5.11.2011

Siperia tuskin opettaa

Sarjassamme "Blondi touhuaa" kysymme tänään, että oliko pakko?
Ilmeisesti oli, koska lopettaakaan en voinut. Kaikki merkit kyllä olivat vastaan, mutta milloinkas minä sellaisista olisin perustanut. Purin aika monta alkuunsa. Ja muistan todenneeni miehelleni jossain vaiheessa, että pitäisi vissiin jo uskoa. Mutta en uskonut. En, vaikka mieskin sanoi mallin nähtyään, että aivan erityisen typerä. Että ei ainakaan hänelle, kiitos. Eikä hänen maussaan ole yleensä mitään vikaa.

Siitä tuli siis taas liian iso?
Minulla tulee yleensä aina liian iso. Toiset ostavat liian pieniä vaatteita ja kuvittelevat joskus laihtuvansa, minulla se näyttäisi menevän päin vastoin.

Teitte hatun. Uskotteko päänne vielä kasvavan?
Ilmeisesti. Mieheni olettaa, että kasvatan sarvia.

Päähineenne ei tällä kertaa ole harmaa. Kaipaatteko lisää sävyjä arkeenne?
Tässä tapahtui virhe. Aloitin harmaalla. Kokeilin useampiakin harmaan sävyjä, mutta virkatessa ja purkaessa volyymit kasvoivat. Väreissäkin. Kaduttaa vietävästi.

Miksi ette purkaneet heti, kun tajusitte tekevänne sutta?
Jaa-a. Eikös tätä kysytty jo ihan ensiksi? Ensinnäkin myssyyn tuli raitoja. Jokainen tietää, ettei sellaista lopeteta noin vain. Niiden syntymistä on kiva seurata. Toiseksi kyse on minulle tyypillisestä tavasta, josta en pääse irti. Aika ajoin virkkaan itselleni - kuin pakon sanelemana - aivan käsittämättömän ruman näköisen tai värisen myssykän. Niitä on jo aika monta ja ne pitävät toisilleen iloista seuraa kaapin pimeimmässä nurkassa. Minulta pitäisi kieltää myssyjen virkkaaminen. Nimenomaan virkkaaminen. Äläkä sotke susia tähän. Ne eivät ole rumia ensinkään ja ihan viattomia tässä myssyasiassa. Ne eivät myöskään tietääkseni virkkaa.

Onko mitään enää tehtävissä?
Tietysti voisin aina purkaa. Mutta kuvioon kuuluu, että virkattu kammotus laitetaan kuivausrumpuun huopumaan. Vasta sen jälkeen järjen valo palailee. Kun kaikki on peruuttamatonta. Aluksi tosin tarjosin liian isoa myssyä miehelleni, joka katsoi minua merkitsevästi, mutta suostui silti kokeilemaan. Päättelin, ettei kauppoja tule, sillä hän sanoi pipon olevan kuin suoraan BB-talosta. Eikä se ole meillä mikään kehu. BB-pipo joutui kuivausrumpuun. Itse asiassa kahteenkin kertaan.

No, tuliko pienempää?
Se pentele venyi entisestään. Olen onnistunut tekemään raidallisen reggae-myssyn JukkaPojalle tai jollekkin muulle Jamaica-tyypille.

Miten tästä edetään?
Sanoppa sinä. Se on nyt saunassa ja kohta otamme löylyt. Kiusaan ja piinaan sitä vielä tovin, ennen kuin vetäydyn miettimään. Tiedä vaikka perustan siitä semmoisen saunamyssyn.

Milloin saamme nähdä Reggae-pipon kuvissa?
Nyt panit pahan. Lähdetäänkö vaikka siitä, että sitten kun on valoa. Ja kunhan olen keksinyt, mitä sille voisi vielä tehdä. Koska jotainhan sille on tehtävä.

35 kommenttia:

 1. Tämä teksti sai mut repeemään ihan täysin. Anteeksi ei saisi nauraa toisen ahdingolle. =)

  VastaaPoista
 2. Tuittunen ja Lila: Saa nauraa. Minkä sitä pöljyydelleen mahtaa? Eikä täällä itkutkaan auta.:)

  VastaaPoista
 3. Sun pitää Outi ny laittaa rastat päähän, niin sitten on sopivan kokoinen myssy.

  Ai ei vai?

