1.11.2011

Erittäin hyvä, täydellinen

Marraskuu taitaa olla monelle lapaskuu. Täällä näyttää vahvasti pipokuulta. Tai myssykuulta - miten vain. Yksi on valmis, toinen puikoilla ja aika monta mukavaa mallia mielen päällä. Olen joutunut jopa hieman hillitsemään itseäni. Jostain syystä myssyni pukkaavat usein olemaan jonkinlaisia huomiomerkkejä väriensä puolesta; nyt olen piiskannut itseäni pysymään niin sanotusti ruodussa. Tylsemmän värisille päähineille on vain yksinkertaisesti enemmän käyttöä. Pitemmittä puheitta: ensimmäinen harmaa, olkaa hyvä!


Malli: Rikke Hat by Sarah Young täältä.
Lanka: Harmaata Nallea omista jemmoista. Määrää en osaa arvioida; oisko puolikastakaan kerää.
Puikot taisivat olla neloset.

Yllytän teitä kaikkia kokeilemaan tätä mallia. Se on ihan kuningas. Minusta tuntuu, ettei minulla ole eläessäni ollut toista näin hyvän mallista myssykkää. Ja jos myssylle ei tarvista olisikaan, niin kannattaa käydä sitten vaikka youtubesta opiskelemassa ohjeessa vinkattu German twisted cast on -niminen tapa luoda silmukat. Voi pojat, etten taida muuta enää käyttääkään neuleissa, joihin tarvitaan joustavaa aloitusta. Tässä projektissa ei oikeastaan ole muuta vikaa, kuin työhön valittu lanka. Väri on minulle jetsulleen, mutta langan tunnusta en tykännyt yhtään. Minulla on yhdet sukatkin Nallesta kesken, mutta ei se siellä rapise ja natise käsissäni, kuten tämä harmaa poloinen tässä myssyssä. Hyi.

Vaikka taisin löytää omaan päähäni lähes ylittämättömän myssymallin, niin aion silti testata pari muutakin. Seuraava harmaa on jo hyvällä alulla.

18 kommenttia:

 1. Ooo, hieno myssy! Ja kiitti vinkistä, olenkin kaipaillut tän tyyppistä luontitapaa.

  VastaaPoista
 2. Jes, loiston näkönen, pakko testata!!!

  VastaaPoista
 3. näyttää aikas hyvältä mallilta, pipon kun pitää olla löysä. Kiristävä pipo = huono pipo.

  Laitetaan to knit listalle, kunhan tässä joutaa istumaan sohvalle tai yleensäkään mihinkään.

  VastaaPoista
 4. miumu: Sinä olet minua selvästikin fiksumpi ihminen, minä nimittäin en ollut tajunnut tarvisevani, ennen kuin kekkasin asian silmukoita luodessani.:D Vakavasti puhuen, se todellakin joustaa ja tuntuu tosi fiksulta ainakin tuossa Rikkessa. Kannattaa kokeilla!

  Satu: Kiitos! Meni vaan tuon langan kanssa välillä vähän hermo; jokin viehkompi väri ja ehkä aavistuksen paksumpi lanka voisi tehdä aika hyvää. Täyttä luonnonkuitua.. Minäkin saatan vielä tehdä toisen.

  Soile: Tee ihmeessä! Ja ihan kamalalta kuulostaa, ettei ihminen ehdi istumaankaan. Edes pipon vertaa. Minä pidän täällä peukkuja, että kaaos alkaisi selvitä. Tsemiä ja tsemppiä!

  VastaaPoista
 5. Kivannäköinen myssy. :)

  German Twisted Cast On tunnetaan myös nimellä Old Norwegian Cast On ja on tosiaan aika kätsy ja joustava.

  VastaaPoista
 6. Judiuni: Eli se menee nyt sitten maaotteluksi, että kummalle kansalle kiitos tuosta tavasta luoda silmukat annetaan - Saksalle vai Norjalle. Oli miten oli, se toimii.

  VastaaPoista
 7. Käsityöläinen: Ollos hyvä vaan!:)

  VastaaPoista
 8. Ihana myssy, kiitos ohjelinkistä!

