19.11.2011

Pusipusi

Ensin sitä odottaa aurinkoa. Se kestää kauan. Sitten kun aurinko tulee, on muilla menoja. Pitää juosta siellä sun täällä ja sen jälkeen kuvaaja ottaa päiväunet. Sitten odotetaan, että kahvi tippuu ja saadaan kupposet kuumaa. Kun vihdoin kaikki on kohdillaan, aurinko on jo matalalla ja paistaa hankalasta suunnasta. Kuvaaja ja kuvattava pyörivät parvekkeella parasta valoa hakien. Kaulurin väri ei meinaa tarttua kuviin oikein. Jalkoja alkaa paleltaa. Parvekkeen oven läpi kuuluu sinnikäs lapsen ääni: Mitä te siellä oikein teette? Kysymys toistuu monta kertaa. Äänenpaino muuttuu vaativaksi. Lopulta kuvaaja kyllästyy ja korottaa äänensä oven suuntaan: No, tultiin tänne pussailemaan! Lapsi hiljenee. Miten lie naapureiden laita.


Malli: Mari Muinosen/tikrun Kotiliesi-lehdelle suunnittelemat Lyydian lämmittimet. Settiin kuuluu myös lapasohje, mutta niitä en ole vielä tehnyt. Mallin ohje Kotiliedessä 19/2011.
Lanka ja puikot ohjeen mukaan eli kauluriin kului kolme kerää Dropsin Nepalia. Sävy on harmaa.
Nappeja en löytänyt kotioloista viittä samanlaista. Laitoin sitten erilaiset. Ei se ole niin nöpön nuukaa.

Työn edetessä tuntui välillä, että kaulurista tulee julmetun suuri ja miten päin sen kanssa oikein ollaan, mutta elämä kirkastui, kun neuloin kiltisti loppuun asti ja kiinnitin napit. Se vinkiksi muille hätähousuille, jos sattuvat tarttumaan tähän ohjeeseen. Harmaa täti tykkää ja suosittelee. Ja on muuten ihanaa onnistua välillä. Marraskuu on ollut tällä suunnalla melkoinen Aku Ankka -kuukausi. Kaikenlaista on yritetty, mutta valmista ei ole saatu. Tänäänkin virkkasin yhden pöllön rintarossiksi itselleni ja mörköltä kuulemma näyttää. Joten antaa olla. Seuraavaksi taidan neuloa taas uuden myssyn.

26 kommenttia:

 1. Kuulostaa tutulta tuo Mörkö- rintarossi. Meikäläisenkin askarteluosastolta lähtee pelottavia juttuja...

  Motto. Mitä isompi käsityö, sitä paremmin se onnistuu.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: Juuri tällä hetkellä olen aulis kallistumaan mottosi kannalle, vaikka on mulla joskus jotain pientäkin mennyt nappiin. Nyt on vaan jotenkin feng shuit olleet jo jonnin aikaa kallellaan enempi sinne paskartelun puolelle. Mutta eihän ne siellä ikuisesti pysy, joten sinnikkäästi vaan uuden kimppuun.:)

  VastaaPoista
 3. Kaunis! Tuo Nepal -lanka on niin ihanaa, varsinkin harmaana.

  VastaaPoista
 4. Onko sulla Nepal-riippuvuus?

  Hieno kauluri. Eriparinapit on tosi hyvä. Ei kukaan luule, että noita saa Vero Modasta. :)

  VastaaPoista
 5. Mörkö on mun suosikkihahmo! Ole ylpeä siitä!

  VastaaPoista
 6. Kaunis kauluri - kuvaussessiolle hihittelin. voin kuvitella tilanteen... Hankalaa kun luonnonvaloa on tähän aikaan vuodesta niin vähän.