  VastaaPoista
 4. Onpa mukava kuulla, että muillakin on näitä miksi-aina-näin-tekeleitä. Itse olen aloittanut tänä viikonloppuna kahdet lapaset kahdeksanvuotiaalle ja molemmista taitaa tulla jättiläiskokoiset (ja raidatkin on rumat...)

  VastaaPoista
 5. Enpäs malta tällä kertaa olla puuttumatta puheeseen. Vaikka yleensä seuraan tekemisiäsi hiljaa, kuin nurkan takaa...
  Kun ei mene niin kuin Srömpsöössä niin Kätevä Emäntä korostaa sitä, mitä ei voi peittää. Että jos siitä XL myssystä tekisikin täti moonika -tyyppisen käsilaukun rottinkikahvojen avulla ja sanoisi että tätä mä just meenasinkin?? :)

  VastaaPoista
 6. Eikös niihin reggae-myssyihin kuulu tunkea rypistettyä sanomalehteä täytteeksi kun ovat niin isoja? sehän saattaa jopa lämmittää talvella... sitten vaan virkkaat siihen lisäkoristeeksi sellaisen vihreän viishaaraisen lehden, you know. vai onks siinä seitsemän haaraa?

  VastaaPoista
 7. Ehkä sinä virkkailet reggeamyssyjä, jotta me muut saamme välistä kunnolla hekotella. Jos saunamyssy-suunnitelma ei toimi, niin miten olisi reggeapannumyssy, toki tämän kuvamateriaalin perusteella on vaikea sanoa toimisiko.
  Olet sinä vaan mainio humoristi!

  Sait muuten Rikke-kuumeen tartutettua minuunkin, nyt yritän saada jonkun projektin valmiiksi. Opettelin luontitavankin jo.

  VastaaPoista
 8. Soile: Ei tässä muu auta, mun oma tukka on liian ohut. Mä olen saunottanut ja kuivannut ja kastellut ja vaikka mitä sitä niljketta ja se vaan pyörii kuin hyrrä mun päässä. Ja mies oli muuten ihan oikeassa: älytön malli. Mitähän mä taas mietin?

  -sanna-: Siis isot ja raidalliset? Kuule, mä olen sen kasivuotiaan kanssa sitten ihan samikset. Mä ja mun myssy ja se lapsi ja sen vanttuut.

  Tuija: Kassi? Voi olla, että joudun kokeilemaan tuota. Ja lauseesi, mitä ei voi peittää, jäi nyt kyllä takomaan mieleen. Myssyä ei todellakaan voi peittää, siinä on raitoja. Mutta voisiko sitä vielä jotenkin korostaa???? Pitää miettiä, yleensä yön yli auttaa.

  mokkakissa: Meinasin jo postatakin, että alanko pössyttelemään, mutta en uskaltanut, kun eihän sitä tiedä kuka siellä minunkin juttujani lukee, hyvänen aika. Mutta se voi olla edessä, jos tässä reggaen teille joudutaan. Tuo sanomalehtijuttu voi olla vielä tarpeen, kiitos!

  Merruli: Rikke on ihana, ja jotenkin sen ihanuus vain korostuu tämän viimeisimmän virityksen rinnalla. Pannumyssy? Tulisko siitä pannumyssy?

  VastaaPoista
 9. Kai siellä teidänkin kaupungissa pyörii köyhiä rastapäisiä opiskelijapoloja. Menet hämärissä nurkan taa vaanimaan ja nakkaat sen jonkun sellaisen päähän ihan huomaamatta, ja sitetn juokset kovaa, niin se ei voi sitä palauttaakaan. :)

  Sä kyllä saat ihmisen hyvälle tuulelle. ;)

  VastaaPoista
 10. morso: Siis se olisi semmoinen neulegraffiti? Muut jättää neulottuja ja virkattuja juttuja liikennenmerkkeihin ja puistonpenkkeihin ja meitsi nakkaiski rumia raitapipoja hippien päähän? Aivan loistava ajatus! Mä olen muuten entinen pikajuoksija (paino sanalla entinen), joten suunnitelma kyllä toimii.:D

  VastaaPoista
 11. Et ole yksin epätoivoisten projektiesi kanssa. Tunnistan itseni tästä hyvinkin paljon. :) Purkaminen ei ole mun juttu ja pesukoneessa/kuivausrummussa on pyörinyt useampikin villatekele. Mitä yhdestä piposta. Onneks ei ollut isompi vaatekappale. :)
  Ja hei, Riken sain tänään valmiiksi. Tuli aikas iso - huomenna rumpuun... ;)

