8.11.2011

Totta se on

Pidempään blogiani seuranneet saattavat muistaa yhtä sun toista historiastani sukkien neulojana. Sanalla sanoen minä ja se touhu emme ole varsinaisesti olleet mikään match made in heaven. Viime vuotisessa Sytyck-kisassa tosin ylitin itseni ja sain aikaiseksi enemmän sukkia kuin koko siihen astisessa neulojan elämässäni yhteensä. Kolmeko paria se oli? Olen koettanut pitää virettä yllä myös tämän vuoden puolella, mutta näyttää siltä, etteivät keskeneräiset parit valmistu aivan heti. Jos meissä jokaisessa asuu pieni sukanneuloja, niin minun sukanneulojani näyttää olevan kotosalla vain kilpailutilanteissa. Tai sitten se on todella pieni.

Taustani huomioon ottaen tuntuu erityisen hyvältä julkaista sukka-asioihin liittyvä iloinen uutinen. Lieneekö ensimmäinen laatuaan? Joka tapauksessa huomasin juuri liittyneeni kerhoon, johon en ikinä uskonut yltäväni: omistan itse neulotut sukat, joilla on ikää pian kokonainen vuosi. Kuvittelin joitakuita teistä melkoisiksi huumorinaisiksi, kun kehuitte joidenkin sukkienne kestäneen vuoden, pari tai jopa enemmän. Mutta totta se on! Neulotun sukkaparin elinkaari voi olla paria-kolmea kuukautta pidempi! Muistatteko nämä? Olen pitänyt niitä sisällä, ulkokengissä, kumisaappaissa, kaikkialla. Paljon. Ja ne ovat ehjät. Niissä ei ole nyppyjä. Voisin tirauttaa jokusen onnen kyyneleen. Niin uskomatonta se on.

25 kommenttia:

 1. Mitä? Ehjät, vuoden varteenotettavaan ikään päässeet Noro-sukat? Haluan tietää salaisuutesi, miten onnistuit tuossa?

  VastaaPoista
 2. Meillä suurin ongelma sukkien kanssa on se, että kun ne kerran joutuu pyykkikaappiin, niin sille tielle jäävät. :D Mun ainoat itselle tehdyt sukat on olleet siellä jo puolisen vuotta... :DD

  VastaaPoista
 3. Tiina: Aluksi näytti, että menevät pohjasta puhki justiinsa ja taisin täälläkin jo uikuttaa, että kohta päästään parsimaan. Mutta kattia kanssa. Olen pessyt Norojani tiuhaan pesukoneessa neljässäkympissä ja jotenkin tuntuu, että se teki heikommille kohdille hyvää. Ei merkkiäkään puhki menemisestä. Ja Norohan ei ollut sitä ohuempaa Kureyon Sockia vaan Silk Garden Sockia. Tiedä vaikka panostaisin pukin konttiin itselleni ko. lankaa uutta paria varten. Jotain villimmän väristä raitaa tekisi mieli.:)

  Veera: Tuo on tietysti yksi konsti pitää ne ehyenä.:DDD

  VastaaPoista
 4. Nuo on kyllä komiat sukat! :) Kiinnostaisi kokeilla itsekin, mutta moiseen projektiin ryhtyminen suorastaan pelottaa... :/ Mutta samalla tässä palellessa kyllä tuumin, että olispa kiva nyt vetästä jalkaan tuommoiset! :) Ehkä annan siis sukille mahdollisuuden..

  VastaaPoista
 5. Ai että tää siun blogi on ihana. Ihanaihanaihana.

  Ja mie kyllä uskon Noroon, se ihanasti vähän pikkuisen lievästi huovuttuu ja sitten kestää, kunhan sitä pesee pesukoneessa. Oikein hyvä. :) Ja sukkasi ovat niin kauniit. Miekin tahon omat Noro-polvarit. Langathan niihin jo on (Silk Garden Sockia miullakkii) mutta vasta joulun jälkeen voin neuloa mitään itselle..Mutta sitten, sitten repäsen :)

  VastaaPoista
 6. Saara: Kuvan raitapolvarit olen tehnyt "lentämällä". Raidoitus on niin addiktoivaa, että sukkiin ei tainnut mennä kuin viikko tai vähän toista. Minulla ei muunlaisia sukkia kannattaisi tehdäkään.:) Mutta älä emmi yhtään, vaan rupea hommiin. Noissa sukissa käytetty ohjekin on ihan huippu; jossain siellä tekstissä on linkki josta pääset postaukseen, missö kaikki faktat sukista on annettu. Ei kun neulomaan!

  hillanen: Tempaistaanko joulun pyhinä molemmat? Sitten keimaillaan uusi vuosi leuhkissa sukissa?

  VastaaPoista
 7. Minunkin NOROT on aivan ehjät vuoden käytön jälkeen. Siitä syystä olen myös melkein valmis tirauttamaan pari kyyneltä!! =o)

  VastaaPoista
 8. Hanna: Tässähän saa vanha termi "itkijänaisista" aivan uutta sisältöä..:)

  VastaaPoista
 9. Ehdottomasti! Loistoidea. Lupaan pistää Noropolvarit puikoille heti jouluna :) :)

  VastaaPoista
 10. Vau, laatusukat laatulangasta!

