23.11.2011

Pöllötauti palasi

Kaikki lähti vyörymään tästä. Kaksivuotias halusi nähdä videon toisenkin kerran. Ja kolmannen ja... siitä ei tullut loppua. Tuijotettuaan pöllöä aikansa hän sanoi vakaasti ja rauhallisesti: Minä haluan pöllön. Äänensävy oli sellainen, etten käynyt kinaamaan luonnonvaraisista eläimistä. Sen sijaan tein sen, minkä jokainen äiti olisi tehnyt. Minä hommasin lapselle pöllön.


Pöllön ohje on täältä. Neuloin pöllön kaapissa ihmisiän lötköttäneestä Novitan Huopasesta (alaosa) sekä saman firman Ainosta (yläosa), jota kuvittelin kyllä värin ja vahvuuden perusteella Huopaseksi. Epäilykset heräsivät jo neuloessa ja vahvistuivat pyöritettyäni pöllöä tovin kuivausrummussa huopumassa. Alaosa huopui, yläosa ei. Kaiveltuani lankakaappiani hiukan tarkemmin, löysin sekä Huopasen että Ainon irrallisia vyötteitä. Ihmelankaa tuommoinen Aino; en ole ennen tavannut 100% villaksi mainostettua tavaraa, joka ei huopuisi. Tarjosin Ainolle vielä väkivaltaisesti kuumaa silitysrautaa, joka onneksi pörhisti langan pintaa sen verran, ettei lopputuloksesta taida juuri eroa huomata. Silmiä en ruvennut neulomaan, vaan turvauduin trikooseen, pitsiin ja nappeihin. Ohjeessa pöllö on neulottu kympeillä ja sitä mukaa tipi on aika lailla isompi kuin tämä juuri valmistunut versio. Vitosen puikoilla tuli sellainen kaksivuotiaan kainaloon sopiva koko.

Niin että kiitos vaan, Soile, mojosta ja ehkäpä hiukan pöllöviruksestakin, jonka luulin täältä jo lähteneen. Pöllö onnistui oikein hyvin ja nyt olen niin reippaalla päällä, että rupean tekemään joulusiivousta ja tiedä vaikka rohkenisin askartelemaankin. Hoot! Hoot!

21 kommenttia:

 1. Mä ihan luulin, että tarkoituksella on alapuoli huovutettu ja yläpuoli ei! Tuli mieleen pöllöjen untuvainen maha ja pään sileät sulat. (: Pöllömania kasvaa taas vähäsen ja luulen, että kohta täältäkin löytyy kasa pöllöjä, kunhan oikein innostun. :D

  VastaaPoista
 2. Veera: Päädyin kevyeen huovutukseen, koska pöllö oli aikamoisen lötkö valmistuttuaan. Ajattelin, että huovutus antaisi ryhtiä ja pöllö seisoisi tanakammin jaloillaan. Näin kävikin. Onneksi kaapin vajakeristä juuri Huopanen sattui ekaksi käsiin. Ainolla alaosa olisi jäänyt kyllä veltoksi. Parempi näin.

  VastaaPoista
 3. Ei pòllòmpàà - siellàkààn seutua Oulua.

  VastaaPoista
 4. Voi pöllö - tahtoo tehdä tommoset pojille!!

  VastaaPoista
 5. Lissu: Täällä riehuu joku pöllötauti.:)

  KristiinaS: Kiitos! On se.

  Pieni Lintu: Tee ihmeessä. Pöllö valmistui nopeasti ja menetys oli ylitsevuotavaa. Ja miellyttää aikuistakin silmää.

  VastaaPoista
 6. Minäkin katsoin sen videon, toisen ja kolmannenkin kerran. Ja tuo vihreä pöllö on kyllä silitettävän suloinen :)

  VastaaPoista
 7. Söpö pöllö! Olen itsekin ihaillut tuota ohjetta(ja monta muutakin pöllöaiheista...) ja miettinyt, onko kotivarastossa siihen sopivia lankoja. :)

  Pöllömania vaivaa täälläkin päin. Pöllöt ovat vaan niin ihania!

  (en tiedä seuraatko blogia nimeltä Tilli Mössönpoika ja muita ihania, mutta siellä on kanssa ihania pöllöjä)

  VastaaPoista
 8. Voi miten suloinen pöllönen!

  100 prosenttinen villalankahan ei huovu jos se on käsitelty (Superwash-käsitelty) sellaiseksi. Esimerkiksi Novitan vauvalanka Wool taitaa olla 100% villaa ja silti konepestävä kuten monet muut. Käsittelyn pois jättäminen tekee langan (vai pitäisikö sanoa JÄTTÄÄ langan) huopuvaksi kuten Huopanen tai monet muut.

