27.11.2011

Tuiki, tuiki tähtönen

Ensimmäisen adventin kunniaksi askartelin lasten kanssa koko joukon paperisia tähtiä. Kuvat ovat aamupuolen varovaisesta päivänpaisteesta. Nyt iltasella tähtiä on jo koko joukko enemmän ja niitä näyttää sikiävän koko ajan lisää. Kaksi suurta ikkunaa alkaa olla aika tavalla täynnä.

Touhu on helppoa, nopeaa ja näyttävää ja onnistui aika sujuvasti myös näppäräsormiselta ekaluokkalaiselta. Tarvitset vain silkkipaperia, sakset, puikkoliimaa ja maitoa tähtien ikkunaan kiinnittämistä varten. Niin ja ohjeen tietysti. Se löytyy täältä. Harmaa täti suosittelee aivan ehdottomasti. Suorastaan täysillä. Ja menee tekemään vielä ehkä pari lisää.

17 kommenttia:

 1. Oi miten herkkiä :) Vielä kun saatais vähän lunta taustalle..

  VastaaPoista
 2. Oi miten kauniita! Hienosti siivilöityy valo eri kerrosten läpi. Oiskohan meilläkin jossain jemmassa silkkipaperia...

  VastaaPoista
 3. Maija: Jep, maisemat eivät ole järin kaksisia, mutta nuo tähdet onneksi jaksavat odottaa lunta. Ja tosi kivoilta ne näyttävät!

  Vilma: Pienikin arkki riittää..:) Mä aloitin turhan suurilla neliöillä, pitää yrittää vielä jokunen ihan pikkiriikkinen tähti.

  VastaaPoista
 4. Ihania tähtiä! Kiitos linkkivinkistä, täytyykin suunnata silkkipaperiostoksille.

  VastaaPoista
 5. Kauniita! Nuohan menisivät täydestä tämän vuokrakolhoosin ikkunaan - minulla on molemin puolin ainakin 30 naapuria, jotaka näkevät näin pimeällä suoraan sisään. Ja 60-luvun jättikokoiset ikkunat.

  VastaaPoista
 6. MevrouwWalvis: Turkasen huonoja sävyjä siellä oli kaupoilla. Olisin halunnut oikein potkusta jäisensinistä, muttei arkkiakaan. Jouduin sitten kaivelemaan kaikki vanhat ruttuiset ja kosteudesta laikkuuntuneet vanhat paperini esille, kuten ylemmästä kuvasta näkyy.:)Ja noh, piti sitä sitten pinkkiä ja lilaa ja sen semmoista. Niitä löytyi hyvin Tiimarista.

  Kesän lapsi - Minna: Kiitos!

  Mari: Ja kun maidolla kiinnität, niin on helppo poistaa eikä jää vuokraisännälle purnattavaa.:)

  VastaaPoista
 7. Kauniita, mutta sopivia lapsenkin tehdä. Ihana idea! Kiitos linkkivinkistä.

  VastaaPoista
 8. Peppi: Lapset tykkäsivät kovasti ja oli oikein mukava puuhastella yhdessä. Isomman kaverinkin piti saada tehdä omansa..:) Suosittelen paperihommiin ryhtymistä!

  VastaaPoista
 9. Tosi sieviä, voisin ehkä tehdäkin...tosin näissäkin tarvitaan liimaa...

  (Toiveikkaana...)
  Jos käyttää liimapuikkoa, niin tuota on varmaan aika epätodennäköistä, että sotkee hiuksensa, kellonsa tai vaatteensa liimaan, vai mitä?

  VastaaPoista
 10. Juuri äsken mietin, että joku tähti olisi hieno. Sitten istahdin hetkeksi blogistanian äärelle ja kas mitä löydän, tähtiä ja vielä linkin ohjeeseen. Mainiota, kiitos!

  VastaaPoista
 11. Anonyymi: Hiukset kiinni, hihat ylös ja kello ranteesta.:D Ei vaites, liimapuikkohan on aika harmiton peli. Ainoa vaaran paikka on siinä, ettei saa silkkipaperia repeämään sen liiman kanssa. Paperi takertuu helposti puikkoon, joten varovaiset ja hellät otteet käyttöön!

  Maija: No jopas sattui! Ei muuta kuin hommiin! Mulla olisi lisääkin tähti-ideoita; katsotaanpas ehdinkö viritellä täällä jotain lisää..:)

  VastaaPoista
 12. Kiitos, jälleen kerran, vinkistä!
  Heti kokeilen...ja päätän vasta sitten tekeekö 20 eppuani näitä...Siis kestääkö open hermo tämmöisen askartelun näin joulun alla. Se muuten kesti erinomaisesti joulukylän rakentamisen!

  VastaaPoista
 13. Tuija: Minkä ikäisiä koululaisia sulla on? Luokallinen ekaluokkalaisia voisi olla aika kaaos!:D Lasten motoriset taidot taitavat olla niin erilaisia. Mutta joo, meillä yksi lapsen kaverikin teki, joka ei ole kauhean harjaantunut tämmöisessä värkkäämisessä. Tähti meni hitusen kallelleen, mutta kivan näköinen se oli silti ja lapsi halusi kiikuttaa aarteensa kotiin asti. Omallani hirvitti vain se liimaus; siinä saa olla aika tarkkana, että sakarat menevät jetsulleen. Mutta yrittänyttähän ei laiteta? Ja jos sulla jo joulukyläkin on niin siitä vaan!

  VastaaPoista
 14. Teidän ( ja kaikkien muidenkin ) lumi on juuttunut tänne. Saa hakea pois puolet vaikka.

  VastaaPoista
 15. WeirdRockStar: Sielläkö se on? Just kyllä luin lehdestä, että huomenna lähtee kaikki lumi. Että ehditäänköhän me ajoissa ollenkaan? Jos meitä ei näy, niin se sade sitten kait hoitaa hommat.

  VastaaPoista
 16. Onpa hauskoja tähtösiä, kivannäköisiä!

  VastaaPoista