  VastaaPoista
 11. Edelleen yhtä ihanaiset nuo sinun sukkasi! Noro on kyllä ihmeen kestävää, ja pesujen jälkeen tuntuu tosiaan vain jotenkin uudistuvan. :D Neuloessa kesto meinaa kyllä helposti arveluttaa, kun langassa on tosi paljon ohuempia ja paksumpia kohtia.

  VastaaPoista
 12. Eikö ookki mukavaa kun sukat kestää, omaneulomat vielä. Kiitos muuten lankavinkistä. Minä tässä testailen Novitan Tico Ticon kestävyyttä. Kerron sitten vuoden päästä mikä on tilanne :)

  Hei, keksin hyvän käyttövinkin sille sinun virkatulle pipolle, siis jos se ei jo ole käytössä. Täällä oli tänä aamuna pakkasta kun lähdin pyöräilemään töihin. Kylmä satula ei oikein houkutellut ja aikani pähkäiltyä keksin lakittaa sen, milläpä muulla kuin isolla virkatulla pipolla :) Ei palellu pyllyä ei.

  VastaaPoista
 13. Olen karttanut Noroa sukkalankana, kun aina kuulee, että puhki menivät. Mutta että silk garden-versiona voisi kestää ja pesukoneen kautta vielä... tätähän pitää kokeilla :) . Ja nuo raidat ja värit ovat kyllä aivan parhaat.

  VastaaPoista
 14. hillanen: Pitää ruveta katsomaan lankoja sillä silmällä.. Täällä on putiikeissa sävyjen puolesta aika kehno valikoima. Tässähän tarjoutuu tilaisuus peräti nettikauppoihin!

  Emma: Hyvät ovat. Ainoa muutos on se, että lukuisten pesujen seurauksena polvareiden mitta on lyhentynyt. Eivät mene ihan polvitaipeeseen enää, mutta pitkät edelleen.:)

  ArualMaria: Enpä tosiaan olisi vuosi sitten uskonut, että nämä ne ovat ne porukan vahvin lenkki. Ajattelin, että pyhäsukiksi korkeintaan. Mutta koska mulla ei ole villasukissa juuri valinnanvaraan, näillä on menty.

  AnniKainen: Haa! Tuo on hyvä ajatus! Olen kyllä poloinen talvipyöräilijä, mutta on niitä kolkkoja kelejä muulloinkin. Yes!

  Heidi: Minulla on kokemusta vain tästä yhdestä parista, mutta sen nojalla rohkaisen kyllä kokeilemaan. Ei mitään ongelmaa ole ollut.

  VastaaPoista
 15. Oikein vuosikkaat! Hienoa. Minun molemmat Norosukat ovat jo manan mailla.

  Se pesu kyllä pörhisti niitä, huomasi aina pesun jälkeen että olivat paremmassa kuosissa. kolmatta kertaa en enää jaksanut parsia

  VastaaPoista
 16. Soile: Saitkos sukillesi ikää miten paljon?

  VastaaPoista
 17. Nyt minuakin kohta itkettää, saatta tosin johtua wasabista edelleen... Kaivan kohta hyllystä silk garden sukkalangat esille.... ja niistän niihin.

  VastaaPoista
 18. jaa-a ei tullut kalenteriin merkittyä. Mutta voisi kait sitä jotain vuotta veikata. Pitää tunnustaa että niitä kyllä käytettiin paljon.

  Sisusta tehdyt ovat kestäneet yli viisi vuotta.

  VastaaPoista
 19. Täällä itkettää kyllä ihan muusta syystä: ei ole enää yhtään paria ehjiä sukkia. Norot ovat puhki jo neljästä kohtaa, mutta aloin pestä niitä koneella liian myöhään (oli toki sitä ohuempaa Noro sorttia)Yksi kerä oli Silk Gardenia odottelemassa eli laitan toivoni siihen. Mutta on oikeus ja kohtuus että kun kerran polvarit neuloo, ne myös kestää, nuo on vieläkin niin hienot!

  VastaaPoista
 20. On ne kauniit!
  En ole sitten ala-asteen tehnyt itselleni sukkia, pitäisiköhän kokeilla? :) Isoimmat aikuisiällä tehdyt sukat taitavat olla 5-vuotiaan kokoa parin talven takaa. Raidat koukuttavat :)
  - Taru

  VastaaPoista
 21. mokkakissa: Sentäs hyvät langat, mieti nyt vielä!:DDD

  Soile: Meillä on ollut ennenkin puhetta noista sun Sisu-sukista. Se vaan tuntuu niin käsittämättömältä, kun se lanka tuntuu jotenkin niin pehmeältä ja heppoiselta. Kait ne on joskus sitten sisukkaat sukatkin tehtävä.

  Merruli: Nämä Norot ovat olleet ainoani jo hyvän aikaa, joten kulutusta ja käyttöä on piisannut. Jospa sinullekkin sukkia jostain ilmaantuisi.;)

  Taru: Melkein suosittelisin raitoja. Oman - varsin kapean - kokemukseni perusteella näyttää, että raidalliset sukat tulevat helpoimmin valmiiksi.

  VastaaPoista