  VastaaPoista
 12. maijanmaja: Kiitos, sinä ihana! Naurattaa tuo sun Rikkesi (anteeksi), mutta tämmöistä tämä on. Tervetuloa kerhoon!:DDD

  VastaaPoista
 13. Hohooo, kyllä tää muakin nauratti! :D Ei onnistu aina nää tekeleet ei. Ja se on jännä juttu, miksi sitä ei voi tajuta jo siinä tehdessään. Munkin piti yhdet tossut neuloa Huopasesta valmiiksi ja HUOVUTTAA ennen kuin totesin, että värivalinta oli jokseenkin karmea - vaikka olin epäillyt värivalintaa jo ennen työn aloittamista.. Vähällä käytöllä on tossut olleet, vaikka muuten ovatkin oikein kivat ja lämpöiset! :/ Toivottavasti myssykälle löytyy jostain käyttötarkoitus! :)

  VastaaPoista
 14. Olisko siitä myssystä kauppakassiksi :)

  VastaaPoista
 15. Mitäs sitä turhin sanomalahtiä pipoon tunkee, vois sinne laittaa sen aina mukana kulkevan neuleenkin ja parit lankavuuhdit. Ja lankakauppa ostoksilla tosi kätevä kun ostokset voi tunkea pipoon. Pari puikkoa mennessä mukaan niin voi kiinnittää tyhjän myssyn siihen tiukkaan nutturaan ettei ihan silmille valahda.
  Mulla hautuu varastossa pipo joka oottelee 72 cm päänympärystä. Ja enempää ei huovu.

  VastaaPoista
 16. Saara: Tämä minuakin ihmetyttää, siis tämä väriasia. Että jos periaatteessa tietää, että nyt tulee tehtyä taas sellainen kirjavankukertava kauhistus, jolle ei ole käyttöä, niin miksi pitää jatkaa? Miksi ei voi säästää lankaa johonkin fiksumpaan tarkoitukseen? Onko kyse vain jostakin terapiatyyppisestä virkkaamisesta, että kunhan jottain? Ihme juttu. Lohdullista, että muutkin osaavat tämän pöljäilyn.:)

  AnniKainen: Koko lauantain kestäneen huovutusrumban jälkeen reggaepipo on huopunut sen verran pieneksi, että kauppakassiksi siitä ei enää ole. Mutta on vieläkin liian iso päähän. Eli jostain sieltä myssyn ja kassin välistä on tämän hetkinen tilanne.

  Anonyymi: :DDD Hillitön ajatus! Ja sympatiseeraan sinua kokoasiassa juuri nyt vahvasti, sillä näyttää siltä, että myös minun myssyni näyttää saavuttaneen jonkinlaisen huopumismaksimin; se ei pienene enää. Vaikka tietysti yritän vielä.

  VastaaPoista
 17. Näkemättä epätoivoista myssytuotostasi, niin sanoisin, että tee siitä amppeli. Eli tökkää reijät reunaan, virkkaa myssy-amppelille roikotusnauhat ja laita kukkapurkki sinne sisälle. Jos värimaailma ei sovi sisäsisustukseen, niin laita se roikkumaan ulos ja pistä myssy-amppeliin vaikka kanervia. Sori, idea vaan tulla tupsahti ja oli pakko jakaa se... =o)

  VastaaPoista
 18. Hanna: Luovia ongelman ratkaisuja on kyllä kertynyt jo monen monta. Tämä sinunkin amppeli-ideasi on kerrassaan loistava. Siitähän voi jättää kanervatkin pois, niin saa orva valmiin pesän. Kiitos!:D

  siina*k: Niin, tämmöistä täällä. Taas.

  VastaaPoista
 19. Haluaa ehdottomasti kuvan. OP

  VastaaPoista
 20. OP: Voi hyvänen aika. Saatan laittaa sen vielä pesukoneeseen. Jos se vielä pienenisi. Otan kuvia heti, kun aurinkoa vähääkään vilahtaa.

  VastaaPoista
 21. Jos siihen laittaisi vaikka kuminauhan, että pysyy päässä? :D Kuvia minäkin odotan.

