siihen tehokaan salaman, ja niiden avulla kuvia syntyy pimeäänkin aikaan. Erillisen salaman kanssa voi pelata siten että valo tulee oikeasta suunnasta. Toki onneksi kuvaan muutakin kuin neulekuvia :)

  Ikävä homma oli, että mies innostui hankkimaan itse vieläkin kallimman kameran ja siihen objektiiveja. Nyt on tekniikkaa jo minun makuun liikaakin. Nimittäin tekniikka ei kuitenkaan koskaan korvaa sitä sommittelun ja kuvaamisen tajua - jota sinun kuvissasi on.
  Siksi mielestäni juuri sinun kannattaa harkita hetki olisiko järkkäri salamoineen kuitenkin juuri oikea investointi...

  VastaaPoista
 13. Terapia-askartelun tulokset kauniita! tykkään tästä tuoreesta ideasta.

  VastaaPoista
 14. Mari: Kiitos kauniista sanoistasi ja vinkeistäsi. Itse asiassa sitä järkkäriä täällä on mietittykkin, mutta raha-asiat eivät ole sitä vielä sallinneet. Ehkäpä joskus sitten tulevaisuudessa.:)

  eilen tänään huomenna: Tuo idea tuottaa tosiaan aika lailla näyttäviä koristeita pienellä vaivalla. Sain vielä hivenen ompelukonekammoisen esikoisenikin ompelemaan kakkupapereita; monta hyvää asiaa siis yhteen askartelukertaan.

  VastaaPoista
 15. Kiireiset heipat täältäkin!

  Vinkkaan ilmaisiin kuvankäsittelyohjelmiin vielä Picasan, riittää ainakin mulle. Ja minäkin tykkään sun kuvista ihan näinkin - tunnelmaa, tunnelmaa. Sitä ei pelkällä tekniikalla saa.

  Mukavaa joulunalushyörinää!

  VastaaPoista
 16. Jasmiina: Hyvää Joulua sinne teillekkin; kaksi- ja nelijalkaisille!

  VastaaPoista