  Anu

  VastaaPoista
 9. Tosi kiva mössykkä! Samaa mallia olen minäkin suunnitellut tekeväni jo aika pitkään, mutta milloin pääsen kaikilta ihanilta projekteilta sinne asti, saa nähdä.

  VastaaPoista
 10. Mitähhh? Joku taitaa olla hyvällä tuulella! Minä olen päässyt parhaimmillani tulokseen: erittäin hyvä, lähes täydellinen. Mutta minussa taitaakin olla jotain vikaa vikaa vikaa... Pitääpä kokeilla tuota mallia, josko minullakin vihdoinkin tärppäisi ;)

  VastaaPoista
 11. Edit edit edit!!! Kauhukseni juuri tajusin, että varmaan unohdin äsken kokonaan kehua pipoasi. Se on paitsi erittäin hillityn ja tyylikkään värinen, myös sangen hieno!

  Ja toivottavasti tämä ei nyt tule tuplana kun eka yritykseni valitti jostain ihme errorista... Kukahan sekin on?

  VastaaPoista
 12. Taian neuloa tässä kuussa Rikke-myssyn sinun innoittamana. Tosin siitä tulee pinkki. Tuo malli on ollut jonossa jo jonkun aikaa, mutta väri- ja lankainspiraatio on puuttunut. :)

  VastaaPoista
 13. Anu: Ole hyvä vaan! Hyvä pipo se on.

  Tuija: Varmaan vasta kun päätäsi palelee.:) tällaisten perusjuttujen neulomisessa taitaa olla se ongelma, että kun niissä ei ole mitään sellaista ihanaa "koukkua", niin ne koukuttavammat mallit menevät usein ohi jonossa. Mulla on perusmyssyjen puutetta; aion siksi neuloa muutaman heti laakista. eli tarve täällä sanelee nyt.

  helena: Se errori on mullekkin ihan outo tyyppi, vaikka soittelee se suutaan joskus täälläkin. Ja joo, hyvän ja hillityn värinen. Tulee ehdottomasti enempi käyttöä kuin jo olemassa olevalle keltaiselle tai petroolin sinisele myssylle.:D Ja kyllä, olen ollut väsynyt, mutta hyväntuulinen. Arvasit nappiin!

  Emmanuelle: Harmaa Nalle ispiroi pinkkiin pipoon?:D Lulenpa, että tällä kertaa ylitin tässä ispirointiosastossa itseni!;)Vakavasti sanottuna, kannattaa ihan oikeasti neuloa. Ainakin minun päähäni malli passaa ja on tarpeeksi löysä. Sellainen kampausystävällinen malli.

  VastaaPoista
 14. Tuo on kyllä pipa minun makuuni - ei taida tulla yllätyksenä? :D Olen neulonut kilometreittäin tuota harmaata Nallea, ja se on epämiellyttävän karheaa. Tuli heti mieleen - voisiko Nallen sijasta käyttää vaikka Luxus Alpacaa? Harmaata kun on siinä aika likeinen sävy.

  ja tämänpäiväinen "välityösi" on huikea. Sinulla on sitä silmää kauneudelle...

  VastaaPoista
 15. Mari: Se taitaa siis jotenkin johtua värjäysprosessista, se natina ja karkeus? Jos sinäkin sen olet harmaasta löytänyt, eikä muissa vastaavaa vikaa ole? En tarkemmin miettinyt lanka-asiaa, kun rupesin Rikkeä neulomaan. Kunhan jotain harmaata ja onhan ne nuo Nalletkin pois neulottava kuleksimasta. En tajunnut, että malli on noin mainio, ennen kuin sain valmiin myssyn päähäni. Mutta voinpahan tehdä joskus toisen - jostain hekumallisemmasta langasta!

  VastaaPoista
 16. Mukavanharmaa :) Aika saman näköinen malli kuin Leikkipuistoneuleiden Pipa.

  VastaaPoista
 17. Emma: Se Pipa on mennyt minulta kokonaan ohi, vaikka noita leikkipuistoikäisiä onkin täällä.. Ulkona on niin harmaata, että tuon pipon kanssa sinne suorastaan sulautuu.

  VastaaPoista