  VastaaPoista
 22. Pikkusisko: Kuminauhaa minäkin mietin, mutta jotenkin ajatus ahdistaa. Koko alkaa olla käsiteltävissä nyt, mutta muuten se on niin ruma, etten tiedä miten päin olla.

  VastaaPoista
 23. Voi elämän kevät tämä teksti ja sitä seuraava keskustelu! :DDD

  Mie toivon, että myssy tajuaa kutistua käyttökelpoiseksi. Mutta oletko harkinnut jo pannumyssyä tai pehvanlämmitintä alias istuintyynyä, jota voisi pitää pakkasella hiekkiksen reunalla tms. istuskellessa? ;-)

  Kurjaa kun kuvaaminen onnistuu vain keskipäivän tuntumassa, en tykkää. :(

  VastaaPoista
 24. Mertsu: Kiitos sympatiasta. Olen miettinyt pannulappua, tuo pannumyssykin olisi oikeastaan aivan käyttökelpoinen ehdotus. Jos, ja toistan jos, se hiivatin pipo ei olisi NIIN ruokottoman ruma. niisk.

  VastaaPoista
 25. Olen kovin jäljessä kommentoimassa - itsehän kutsun näitä kuvaamasi kaltaisia "tuotteita" sipulipusseiksi. Sipat vain sisälle ja seinälle roikkumaan?

  VastaaPoista
 26. ah, huoh, kiemurtelen lattialla enkä saa tarpeeksi happea naurultani.

  VastaaPoista
 27. Mari: Se sipulipussi pitäisi laittaa kaapin perälle roikkumaan, kun se on NIIN ruma. ja hengittääköhän se mikään sipuli enää tuommoisen läpi. Sentäs huovutettu kaksi vuorokautta!

  isoinpapu: Happi on meinannut loppua välillä täältäkin.:D

  VastaaPoista
 28. Tällä blogissa saa aina takuuvarmasti hyvän mielen.
  Tuli tässä vain mieleen se eilis- iltainen jakso mitä tuijotin jyytyybissä Jeevesistä ja Woosterista... katsos, Jeeves vuorasi Woosterin liian ison silinterin epätoivotun kihlatun novellin sivuisilla. Tämä tietysti on epävanhurskaista tämän maailman kirjoja kohtaan mutta koska Rouvalla on heidän maallisen vaelluksen päättämisestä kokemusta jo historiassa- juolahti vain mieleen prospekti myssyn pienentämisestä jo Oravalle tuomitun neulekirjan sivuilla?

  VastaaPoista
 29. WeirdRockStar: Ehdotushan on loistava ja vieläkin paremmaksi sen tekee tuo ajatusvirta, joka johtaa Jeevekseen ja Woosteriin. Tällä hetkellä käteni ovat kuitenkin jo sidotut; myssykkä kuuluu nuorimmaiseni kohtuullisen laajaan päähinevalikoimaan; siis sellaiseen huumori/leikki/naamiaisasusarjaan, eikä siihen kokoelmaan parane puuttua.

  VastaaPoista
 30. Juu juu. Ymmärretty tokikin. Tuli taasen tuosta mieleen taannoinen tarina eräästäkin pienen pojan mummosta kuka himoitsi viattoman lapsen huopaista ( hyvin selkeästi halvan näköistä ) mustaa sheriffin hattua. Ymmärrä nyt tässä noita tämän maailman eläkeläisiä...
  Tällä ajatusvirralla tosin ei ollut mitään tekemistä Jeevesin eikä Woosterin kanssa- mikä todella olisi hionut sen luultavastikin erinomaisiin korkeuksiin.

  VastaaPoista
 31. WeirdRockStar: J & W antavat tarinalle kuin tarinalle arvovaltaista sävyä, ehdottomasti suositeltavia auktoriteettaja.:)

  VastaaPoista
 32. Täällä uusi lukija yrittää kiivaasti koota itsensä, että selviäisi tästä hepulista nukkumaan. Kiitos tästä, KIITOS!

  - joo, ja keskusteluun sopivasti sanavahvistuksena on joint... :D

  Aapukka

  VastaaPoista
 33. Aapukka: Voi kamala. Nyt huolettaa, että pärjäsikö se uni sille hepulille. Mutta semmoisia ne virakatut piposet ovat; niiden kanssa voi joutua vaarallisiin tilanteisiin.:)

  VastaaPoista