11.10.2011

Miten oudoksi harrastus voi mennä?


En viitsi listata kaikkia kummallisia ja huvittaviakin asioita, mihin käsityöharrastus on minut ajanut. Toteanpahan vain niistä yhden, jonka tajusin eilen illalla. Olen opiskellut elämässäni englantia, ruotsia, saksaa, ranskaa ja italiaa. En ikinä uskonut tarvitsevani japania. Kuinka väärässä olinkaan.

22 kommenttia:

 1. Eihän japanin opiskelussa mitään outoa ole. Päinvastoin sehän on muodikasta. Jos en olisi kuumeinen, keksisin varmasti monta kummallisempaa asiaa harrastuksissamme.

  VastaaPoista
 2. Kieltenopettaja täällä iloitsee: kun oikeasti on kova innostus ja halu niin kyllä sitä menee vaikka harmaan kiven läpi. Paras motivaattori kun on oma kiinnostus ja ilo. Pitähään nyt hyvänen aika sentään tietää miten se kaunis asia tehdään... Onnea siis matkaan!

  ps. itsehän selvitin yliopistossa virkamiesruotsin suullisen kokeen kertomalla neulomisesta, sormikasneuleen kanssa :D ( englanti ja ranska olivat deletoineet ruotsin aika tehokkaasti siihen mennessä)

  VastaaPoista
 3. :D Hauskaa!
  Mullakin olis pari japaninkielistä ohjetta - käännätkö mulle? ;)

  VastaaPoista
 4. Sä teet asiat sitten oikein perusteellisesti :)

  VastaaPoista
 5. Judiuni: Muodikasta? Sekin vielä. Pyydän, palaa kun jaksat ja kerro muutama kummallinen asia.:D Tuo lammas kuvissa on muuten sulle. Luin sun blogistasi, että keräät savesta tehdyistä lampaista. Ajattelin, josko saippualammaskin kelpaisi.:)

  Mari: Kivaahan tämä tietysti on, mutta mietin vain, että mitäköhän vielä.:D Japanin päässä tekevät onneksi helposti ymmärrettäviä kuvioita, kaavioita ja piirroksia, ettei näissä juuri japania tarvita, mutta joitakin ärsyttävän hämäriksi jääviä kohtia on ja onneksi Ravelryn vinkkien avulla löysin tämmöisen sanakirjan. Tiedä nyt sitten auttaako se sanan varsinaisessa merkityksessä.. Näyttää varsin pätevältä kuitenkin!

  siina: Joo, tottakait!:D

  Minna: Karkasikohan mulla se kuuluisa mopo..?

  VastaaPoista
 6. Mitä sitä ei tekisi ihanan neuleen eteen? Tuo on vaan yksi niistä älyllisistä haasteista, joiden vuoksi neulojat säilyvät nuorekkaina pidempään kuin muut ;)

  VastaaPoista
 7. liinu: Ja eikös neulomisen pitänyt ehkäistä dementiaa? Ainakin tässä on välillä aivonystyrät aika solmussa.. Ei ole mennyt pitkän matematiikan opinnoissa hankitut taidot hukkaan.:D

  VastaaPoista
 8. Aloitin nyt syksyllä japanin opiskelun ajatellen, että voin sitten lukea noita japanin kielisiä ohjeita ja kattoa animea ilman tekstitystä. No, minulle on jo selvinnyt, että siihen on vielä aika pitkä matka. :D Mutta onneksi kielen opiskelu on sen verran mukavaa, ettei vuosien opettelu haittaa.

  VastaaPoista
 9. Koskaan ei tiedä mitä sitä tulee tarvitsemaan, japanin kieli vaikuttaa ihan tarpeelliselta;)

  VastaaPoista
 10. Oho, jopas sattui. Olin kirjoittaa, että ompas tutunnäköinen lammas. Mulla on kotikotona samanlainen saippua. xD

  Japani ei ole vaikeaa, kun siihen pääsee sisään. Mä opiskelin japania toissa talvena. Se oli mahdottoman kivaa.