  VastaaPoista
 7. kivitasku: Nepal on ihanaa. Siinä on mun mielestä laatu- ja hintasuhde kohdillaan ja väritkin hyvät. Tietysti voisi välillä ehkä neuloa jo muutakin. hmm.:)

  Solveig: Taitaa mulla olla. Ostin Nepalia taas kokonaiseen villatakkiinkin, vaikka edellinenkin takki on samaa lankaa. Ehkä mä olen urautunut?

  mokkakissa: En laittanut sitä mörköä vielä roskiin. Jos jotain sille keksisi.. Tuli ehkä hiukan tunkkaiset sävyt, myönnän. Ja vaikka mulla on vain yksi kissa, niin tilanne oli hiukan samanalainen kuin sun postauksissa; joku makaa aina keskeneräisen työn päällä. Saako siitä säälipisteitä?

  Peppi: Huvittavaa sessiossa oli nimenomaan se, että lasten tarttee vielä kysyä, mitä me siellä parvekkeella tehdään. Tätä blogia on pidetty yli kaksi vuotta ja partsilla on käväisty aika useasti.:D

  VastaaPoista
 8. Näin kaulurin ja ajattelin WWHHHOOOOOOOOOOOOOOOOO!
  Luin tekstin ja ajattelin
  AAAWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW!

  En tiedä miksi urautuminen olisi huono asia. Jos on löytänyt jonkun asian, jutun mikä toimii, niin eikö se osoittaisi mielen köyhyyttä jos valitsisi tietoisesti jotain mikä ei toimi? Ellei taas sitten haluaisi kokeilla jotain uutta mutta entäpä jos onnistumisprosentti on jo aiemmin muita vaihtoehtoja kokeiltuaan paras " urautuneessa " valinnassa, miksi tarkoituksella jatkaisi nuppinsa seinään takomista jos vaihtoehtona on takuuvarma, useasti kokeiltu onnistumisen kokemus?

  Kunhan pohdistan.

  VastaaPoista
 9. WeirdRockStar: Ihana sinä! Niin, uarutumista tai ei, mutta mulla on Nepalia täällä aika lailla ja pois olen sen aikonut neulasta. Myssy on puikoilla, takkilangat ostettu ja vielä niidenkin päälle jokunen kerä löytyy; joten sitä on tulollaan. Edelleen. Yhteen aikaaan tein vain Noroilla, joten voisihan tämän nähdä myös eteenpäin menoksi.:D

  VastaaPoista
 10. Oikein kiva! Nepalia tykkään itsekin käyttää. Napitkin juuri nappiin!

  VastaaPoista
 11. Anteeksi, se olen minä joka on vienyt universumilta kaikki positiiviset askartelujutut. Täällä kun on värkätty yhtä ja toista, nimenomaan askartelupuolella ja kaikki ovat onnistuneet. Sitten kun on vaihdettu vakavasti otettavien käsitöiden, kuten neulomisen, puolelle niin sitten on kyllä purettu ja paruttu. Taidan jatkaa edelleenkin Hamahelmien parissa.

  Kauluri on hieno. Pitäisi itekin tehdä jonniinmoinen. Mutta viitaten edelliseen, niin kypsytellänpä vielä hetki.

  VastaaPoista
 12. Minä en ole edes nähnyt koko Nepalia...? Ehkä onneksi. Mistäs sitä siellä peräpohjolassa hankitaan kun ei etelässä näy ollenkaan. Vai toimitetaanko sitä vain sinne. Kuten isompia Puro-keriä?

  VastaaPoista
 13. Ingi: Kiitos! Hyvä ja lämmin kauluri siitä tuli. Hiukan vielä polttelisivat settiin kuuluvat lapasetkin. Mulla olisi violettia Nepalia tarvittava määrä, saapa nähdä.:)

  Soile: Hyvä kun tunnustit! Eli täällä kannattaa ihan rauhassa neuloskella ja jättää pöllöjen värkkäykset siihen hetkeen kun tuuli siellä kääntyy.. Rupeaa vaan huolettamaan nämä omat jouluvalmistelut; ei ihan viittis kuorruttaa kuusta pelkillä paskarteluilla. Tekisi mieli jotain nättiäkin. Että kauanko sulla ne hamahommat vielä kestää?

  mokkakissa: No jopas jotakin. Kyllä sun pitää löytää Nepalia jostain. Se on garnstudion lankoja; se firma, jolla on netissä ihan sikana niitä ilmaisohjeita. Ei se siis mitään überihmeellistä lankaa ole sinänsä eikä löydy listoilta, joissa ihmiset luettelevat joitain ihkulankoja. Mutta se on tosihyvää peruslankaa ja kun sen hinta on jotain 2,50 per kerä, niin ymmärrät yskän. Ja värit on upeat!

