15.11.2011

Paljonko ihminen tarvitsee lampunvarjostimia?

Paljon. Ilmeisesti.


Minulla on täällä monta rautaa tulessa. Tai paremminkin neulottavaa puikoilla. Mutta koska aikani ei näytä riittävän niiden loppuun saattamiseen juuri nyt, oli ihan pakko huitaista joku "vartissa valmista" - tyyppinen askartelu. Ihan vaan oman mielenrauhan vuoksi. Se nimittäin tulla jollottaa. Se joulu. Ja siitä väistämättä seuraa, että jotain jouluista on kotiin hommattava. Jos ei muuten, niin lasten takia. Niinpä minä sitten vaihdoin keittiöön punavalkoiset verhot. Virkattu valaisimeni näytti jotenkin hölmöltä niiden seurassa, joten ei kun tutkimaan, olisiko kaappien kätköissä jotain puna-valkeaa leikeltäväksi. Parempaa en löytänyt; vanha verhon palanen sai ruveta lampunvarjostimeksi. Täti, valmis kangaspäällysteinen varjostin ja verhonpala, purkki erikeeperiä, muoviastia ja pensseli linnoittautuivat kylpyhuoneeseen noin viideksi minuutiksi. Purkkiin liimaa, vettä ja pienen sekoittelun jälkeen liima-vesi seosta varjostimen päälle. Valmiiksi leikattu kangas siihen, ylä- ja alareunoihin liimaa tolkummin, jotta varmasti tarttuvat, kun ne taitellaan siististi nurjalle. Tutkitaan, että pysyy. Jätetään varjostin lämmittelemään kylppärin lattialle ja poistutaan takaisin työkiireiden pariin. Kun muistetaan, niin haetaan varjostin pois ja laitetaan paikoilleen. Ei se nyt ihan super ole, mutta saanee kelvata. Harmittaa hiukan, ettei ollut mitään kivempaa kangasta jemmoissa.

Huomatkaa joulupalloni. Se raukka on edelleen ihan yksin.

PS. Onko lampunvarjostin yhdyssana vaiko ei? Ihan niin kuin ei olisi muuta mietittävää..
Edit. Viisaammat ovat neuvoneet ja täti on käynyt korjaamassa kaikki lampunvarjostimet yhdyssanoiksi. Kiitos!

13 kommenttia:

 1. Lampunvarjostin, lampun varjostin ;). Intuitiivisesti menisi yhteen tässä kontekstissa?? Mutta sama se sille :). Tuo kangas kolahtaa mulle vaan ihan täysillä, ei voisi olla parempi. Siitä tulee lapsuuden mummolaolo. Ja kun mummolaan ei pääse enää kuin muistoissa, niin se vaan jotenkin liikuttaa nyt kovasti. Ihana lamppu ja kauniit jouluverhot.

  t. Anna

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana lampunvarjostin! En ole vielä selvinnyt muutosta ja ehtinyt etsimään sopivaa lamppua, mutta virkattu lampunvarjostin polttelee kovasti.

  VastaaPoista
 3. Anna: Kielen kanssa menee monesti sellaiseksi, että mitä enemmän miettii - vaikkapa oikeinkirjoitusta - sitä enemmän on kohta sekaisin.:) Mummolafiilistelysi ei mennyt ihan pieleen: ostin kaksi pientä verhoa kirppikseltä huikeaan 50 sentin yhteishintaan. Mitoitus verhoissa on sellaista "mummonmökin ikkuna" - kokoa.

  Judiuni: Tämä varjostin on tuon lampun originaali. Se virkattu on nostettu sievästi syrjään odottamaan ja tämä saa nyt olla semmoinen syksy/talvi/jouluversio, ennen kuin keksin parempaa. Kyllä se polte sulla kohta syttyy paloksi ja pääset varjostimen virkkuuhommiin! Vaikkapa joulun pyhinä?

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa! Minullakin on jonkilainen lampunvarjostinkausi. Olen itse virkannut trikookuteesta yhden kattoon, ja kaverille toisen plafondiin. Lisäksi polttelee kaikenlaiset projektit, kuten pesupalloista tuunattava (vanulla päällystettynä) "lumipallo"varjostin, saatikka sitten Parolan Asema- blogista frezzamokkavalaisin. Sitten haluaisin kokeilla pitsivarjostimen tekoa ilmapallon, tapettiliisterin ja pienten pitsiliinojen parissa. Muutamia mainitakseni...

  Tosi kiva varjostin!

  VastaaPoista
 5. Vastauksena otsikon kysymykseen. Ihminen, erityisesti naisihminen, tarvitsee aika monta lampunvarjostinta.

  Kirjoittaisin lampun ja varjostimen yhteen.

  Hieno. Miksei mun askartelut ole koskaan noin hienoja? Saati se prosessi. Se on h**********nen sotku. Liimapurkkia minulle ei saa antaa ensinkään.
  OP

  VastaaPoista
 6. Taitamaton: No mutta! Tuo pesupalloviritys kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta. Jäänpä odottelemaan, josko ehtisit testaamaan sitä:)

  OP: Erittäin hyvä vastaus, kiitos. Varmasti askartelusi ovat hienoja, älä suotta kainostele. Harmi, ettei sulla taida olla omaa blogia, olisi kiva päästä kurkistelemaan sinua liimapurkin kanssa.:)

  VastaaPoista
 7. Lampunvarjostin kirjoitetaan yhteen.

  Ajattelin kieltämättä ensin että jouluisen oloinen. Kaunis.
  Ja pallo on yksinäisyydessäänkin aivan ihana. Ehkä sille on kavereita tulossa..?

  VastaaPoista
 8. Hieno lampunvarjostin. Se on yksi asian, joten se on yhdyssana, eikö? Hieno joulupallo, arvaapas mitä kirjaa olen toivonut joulupukilta?

  VastaaPoista
 9. WeirdRockStar: Kiitos. Kyllä mä ajattelin, että ne lisääntyisivät vielä.:)

  helena: Haa! Joulupallokirjaa!:D

  VastaaPoista
 10. Hyvää sikiämistä heille sitten vain!

  VastaaPoista
 11. Vähänkö oot hyvä arvaamaan! Nyt Outi lottokuponkia täyttämään :D

  VastaaPoista
 12. kyllä se kait on lampunvarjostin. tosin mun yhdys sana oppi on välillä mitä sattuu. Olen myös fiilispilkuttaja!

  Mitä niihin varjostimiin sitten tulee, en oikein usko että niitä kauhiasti liikaa voisi olla. Paitsi jos on komero täynnä.

  Minusta tuo kangas on kiva ja lampunjalka (yhdyssana?) vasta kiva onkin!

  VastaaPoista
 13. WeirdRockStar: Kiitos!

  helena: Toimiskohan tuo? Äkkiä kioskille!

  Soile: Jos tuo on mahtumissääntö, niin kyllä mulle sitten vielä joku varjostin mahtuu.:)

  VastaaPoista