  Yritän muistaa käydä. :)

  VastaaPoista
 11. Emmanuelle: Eli olet vielä pidemmällä outoon harrastukseen uppoamisessa?;) Harrastus voi tosiaan viedä mukaville vesille. Onnea japanin opiskeluun! Tiedänkin sitten, kenen puoleen pitää kääntyä, kun netin sanakirjat eivät enää riitä.

  kristiinaS: Sanopa muuta. En vain tajunnut asiaa vielä silloin, kun yliopistolla tarjottiin kielten opintoja runsaasti ja ilmaiseksi. Että vähän jälkiherännyt olen.

  Judiuni: Ai, sinäkin osaat! Nyt teitä on Emmanuellen lisäksi siis kaksi, joilla on jotain hajua japanin kielestä. Hyvä!

  VastaaPoista
 12. Mitäpä neuloja ei tekisi neuleensa eteen. :)

  Mulla oli vuosia vuosia sitten opiskelutoveri, joka opiskeli myös japania ja toinen osasi japania, kun oli asunut siellä. Ei ollenkaan tarpeeton kielei. ;)

  VastaaPoista
 13. morso: Tässähän joutuu kursseille kohta, kun kaikki niin kehuvat.;) Josko se jokunen merkki tähän hätään passaisi, jotenkin vaan huvittaa sihdata kiekuroita silmä kovana. Mutta sinäpä sen sanoit: mitäpä sitä ei neuleensa eteen tekisi!

  VastaaPoista
 14. Oih, mäkin haluaisin osata japania! Siellä olis niin paljon muutakin mielenkiintoista kuin käsityöt. Joskus tihrustelen japaninkielisillä nettisivuilla ideanmetsästyksellä ja kyllä ne sanat kertoisivat vielä enemmän kuin pelkät kuvat.

  VastaaPoista
 15. Japanilaiset ohjeet on kyllä kauniita. Ja tuo kirjoituskin on ihan taidetta... Onnea matkaan, kärsivällisyyttä tuossa tarvitaan:)

  VastaaPoista
 16. Jasmiina: Toivottavasti kukaan ei nyt ymmärrä väärin: en ole aloittanut japanin opintoja. Yritän vain saada omine hyvineni jotain tolkkua ohjeista, joita olen kuvitellut neulovani. Ihanahan se olisi osta, mutta aika ei taida tässä maailmassa riittää edes puoliksi siihen mitä haluaisi tai toivoisi.

  kivitasku: Kiitos! Kyllä me joku neule saadaan valmiiksi asti. Vaikka sitten vaan ne, joista tajuaa kaiken pelkkien kuvien perusteella.:D

  VastaaPoista
 17. Hehee, tuota samaa olen joskus itsekin pohtinut, että mihin kaikkeenhan tässä vielä joutuu... :D Kivat harrastukset vie kyllä mennessään ja se on tosi hauskaa, mitä kaikkia asioita voikin löytää ja saada harrastuksen kautta. Mäkin olen muuten joskus opiskellut pari vuotta japania, mutta en kuitenkaan neuleiden merkeissä. :D

  VastaaPoista
 18. ArualMaria: Tämäpä oli hyödyllinen postaus, löytyi jo kolmas japanin taitaja!:D Todellakin; sitä saattaa löytää itsensä vielä kummempienkin asioiden ääreltä, jos ja kun tätä menoa jatkuu.

  VastaaPoista
 19. Onnea opintoihin! Jos ei muuta, niin japanilainen kirjoitus näyttää ainakin tosi kauniilta :)

  VastaaPoista
 20. Sini: Kiitos! Todellakin noita merkkejä voisi käyttää tuollaisenaan, mutta sen verran monta japanin taitajaa täällä on ilmaantunut, ettei ihan mitä vaan viitsi ruveta merkkailemaan. Tiedä mitä sitä tulisi kirjoiteltua; viisaammat pääsisivät sitten ojentamaan.:)

  VastaaPoista
 21. Eli neulominen on siis kaikean kaikkiaan mieltäavartava harrastus. Minkäin osaan japanilaisista merkeistä ne mitkä tarkoittavat kankaan oikeaa ja nurjaa puolta. Tai siis tunnistan ne merkit

  VastaaPoista
 22. Soile: Niilläkin päästään jo pitkälle. Perusasiat riittänevät minullekkin, mutta ajattelin jonkin tason perehtymisestä olevan hyötyä, jos yhtään monimutkaisempaan malliin tulee joskus tartuttua. Vaikka aika ufoa hommaahan tämä on..

  VastaaPoista