  VastaaPoista
 14. Näitä on kyllä niin mukava lukea, siis näitä sinun juttuja :)

  Onpa kaunis kauluri ja nuo eriparinapit käy siihen mainiosti. Hyvä sinä!

  Tälläkin paistaa aurinko. Pitää ihan lähteä kävelylle ihailemaan tuota valoilmiötä.

  VastaaPoista
 15. AnniKainen: Aurinko on tehnyt ihmeitä tälle hapannaamalle; ihan tuntuu, että semmoinen halu ja vimma tehdä ja toimittaa asioita on palailemaan päin. Jospa kirpakoita kelejä riittäisi!

  VastaaPoista
 16. AnniKainen: Aurinko on tehnyt ihmeitä tälle hapannaamalle; ihan tuntuu, että semmoinen halu ja vimma tehdä ja toimittaa asioita on palailemaan päin. Jospa kirpakoita kelejä riittäisi!

  VastaaPoista
 17. Onpa kyllä kivan näköinen kauluri ! Kaunis väri ja kauniit napit. Ja miksi nappien pitäisikään olla samanlaisia ?!? Joskus aikoinaan tein hyväntekeväisyyteen vauvan nutun, johon kokosin varastoista erilaiset napit. Tuli hauskan näköinen.

  VastaaPoista
 18. Marika: Ja lämminkin on. Kauluri tuli juuri testattua pakkassäässä, kun kävimme katsastamassa suurta ilotulitusta.

  VastaaPoista
 19. Heh, valon metsästys on tuttu juttu. Meillä ei kukaan huutele oven takaa - toisaalta, jos parvekkeen ovi menisi lukkoon ei kukaan osaisi auttaa ;)

  Mitein itsekin tuota kaulurimallia. Mutta olen jumiutunut joulupalloihin. Niitä on jo monta eikä loppua näy. Olisi kiva innostua jostain muustakin...

  VastaaPoista
 20. Ihanan rouhea! Ja oivat nappivalinnat :)

  VastaaPoista
 21. Mari: Mulla on edelleenkin vain yksi pallo. Sen tekemiseen meni minusta aika lailla enempi aikaa kuin olin etukäteen kuvitellut ja sekö se sitten tökkii. Pallo on tosi kiva ja lisää aion tehdä, mutta mulla ei valitettvasti mitään hurmosta jäänyt päälle. Jospa se tulisi vielä. Onhan jouluunkin tovi.

  Emma: Kiitos!

  VastaaPoista
 22. Syksyllä ja talvella valokuvaus on kyllä hieman haasteellista, kun päivänvaloa on niin vähän. Tirsk, teidän kuvaussessio nauratti. :) Ihanan muhkea kauluri ja kivat napit.

  VastaaPoista
 23. ArualMaria: Kiitos! Tämä meidän elämä on vähän sellaista, että eipä tässä juuri voi muuta kuin nauraa. Täälläkään päässä.:)

  VastaaPoista
 24. Upea kauluri, menee neulontaan! Mä ymmärrän tuon urautumisen tiettyihin lankoihin, mä neulon jatkuvasti villasukkia Järbo Garnin Mellanraggista - ihan parasta lankaa.

  VastaaPoista
 25. Tindiska: Minä en ole Järnbo Garnin lankoja nähnyt missään, paitsi Ruotsissa. Tai sitten en ole osannut katsella. Tuo mainitsemasi lankakin ihan uppo-outo.

  eilen tänään huomenna: Kiitos!

  VastaaPoista