29.10.2011

Syksyn valoa

Miehen kanssa ihmeteltiin isoa kärpäsen oloista pörisevää, joka teki ilmassa iloisia surmansilmukoita. Se oli selvästi semmoinen kevätpörriäinen, joka saisi viisi kuukautta eteenpäin ajateltuna hymyn huulille. Ei tainnut ötökkä hoksata, että lokakuuhan se. Että ei se kevät vielä, vaikka meno siltä näyttikin. Mietittiin vaan, että voiko pörriäisellä naama venähtää pitkäksi totuuden paljastuttua - kuten ihmisellä - ja jos voi, niin miltä se sitten näyttäisi.

Minä neulon pipoa ja naapurit polttavat jouluvaloja. Molemmat hommat tuntuvat säätilan huomioon ottaen jotenkin hätiköidyiltä.


9 kommenttia:

 1. Jouluvalot mäkin olisin jo laittanut, mutta HäjyFlikka huutaa vastaan..

  VastaaPoista
 2. Pistetään paremmaksi: olen lukenut joululehtiä, ja miettinyt mimmoisia lasipalloja tänä vuonna hankkisi. Ja että mihin laitettaisiin kuusi ja milloinhan mahtaa hyasintit tulla kauppoihin. Ja että yläkerran parvekkeen kattoon voisi laittaa koukkuja, joihin viritellä joul..eiku ulkovalot. Semmosta. Ensimmäinen glögimukillinenkin on juotu. Ja jos mietit ettäoliko terästetty kun on tämmösiä ajatuksia tullut, niin ei ollut. Olisi ehkä pitänyt.

  VastaaPoista
 3. Pirjo-Riitta: Mulla oli tarkoitus viristellä valot nyt tänä viikonloppuna, mutta pari yötä sitten vettä lotkotti kuin kesällä ja lämpötila huitoo kymmenessä plussassa, niin se jäi. Jotenkin tässä ei pääse ollenkaan tunnelmaan. Kyllä sitä marraskuun puolella voi jo valoja viritellä; ei ole Häjylläkään ensi viikolla enää mitään sanomista.:)

  Soile: Mullakin on glögiä. Pipareita leivottu. Sisällä yhdet sellaiset "tunnelmavalot". Yksi joulukalenteri hankittu ja toinen vastaanotettu. Ja päätin ostaa Stockkalta semmoisia pöllöpalloja, jos niitä enää ensi viikolla on. Kuusen paikkaa mietin minäkin, kun meille ei oikein mahdu. Että en minä ihan täällä tekemättömissä ole, mutta se tunnelma - missä se on, Soile???? Onko se siellä sun luona?

  VastaaPoista
 4. Eiks Liiterissä myyty jo amarylliksiä? Paitsi en mä niistä hyasinteista ole vielä okularisoinnut yhtään mainosta.

  VastaaPoista
 5. WeirdRockStar: Minen ole nähnyt missään mitään jouluisia kasveja, paitsi ruokakaupasssa oli pinkki (!) joulutähti.

  VastaaPoista
 6. Mun mielestä Lidlin mainoksissa oli jo erilaisia ritarinkukan sipulien tarjouksia.
  Joulutähtiä olen nähnyt Terrassa ja Prismoissa.

  VastaaPoista
 7. WeirdRockStar: Elämässä on siis toivoa.:)

  VastaaPoista
 8. ei, meillä ei ole tunnelmaa. Meillä on vain sekaista ja kaikki tavarat hukassa. Kun yhden kohdan saa kuosiin on aina kymmenen seuraavaa järjestettävää kohdetta tiedossa. Ja siinä välissä se järjestettykin paikka on kerinnyt mennä sekasin...huoh. iso HUOH

  VastaaPoista
 9. Soile: Voi surkia. Oikein semmoinen iso surkea. Onneksi kohta on niin pimeää, että jos polttelet vain kynttilöitä, niin epäjärjestystä ei näe. Eihän se tietenkään vaivaamasta lakkaa, mutta jospa edes olisi piilossa.

  VastaaPoista