28.10.2011

Värillä väliä

Neiti Kesäheinä ei ole enää pinkki. Hän on oppinut lukemaan ja on ihan pistämätön matematiikassa ja muistipeleissä. Ja kirpputoreilla. Neiti on ikäisekseen jokseenkin asiantunteva, mitä tulee kirjailtuihin liinoihin, lampunvarjostimiin ja vanhoihin rasioihin. Johtuisikohan se edellä mainituista vai mistä, mutta nykyään hän olisi kaikista mieluiten turkoosi. Oikein sellainen Välimeren sininen.


Malli: Kauluri Sanna Vatasen kirjasta Hyvän olon neuleet (julkaistu myös Modassa 5/2007).
Lanka: Järbo Garnin Lovikkaa kului yksi kokonainen vyyhti ja ihan pikkiriikkisen toista. Lanka ostettu Haaparannan MaxiMarketista vai mikä se iso marketti on ihan siinä Ikean takana. Ehtaa villaa. Puikot olivat 5,0.

11 kommenttia:

 1. Voi miten suloinen Neiti ja kaunis sininen, sopii hänelle hurmaavasti!

  VastaaPoista
 2. Onnistuit valamaan muhun toivoa, että meidänkin neiti "ihqpinkki glitterillä kiitos" joku kaunis päivä muuttuu turkoosiksi, valkoiseksi, harmaaksi ja iloisen punaiseksi! Jes!!!

  Mukavan näköinen on kauluri ja muuten tuo neitikin.

  VastaaPoista
 3. Satu: Hei Satu, kiva nähdä kasvojasi tuossa kuvassa kommentin vieressä.:) Jäin itse miettimään postausta kirjoittaessa, että vähän haikeaksi se vetää; se, ettei lapsi enää ole pinkki. En minä väriä kaipaa, mutta kertoohan se jonkin ikävaiheen jäämisestä taakse. Tyttö kasvaa. Ja vaikka Prinsessa-lehti vielä tuleekin, niin kyllä ne leikit ovat muuttumassa.

  VastaaPoista
 4. Minna: Kyllä se muuttuu, usko pois.:) Eskarivuonna oli jo harmaa-musta-kausi, mutta se meni onneksi ohi. Aika paljonhan sitä on riippuvainen vaatekauppojen tarjonnassa; meidän neiti on pitkä tyttö ja siten ehkä tuli "pakotetuksi" irti pinkistä ennen aikojaan. Tuommoiselle pitkäsäärelle ei enää pinkkejä pupupuseroita ole paljoa tarjolla.

  VastaaPoista
 5. Sininen on meijänkin neitin lempiväri :) Mummo pyysi valitsemaan mieleiset sukkalangat ja sinisävyistä ostettiin. Sininen ja turkoosi on ihan kivoja värejä myös tytöillä :)

  VastaaPoista
 6. Söpö tyttö ja kauluri myös.

  Äh, kirjoitin päivä tai pari sitten pitkän kommentin tuohon aiempaan kirjoitukseesi, mutta bloggeri näytti mulle keskisormea (tyrkkäs jotain herjaa ;D) ja uudelleen en enää viitsinyt. Pöh. Tässä lyhennetty versio: Marianneraidoitus viehättää silmääni pakonomaisesti jo toista vuotta putkeen. Asialle lienee tehtävä jotain.

  En kaiketi tarvitse enää sitä iso ilmapalloa, jos satut sellaisia löytämään - mikäli vielä muistat pyyntöni. Ostin parilla eurolla pienen jumppapallon (noh, pienen ja pienen...ei kuitenkaan minun 169 cm:n varrelleni sopiva) ja aattelin sitä käyttää apuvälineenä lampun tekoon. Siinä on tosin pieni kohoraidoitus, että saapa nähdä toimiiko koko idea.

  VastaaPoista
 7. Peppi: Mukava on, kun muut väritkin kelpaavat. Meillä meni monta vuotta pelkillä vaaleanpunaisilla ja pinkeillä; nyt on pikkusysterille sitten perittävää vaatekaappiin. Onneksi lempiväri on pinkki. Jotenkin huvittavaa.:D

  Tess: Jumppapallohan on loistava idea!!!! Selostahan projektisi; en usko, että raidat kauheasti hidastavat. Ja kiva, että muillakin viiraa punaisen perään. Kyllä sen täytyy olla se joulu!

  VastaaPoista
 8. mistähän kummasta se asiantuntemus kirjailtuhin liinoihin, lampunvarjostimiin ja vanhoihin rasioihin on tullut...hmmmm. ei myllä nyt millään keksi.

  Kiva kauluri, passaisi varmaan noille y-kromosomisillekin.

  VastaaPoista
 9. Soile: Kauluri on ihan huippu! Just niitä ohjeita, jotka eivät herätä ihastuksen kiljuntoja ja huokailuja, mutta ovat raskaan sarjan peruskauraa. Toimii, lämmittää, ei mitään viheliäisiä nappeja ja neppareita lapselle. Suosittelen pojillekkin. Minä taidan tekäistä näitä vielä jokusen lisää; eihän tuommoisessa kauaa nokka tuhise.

  VastaaPoista
 10. Meillä pinkki ja lila alkoi vaihtua pikkuhiljaa turkoosiin jo vuosi sitten. Pari päivää sitten kysyin minkä värinen pipo tehdään, olin ladellut kaikki tyttömäiset värit pöydälle valmiiksi, neiti tokaisi "tummansininen". meinasin tippua penkiltä. Sain sen seTuoja raitoja ja kukka. Tunnistaa ainakin lapsensa päiväkodin pihalta, etsii vaan ainoata ei-pinkkiä tyttöä. :)

  VastaaPoista
 11. Nora: Ihan näin radikaaliksi ei meillä olla vielä menty! Tummansininen!:D Hyvähyvä!

  VastaaPoista