5.11.2011

Rakas harmaa,

sinua on viime päivinä riittänyt. Olet kietonut koko kaupungin uneliaaseen harsoosi; kuin syliin, johon tekee mieli vaipua. Tein värisesi myssyn, joka päässäni lähes katoan sinuun. Minusta tulee näkymätön nainen. Jopa kameralle, joka ei enää erota, missä menee raja. Missä minä alan, missä minä lopun. Otin monta kuvaa, joissa on vain sumua. En haluaisi loukata, mutta pelkään puhuvani totta, kun sanon, ettet ole valokuvaajan taivas. Paitsi tietenkin silloin, kun valokuvaaja haluaa usvaisia kuvia. Mystistä tuntua ja marraskuuta. Minä halusin selkeitä myssykuvia, jotka tekisivät mallille oikeutta. Sillä siinä ei ole mitään vikaa. Se on yhtä mukava kuin värinsä - ja ota tämä nyt kehuna. Mutta tunnustan hieman mananneeni, ettet päästä valoa maailmaan lainkaan. Edes hetkeksi, jotta ihminen voisi otta pari onnistunutta kuvaa. Jos se kuului sinulle asti, pyydän anteeksi.

Ystäväsi, Outi, jolla on huomattavasti somempi uusi myssy, kuin mitä kuvista voisi päätellä.


Malli (nimeltään Zumthor) löytyy täältä ja kuvatkin ovat siellä sellaisia, että saatte parempaa tolkkua myssyn arkkitehtoonisesta rakenteesta. Päähinettä voi pitää molemmin päin ja lisäksi ohjeessa on mallista lyhyempi pipoversio tämän tekemäni pidemmän ratkaisun lisäksi. Oikein mainio myssy. En ole aivan yhtä rakastunut kuin vasta tekemääni Rikkeen, mutta hyvältä tuntuu tämäkin. Lankana käytin tweedmäistä pintaa tavoittelevaa Sandnes Garnin Smartia (1052) ja sitä meni reilu kerällinen. Puikot olivat 4,5 ja 4,0.

Vieläköhän mulla myssyttäisi? Pari kivalta näyttävää ohjetta olisi takataskussa..

5 kommenttia:

 1. Myssykuume on tarttunut täältä mullekin tosi hyvin. Tuhannesti kiitos tuosta rikke hatin ohjeesta. Rakastan sitä.

  Pitäisiköhän yrittää tätäkin, näyttää kivalta. Ai niin, mä just päätin etten enää neulo yhtään hattua/myssyä/pipoa tänä vuonna.

  VastaaPoista
 2. isoinpapu: Mukava, jos tämmöinen tauti etenee, vaikka olen täällä aistivinani, että jonkinlaisia jälkitauteja kaikenlaisine vaivoineenkin on ilmaantumassa. Näyttää nimittäin ikävästi siltä, etten pysty lopettamaan. Jos oikein ymmärrän kommenttisi, siellä teilläkin päin harrastusta täytyy ikään kuin suitsia asettumaan. Vaikka en minä hillitse, päinvastoin: ainahan sitä myssyjä tarvitsee. Hyviä varsinkin. Niin että mieti toki vielä tuota päätöstäsi.

  VastaaPoista
 3. Harmaa on ihana väri, harmi vain kun sitä on tähän aikaan ihan liikaa. Paitsi nyt on ihan mustaa... Hyvältä näyttää myssy, ja juuri niin mukavalta kuin pitääkin. Minullakin menossa myssyvaihe, tosin neulon samaa myssyä kolmatta kertaa. Huh.

  VastaaPoista
 4. liinu: Voi että se on mukava myssy, harmi, etteivät valokuvauksen jumalattaret olleet järin avuliaita tänään. Myssyvaihe on hyvä vaihe; eiköhän me vielä näitä tarvita.

  Mertsu: Kiitos. Voi että kun olisit saanut ihastella parempia kuvia! Voihan se olla, että pitää ottaa uusiksi vielä joskus. Siis se kuvaaminen.:)

  VastaaPoista