  VastaaPoista
 9. Pöwwö on niin kovin, kovin, kovin ihana!!

  VastaaPoista
 10. Ne pöllöt(kin) taitavat talven tullen lennellä eteläisimmille seuduille :)

  Tuo on kiva ja se videon pöllö vasta on lutunen. Miten se voikin olla niin söpö?

  Niin ja nuot silmät ovat muuten kivemmat kuin ne neulotut.

  VastaaPoista
 11. Maija: Oli se ihana pöllö!

  Emmanuelle: Kyllä, käyn aika ajoittain Tilliä lukemassa, mutta säännöllisesti en seuraa. Käynpäs taas kurkistamassa!

  Maiju: Niinpä tietysti. Mulla taitaa kaikki superwashit olla sukkalankaa ja kuvittelin kait, että semmoisissa on aina sukkalankojen tapaan jotain keinokuituakin. Ihmejuttu silti. Kuuma rauta antoi pikkuisen Ainoon eloa, mutta kuivausrumpu - ei mitään.

  hillanen: Kiitos!

  Soile: Minä vaklasin Ravelryssä pöllöt ennen hommiin ryhtymistä ja päätin heti, etten neulo silmiä. Oli meinaan monella pöllöllä sen verran sumea katse.:)

  VastaaPoista
 12. On se ihme firma, kyllä.
  Mutta pöllö on varmasti mieluinen lapsukaiselle ja itsekin luulin että tuo eroavaisuus oli tehty ihan tarkoituksella.

  VastaaPoista
 13. Ihana,ihana,ihana!:) Itse en olisi langan eroa huomannut heti, vaan vasta kun luin.

  VastaaPoista
 14. WeirdRockStar: Kyllä pöllö on ollut kova sana. Se on joutunut vuorottelemaan molemmilla lapsilla; eräänlainen keikkatyöläinen.:)

  st.fiore: Oikeastaan lanka-asia taisi olla onni onnettomuudessa. Huopunut osa alhaalla pitää pöllön aika tanakasti seisaallaan. Se ei lörpsähtele eikä kaadu pötkölleen.

  VastaaPoista
 15. Kiva pöllö! Tuo video oli kyllä ylisöpö :)

  VastaaPoista
 16. -maria-: Taitaa meidän lapselle muodostua jonkinlainen riippuvuus tuohon videon pöllöön. Nyt neiti istuu oma, vihreä pöllö kainalossa katsomassa youtubepöllöä. Näyttää kuulemma pöllölle pöllöä.

  VastaaPoista
 17. Ihana :) Tietääkö kukaan mistä löytäs suomenkieliset ohjeet? :)

  VastaaPoista
 18. Mistähän löytäs suomenkielisen ohjeen tähän pöllöön?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve anoyymi ja anteeksi; ilmeisesti tuo edellinen viestikin on sinulta. Olen ollut jokinlaisella blogilomalla enkä ole käynyt tarkistamassa kommentteja ihan joka päivä. Harmi, jos sulla on siellä ollut ito päällä ja sitten ei ihminen saa inostukseensa vastauksia. Mutta joo, en tiedä, onko kellään vastaavaa pöllö-ohjetta suomeksi. Minä tekisin sinuna nyt silviisiin, että kopioisin ja liittäisin ihan copy-paste (kopioi-liitä) -systeemeillä tuon englannin kielisen tekstin Googlen kääntäjään, joka ei tietenkään ole täydellinen, mutta kyllä sen kanssa moni on selvinnyt kummemmilla kielilläkin kirjoitetuista ohjeista. Eli hae Googlen hakukoneella se Google translator ja kopioi ohjeen teksti sinne. Kone kääntää. Muuta en tähän hätään nyt keksi.

   Poista
  2. Terve anoyymi ja anteeksi; ilmeisesti tuo edellinen viestikin on sinulta. Olen ollut jokinlaisella blogilomalla enkä ole käynyt tarkistamassa kommentteja ihan joka päivä. Harmi, jos sulla on siellä ollut ito päällä ja sitten ei ihminen saa inostukseensa vastauksia. Mutta joo, en tiedä, onko kellään vastaavaa pöllö-ohjetta suomeksi. Minä tekisin sinuna nyt silviisiin, että kopioisin ja liittäisin ihan copy-paste (kopioi-liitä) -systeemeillä tuon englannin kielisen tekstin Googlen kääntäjään, joka ei tietenkään ole täydellinen, mutta kyllä sen kanssa moni on selvinnyt kummemmilla kielilläkin kirjoitetuista ohjeista. Eli hae Googlen hakukoneella se Google translator ja kopioi ohjeen teksti sinne. Kone kääntää. Muuta en tähän hätään nyt keksi.

   Poista